Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παιδί δεν κάνει ούτε για μανάβης


Το θέατρο της Παρασκευής
Ζωντανή μετάδοση από το Κυνοβούλιο

Οι αντεγκλήσεις στην παράσταση της Παρασκευής έφτασαν σε σημείο να καθηλώσουν τους θεατές της τηλεοράσεως και να κάνουν τις παλάμες των παλαμακιστών να ματώσουν πάνω στη σκηνή του θεάτρου «Κυνοβούλιον».

Στην τρίτη πράξη όπου ένας εκ των πρωταγωνιστών αποκάλεσε αναξιόπιστο τον άλλον, η απάντηση του κορυφαίου της σκηνής έκανε ακόμα και τους συγγραφείς του έργου «Καπιταλισμός στην πράξη» να κάνουν χαρακίρι. Ακόμα και ο πατριάρχης των συγγραφέων Άνταμ Σμιθ άλλαξε πλευρό εκεί στην αιώνια κατοικία του, ήσυχος πια για το μέλλον της θεατρικής οικονομικής του θεωρίας.

«Πώς θα πληρωθεί ο μισθός σας και οι μισθοί των υπαλλήλων», ούρλιαξε και οι μυς του προσώπου του θύμισαν Μάνο Κατράκη στον Προμηθέα Δεσμώτη. Το μυστικό λοιπόν είναι ένα: Δανείζομαι για να πληρώσω τους μισθούς.

Ένας μανάβης, που παρακολουθούσε την παράσταση σκεπτόμενος αντιθεατρικά, έκανε κάποιους υπολογισμούς.

- Έχω ένα μαγαζάκι με δύο υπαλλήλους και δεν βγαίνω να πληρώσω τους μισθούς τους. Δανείζομαι 100 δραχμές, πληρώνω τους μισθούς τους, εξαιρουμένων των τρεχόντων εξόδων. Τους φορολογώ μέσο όρο 30% άρα επιστρέφουν σε μένα 30 δραχμές. Τις υπόλοιπες 70 δραχμές πού θα τις βρω για να αποπληρώσω το πρώτο δάνειο; Τον δεύτερο μήνα πάλι τα ίδια. Δανείζομαι κι άλλες 100 δραχμές. Πληρώνω τους μισθούς, επιστρέφει σε μένα το 30% και ούτω καθ’ εξής. Αυτό συνεχίζεται κάθε μήνα. Οι πρώτες 70 δραχμές της διαφοράς έχουν γίνει πια ένα τεράστιο ποσό. Άραγε πώς θα μπορέσω ποτέ να επιστρέψω τα δανεικά; Κάτι άλλο πρέπει να κάνω, γιατί η παράσταση που παρακολουθώ σε κάτι πάσχει. Κάτι μου διαφεύγει. Για να συμπληρώσω τις 70 δραχμές και τα άλλα έξοδα πρέπει από κάπου να κερδίσω. Άρα λοιπόν, για να προχωρήσει μία επιχείρηση χρειάζεται κέρδος γιατί αν δεν το έχει, το έτοιμο χρήμα των δανείων κάποια στιγμή θα στερέψει και αυτοί που μου το έδωσαν θα μου κατασχέσουν ακόμα και τα φασολάκια. Αν συνεχίσω έτσι ή θα πρέπει να διώξω τους υπαλλήλους ή να πτωχεύσω κλείνοντας το κατάστημα.

Ευτυχώς που αυτά τα βλέπουμε μόνο στο θέατρο «Κυνοβούλιον» και δεν συμβαίνουν στην πραγματική ζωή. Φαντάζεστε ο κορυφαίος της παράστασης να ήταν πρωθυπουργός σε μια χώρα που μόνο δανείζεται για να πληρώσει μισθούς και δεν κερδίζει τίποτε από πουθενά για τα τρέχοντα έξοδα των αναγκών της;

Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Διότι αν δεν έχει την απλή σωστή λογική του μανάβη, που πονάει το μαγαζάκι και θέλει να το σώσει παίρνοντας τις σκληρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις απολύσεων ή πτωχεύσεως, για κάποιο άλλο λόγο ηγείται του καταστήματος πρωθυπουργεύοντας.

