Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπακωνσταντίνου ήξερε...

Δυσάρεστο κλίμα δημιούργησε το βράδυ της Παρασκευής , η καθυστερημένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και εν γένει της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με τη διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel On Line, ότι η ίδια η Ελλάδα προτείνει την έξοδο της από την ευρωζώνη και το ότι το όλο σενάριο μαζί με αυτά της αναδιάρθρωσης του χρέους για Ελλάδα, Πορτογαλία, θα συζητείτο η «μυστική» και ουσιαστικά άτυπη συνεδρίαση του περίφημου, αν και τυπικά ανύπαρκτου Berlin Club, το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο.

Το μυστικό είναι ότι στην συνεδρίαση αυτή, θα συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Παπακωσταντίνου, που αν διαβάσετε και τα παλαιότερα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για το Berlin Club, τους στόχους και τη λειτουργία του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ένα πλάνο, στη βάση του Μνημονίου, τέτοιο που κάνει την Ελλάδα «πειραματόζωο» προκειμένου να πάψει να είναι εθνικό κράτος και να μετατραπεί σε περιοχή με απολύτως Γερμανικό έλεγχο, με τα δεδομένα του Μόνιμου Μηχανισμού που το Βερολίνο και η «συμμαχία των προθύμων» του ευρωπαϊκού Βορρά, με τις πλεονασματικές οικονομίες, θέλουν να παρουσιάσουν ως νομοτέλεια.

Ακόμη και το ίδιο το Spigel On Line, στο σημερινό τρίτο κατά σειρά δημοσίευμα, κάτι τέτοιο προσπαθεί να αναδείξει, με πραγματικά αυτή τη φορά στοιχεία, βασισμένα στην μυστική έκθεση Σόιμπλε.

Το κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα είναι ότι στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προΐσταται ένας άνθρωπος-εκπρόσωπος του Berlin Club και όχι πολιτικός – υπουργός των Ελλήνων. Ο Γ. Παπακωσταντίνου αν και απολύτως μετρίων ικανοτήτων έχει αποδεχθεί και λειτουργεί το όραμα για μια γερμανικού τύπου Ένωση της Ευρώπης και έχει κατορθώσει να «χειρίζεται» στην ίδια κατεύθυνση και τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μην έχοντας κάποια ιδιαίτερη γνώση περί των οικονομικών και έχοντας εμμονική προσήλωση στην διάλυση των εθνών –κρατών, υπέρ της δημιουργίας υπερεθνικών – υπερκρατικών ενοτήτων, καταδίκασε την Ελλάδα σε ξένη κατοχή και οικονομικό εξανδραποδισμό.

Το τέλος του δρόμου βρίσκεται στην γεωγραφική – οικονομική – κοινωνική ενσωμάτωση της Ελλάδος στην Γερμανική ενωσιακή υπερδομή και την ταυτόχρονη γεωπολιτική – διπλωματική – περιφερειακή « ένταξη» στο νέο Σουλτανάτο των Ερντογάν- Νταβούτογλου.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα πετύχει. Για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα δεν είναι αναλώσιμη, τουλάχιστον στις συνθήκες του 2011 και όχι του 2001. Φυσικά και έχει το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο και χρειάζεται επειγόντως αναδιάρθρωση ως χώρα και όχι ως οικονομία μόνον. Αλλά αυτό όσο και αν ο πυρήνας της διακυβέρνησης Παπανδρέου θέλει να το μεταφράσει ως ενσωμάτωση στη Νέα Γερμανία και νέα Τουρκία, προχωρώντας μάλιστα σε επείγουσα εκκαθάριση των δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, δεν θα συμβεί. Είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να συμβεί και προπάντων οι ίδιοι οι Έλληνες.

Τι θα συμβεί; Πορεία σταθεροποίησης και εξόδου από την παγίδα δανεισμού καταρχήν και στη συνέχεια, στο πλαίσιο μιας 10ετιας( αλλά όχι στη Μνημονιακή νόρμα) από την παγίδα χρέους.

Κρίσιμοι σταθμοί: Εκλογές μέχρι το φθινόπωρο και αλλαγή κυβέρνησης και στρατηγικής. Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου , με άλλη «συνταγή». Επιμήκυνση του συνόλου του χρέους , υπέρ της σταθερότητας αποπληρωμής των πιστώσεων αλλά και της δυνατότητας της ελληνικής οικονομίας να λειτουργεί για να πληρώνει. Ενδεχόμενο haircut στο σύνολο των ομολόγων της τάξης μέχρι του 30%, Κρίσιμο μέγεθος τα «παρκαρισμένα»ομόλογα στην ΕΚΤ, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των υπολοίπων από «σκουπίδια» σε βιώσιμη κατηγορία, χαμηλή Α ή υψηλή Β. Φιλικός διακανονισμός εξόδου της Ελλάδος όπως και άλλων από την ευρωζώνη, υπo την έννοια της μη ένταξης στην Ευρώπη του Berlin Club και το μόνιμου μηχανισμού ESM. Επαναγορά και αναδιάταξη του συνόλου του χρέους , σε άλλο πιο ευέλικτο νόμισμα από το ευρώ .

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]