Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι διαφημίζουν ελληνικό ύφαλο για δικό τους


Τουρκικός Ομιλος Καταδύσεων διαφημίζει ελληνικό ύφαλο στο Καστελόριζο, για το δικό τους. Ο ύφαλος, είναι εντός ελληνικών υδάτων.

Δείτε το στο Google earth και στην τουρική ιστοσελίδα...

Με κάθε τρόπο, λοιπόν, η Άγκυρα προσπαθεί να "αποκτήσει" οτιδήποτε Ελληνικό. Ακόμη και υφάλους! Με αυτόν τον τρόπο όμως είναι δυνατόν ή τουλάχιστον να επηρεάσει τεχνητά ακόμη και τα όρια της ΑΟΖ; Μάλλον οι ειδικοί (όπως ο Νίκος Λυγερός) πρέπει να αποφανθούν στο συγκεκριμένο θέμα και να προσδιορίσουν το μέγεθος του κινδύνου που ενέχουν αυτού του είδους οι τουρκικές ενέργειες.

Όμως, ο Ελληνικός λαός έχει μία παροιμία που ταιριάζει "γάντι" στην συγκεκριμένη περίπτωση: "Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι". Και αυτή την παροιμία φαίνεται να ακολουθεί πλέον η Άγκυρα, προσπαθώντας αργά, σταθερά και μεθοδικά να βγει ακόμη πιό έξω από τα φυσικά της θαλάσσια σύνορα. Και πώς να μην το κάνει αυτό, όταν διαπιστώνει πως απέναντί της βρίσκεται μία νωθρή (τουλάχιστον) αν όχι άτολμη Αθήνα, με μία κυβέρνηση που βρίσκεται "εν τρικυμία" και με έναν πρωθυπουργό που αρέσκεται περισσότερο στο να ταξιδεύει παρά να βρίσκεται "επί ποδός πολέμου" αφού η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολιτικό και οικονομικό τσουνάμι.

Η Άγκυρα φαίνεται πως βρίσκει κατάλληλη την στιγμή να τεντώσει τα νεύρα ακόμη περισσότερο, αφού διαβλέπει πως έχει μόνο να κερδίσει και όχι να χάσει...

Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]