Βλέπετε, ο μανάβης δεν θέλει να «μασήσει» από την επιχείρησή του, ούτε έχει κομματικό στρατό να θρέψει και να βολέψει με στόχο την διατήρηση του τίτλου «Αφεντικό». Ο μανάβης μέλημα έχει την επιβίωση του ίδιου, των υπαλλήλων του και τη διατήρηση της επιχείρησής του χωρίς να υποθηκεύσει το μέλλον των απογόνων του.

Ο θεατρίνος της Παρασκευιάτικης παράστασης επειδή παρέλαβε από παππού και μπαμπά υποθηκευμένο στα Αφεντικά το μέλλον (της χώρας του θεατρικού δρώμενου) ξοφλάει τις υποθήκες με κύριο μέλημα μόνο ένα: Να πληρώνονται οι μισθοί αυτού, των συμπρωταγωνιστών του και των παρατρεχάμενων του θιάσου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Προκειται εκτός από ηλιθιο και για ενα εντελως ανηθικο και ψευτη ανθρωπο (παπατζη κατά κυριολεξιαν-το πηρε απο το παπου του και τον πατερα του).

    Τα λεφτα ρε ηλιθιο ον πηγαν για να σωσουν τις ξενες τραπεζες και οχι για μισθούς οπως σου λενε να λες για να φοβιζεις τον κοσμακη. Ξερεις ρε γιατι δεν τα χειαζομαστε εμείς αλλά οι τραπεζιτες τα λεφτά?? Γιατι εμεις δουλευουμε για το μεροκαματο! Τιποτα λοιπον δεν άλλαξε, άρα δεν υπηρχε απολυτως κανενας λογος να τρεξουμε να βαλουμε στη λαιμητομο του ΔΝΤ το κεφάλι. Από την εργασια μας ζουμε ρε, οχι σπεκουλαροντας και σορταροντας! Τωρα αν εκαναν λαθη οι τραπεζες, ε! ας κλεισουν ή να τα βαλουν οι μέτοχοί τους από τα υπερκερδη των προηγουμενων ετών. Εμεις εχουμε προς το παρον την ΑΤΕ, το ΤΤ και το παρακαταθηκών να βολευτούμε να διατηρηθελι η ρευστοτης και βλέπουμε. Κατάλαβες βλακογιώργο?? Προδότη!!!!

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην αφήσετε το ελικόπτερο να φύγει με τον προδότη. Να το καταρρίψετε να ψοφήσει ο πούστης και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Το άλλο το λαμόγιο στην Αργεντινή διέφυγε. Έκανε τις βρωμοδουλειές του, πούλησε το λαό του, τη χώρα του και μετά διέφυγε. Να μην επιτρέψουμε εμείς εδώ τέτοιο λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ....ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΗΑ,ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ...ΜΠΟΥΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΑ....... -ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παπαδόπουλος φταίει. Είχε την ευκαιρία αλλά τον έφαγε και αυτόν ο "ανθρωπισμός" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nikosh ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΣΩ. ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η 1Η ΜΑΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ...ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ. ΑΣΤΑ...ΒΡΩΜΑΓΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΓ1:ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ,ΓΙΑ ΝΑ <> ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΙΤΙΛΗΠΤΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ,ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ.ΕΦΟΣΟΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ Κ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΩΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ <> ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑ ΠΛΗΝ ΖΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
    ΥΓ2:ΕΠΙΣΗΣ,ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ <> ΔΟΜΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΤΛ.ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ Η ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑ Η ΤΟ ΤΑΔΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ..ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΕΣ -ΒΛ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ <>.ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν'ΑΓΑΠΙΟΠΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ.ΑΚΟΜΑ Κ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔημΒας
    Τρείς γενιές ψευταράδες, με το ψέμμα αποτυπωμένο στο DNA τους.
    Ο παππούς επωνομαζόμενος Παπατζής ή πορνό-γερος της Δημοκρατίας, ο γιός Αμερικανοπολωνοεβραίος,γνωστός πολιτικός απατεώνας που εισήγαγε το "πλαφόν" στις μίζες και τις λαμογιές των στελεχών του και ο εγγονός Αμερικανοβουλγαροεβραίος, το επωνομαζόμενο ΓΑΠ, αγλάϊσμα της μικρόνοιας, της βλακείας και του μίσους για κάθε τί το ελληνικό.
    Και κάτι τελευταίο: λάθος να τον αποκαλούμε προδότη. Μισέλληνα; Ναί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]