Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η τρόικα υποκατέστησε την κυβέρνηση»

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Η τρόικα και οι δανειστές έχουν υποκαταστήσει τα πάντα», είπε ο πανεπιστημιακός Νότης Μαριάς, εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας «Οχι στο Σύμφωνο για το Ευρώ, Οχι στο ευρωπαϊκό Μνημόνιο, Δημοψήφισμα Τώρα», που χθες έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουν τις θέσεις τους και να παρουσιάσουν τις πρώτες 200 υπογραφές με το αίτημά τους.

Στη συνέντευξη Τύπου τις θέσεις της πρωτοβουλίας παρουσίασαν επίσης οι Ηλίας Νικολόπουλος, πανεπιστημιακός, Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας ΑΔΕΔΥ που εκλέγεται με τη ΔΑΚΕ, Γιώργος Γαβρίλης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Σπύρος Παναγιώτου, γεωπόνος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αίτηση ακύρωσης του Μνημονίου που έκαναν στο Συμβούλιο της Επικρατείας φορείς πολιτών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι πολίτες μέσω πρωτοβουλιών σε επίπεδο σωματείων αλλά και γειτονιών θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη.

Κάλεσαν τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις πολιτικές δυνάμεις «να αγωνιστούν για την απεμπλοκή από την τρόικα και το Μνημόνιο, να απορρίψουν το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο και να βάλουν τέρμα σε αυτές τις εξελίξεις μέσα από την πιο πλατιά και γνήσια δημοκρατική έκφραση του λαού» που είναι το δημοψήφισμα. Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]