Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος συζήτησε με τους “δελφίνους”


Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι ιστορικά, έπαιζε πάντα με τη σημειολογία των αριθμών. Τους οποίους αξιοποίησε επικοινωνιακά, δίνοντας ενίοτε μυθικές διαστάσεις στις καταστάσεις και τα πρόσωπα που αφορούσαν.

Εν αρχή… ην η τρόικα, που συγκρότησαν ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Κώστας Λαλιώτης, ως άτυποι «πολιτικοί σωματοφύλακες» του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο αείμνηστος Γεννηματάς προέβαλε ως ο φυσικός διάδοχος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης επιχείρησε να κληρονομήσει τον «παπανδρεϊσμό», το άλλοτε «θείο βρέφος» όμως ήταν εκείνος που άλλαξε εν μια νυκτί το 1996 τους συσχετισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με αποτέλεσμα να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης, και να ξεκινήσουν οκτώ χρόνια «εκσυγχρονισμού».

Το 1994, τότε που η ταλαιπωρημένη υγεία του Ανδρέα Παπανδρέου άνοιγε συζητήσεις επί συζητήσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στο σπίτι της στο Χαλάνδρι τον Κώστα Σημίτη, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Παρασκευά Αυγερινό. Συγκροτήθηκε έτσι η «ομάδα των 4», που έμελλε να πάρει το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα χέρια του παπανδρεϊκού κατεστημένου.

Σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ να διέρχεται κρίση ταυτότητας, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε χθες, πριν από τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, με 7 στελέχη, που φαίνεται ότι καθορίζουν το παρόν αλλά και το μέλλον του Κινήματος. Αυτή η ιδιότυπη «ομάδα των 7» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Χρήστο Παπουτσή, την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Λούκα Κατσέλη.

Η ομάδα αυτή βέβαια δεν είναι συντεταγμένη, ούτε διακρίνεται από κοινές φιλοδοξίες. Το αντίθετο συμβαίνει. Αν εξαιρέσει κανείς τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τη Λούκα Κατσέλη, τα ονόματα των υπόλοιπων πέντε εμφανίζονται περίπου… μονότονα, στα δημοσιογραφικά σενάρια περί της μελλοντικής διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός λοιπόν ότι ο Πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να συζητήσει με όλους αυτούς, προτού εμφανιστεί στο υπουργικό συμβούλιο, μάλλον αποκαλύπτει πολλά για τις πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης. Και δείχνει ότι… το μέλλον ξεκίνησε...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]