Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαμάντια και κρύσταλλα

Στα πλαίσια της ανάπτυξης αυτού του τόπου (όπως την αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες) εντάσσονται εδώ και χρόνια οι ημερίδες. Είναι παλιό το κόλπο από την εποχή που έπρεπε να μοιράζονται τα πακέτα στην σάρκα εκ της σαρκός που αποτελεί και την πλειοψηφία η οποία θέλει να αλλάξει την χώρα με τον κρυστάλλινο. Ο παππούς «ανένδοτος», ο μπαμπάς «σιδερένιος», ο νυν «κρυστάλινος» μετά της δηλώσεις στην ημερίδα «Διεθνούς Διαφάνειας», με θέμα «Κράτος και Διαφθορά». Η δήλωση : «Η διαφάνεια, η αλληλεγγύη και η αξιοκρατία είναι οι αρχές που υπηρετούμε» τον καθιστά αυτομάτως κρυστάλλινα διαφανή μαχητή για την αλληλεγγύη και την αξιοκρατία.

Δεν θα αναρωτηθούμε για τις χαμένες εργατοώρες αυτών των ημερίδων, ούτε για το κόστος, ούτε για το ακροατήριο, ούτε για την ανάλυση του ομιλούντος που είπε πως «οι στρεβλώσεις του θεσμικού συστήματος της χώρας μεταπολιτευτικά και ορισμένοι θεσμοί έπεσαν στα χέρια μικρών ολιγαρχιών εντός ή εκτός του δημοσίου, για να υπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα». Αυτά είναι λόγια βραβευμένου σκεπτικιστή, που κατηγόρησε και τις «οφ-σορ» εταιρίες, οι οποίες «διαχειρίζονται πόρους που κλέβονται από τους λαούς». Κι αυτά είναι υψηλά νοήματα γιατί ποιος άραγε έχει αυτές τις εταιρίες και πόσοι πολιτικοί διαθέτουν αμύθητες περιουσίες σε ακίνητα και γι’ αυτό μόνο τρέμουν;

Όμως να ενημερώναμε τον «κρυστάλινο» πως κάποιοι άνθρωποι χωρίς να έχουν ως μοναδική απασχόληση τον παλαμακισμό σε ημερίδες, οργανώθηκαν για να επιβιώσουν από την διαφάνεια, την αλληλεγγύη και την αξιοκρατία του ιδίου και των αξιοκρατικά διαφανών κρυσταλοβολεμένων. Στο Βόλο λοιπόν έφτιαξαν το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης της Μαγνησίας δημιουργώντας ελπίδα για κάθε εργαζόμενο και όχι απασχολούμενο άνθρωπο. Το εγχείρημα είναι πραγματικά μια πρωτοπορία που αν γινόταν πράξη θα απάλλασσε την ανθρωπότητα από πολλά. Μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα τους. Όμως υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι διότι το ίδιο έγινε και στην ταλαιπωρημένη Αργεντινή όπου χάνοντας τζίρο οι εταιρείες διέλυσαν αυτή την αυτοοργάνωση των ανθρώπων που θέλησαν να απαλλαγούν από τα πλοκάμια πουλημένων πολιτικών και ΔΝΤ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος διότι θα το διαλύσει η πλειοψηφία που θέλει να αλλάξει την χώρα μαζί με τον κρυστάλλινο. Αυτό θα γίνει διότι στο δίκτυο ανταλλαγών δεν έχουν θέση οι απασχολούμενοι, αλλά οι εργαζόμενοι. Οι απασχολούμενοι λοιπόν στην Ελλάδα που ονομάζονται και δημόσιοι υπάλληλοι τι θα κάνουν σε μια τέτοια κατάσταση; Τι θα ανταλλάσσουν; Τα παλαμάκια στους κρατούντες ή την 37,5ωρη εβδομαδιαία απασχόληση τους; Τι να ανταλλάξουν; Την συμπεριφορά, την κατάχρηση εξουσίας, την αλαζονεία ή την μονιμότητα; Για να καταλάβουμε, το σύστημα της Μαγνησίας μηδενίζει αυτόματα την εξουσία της σφραγίδας των απασχολούμενων και την τοκογλυφία των πυλώνων της δημοκτατορίας που λέγονται τράπεζες. Σε καθεστώτα σαν της σημερινής Ελλάδας που οι σφραγιδοφόροι απασχολούμενοι είναι υπετριπλάσιοι από τους εργαζόμενους τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνουμε σήμερα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι κρυσταλλοβολεμένοι απασχολούμενοι του σοσιαλιστικού κινήματος θα λυσάξουν κατά του κινήματος της Μαγνησίας.

Ο φόβος και μόνο να φύγει εκτός συνόρων της Μαγνησίας το « εργάζομαι για να επιβιώσω και όχι σφραγίζω για να υφίσταμαι», έκανε ήδη τα κρυσταλλοπαπαγαλάκια να χαρακτηρίζουν γραφικό το εγχείρημα. Αυτός όμως είναι ο ρόλος του σφραγιδοφόρου στρατού του κρυστάλλινου και της παρέας του. Να προσπαθούν να ξεχάσουμε την έννοια των λέξεων. Διότι Κίνημα στην Μαγνησία, Κίνημα και το σοσιαλιστικό. Μόνο σε μία λέξη δεν αλλάζει το νόημα όταν προφέρεται από τα χείλη του παλαμακιζομένου: Η διαφάνεια. Αυτή τον καθιστά αυτόματα Κρυστάλλινο, μα όχι διαμαντένιο. Γνωρίζει και αυτός και ο στρατός του ότι σε μία υποτιθέμενη, μα όχι ανέφικτη πτώση, όσο όγκο και ύψος να έχουν, αναπόφευκτα θα θρυμματιστούν.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]