Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμήκυνση αποπληρωμής και επιπλέον δανεισμός της Ελλάδας!!!


Οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν, χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες, πως η Σύνοδος των υπουργών οικονομικών της Ευρώπης αποφάσισε αρχικά επιμήκυνση της αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους προς την τρόικα (η αναφορά είναι για τα 110 περίπου δισ. ευρώ), αλλά και επιπλέον δανεισμός της Ελλάδας με 50 δισ. ευρώ. Aνεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι εξετάσθηκε νέο μνημόνιο για την Ελλάδα χορηγώντας επιπλέον κεφάλαια ίσως 50 δις ευρώ καθώς διαπιστώνουν οι Ευρωπαίοι ότι η χώρας μας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Παράλληλα εξετάσθηκε και θέμα αναδιάρθρωσης για το νέο χρέος με επιτοκίο 3,5%, αναδιαμόρφωση που θα λειτουργήσει ως "προθάλαμος" για την επιμήκυνση του ολικού χρέους των 350 δισ. επίσης στα 3.5%.

Οι πρώτες αυτές πληροφορίες δυσχεραίνουν το κλίμα προς την Ελλάδα, επειδή στέλνουν κάποιο μήνυμα αρνητικό από την Ευρώπη, αφού γνώστες μιλάνε για ουσιαστική βοήθεια προς τις Ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες θέλουν να ξεφορτωθούν Ελληνικά ομόλογα. Μάλιστα, αυτά τα επιπλέον 50 δισ. ευρώ δίνουν μεγάλη ανάσα και κάνουν να αισθάνονται μία σχετική άνεση εκείνες οι τράπεζες που έβλεπαν ανησυχητικά την οικονομική πορεία της χώρας μας.

Γεγονός, μέσα από τις δύο πρώτες αυτές πληροφορίες, είναι πως εάν δεν αποσαφηνιστούν λεπτομερώς, δεν μπορούν να σκιαγραφήσουν κάποιο «οδικό χάρτη» της Ελληνικής οικονομίας, αφού δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα «ανταλλάγματα» από την Ελληνική πλευρά. Πάντως, μη γνωρίζοντας τον επιπλέον χρόνο αποπληρωμής, καθώς και το επιτόκιο, καλό είναι να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα, επειδή κινδυνεύουμε σοβαρά να σχηματίσουμε λάθος εικόνα…

Εις αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν, αν και το βράδυ της Παρασκευής μοιάζει να είναι «γκαστρωμένο», καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην βιαζόμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα, είτε αρνητικά είτε θετικά…

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]