Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα άλογα της Αποκάλυψης


Και ιδού ίππος χλωρός και ο καθήμενος επ΄ αυτού όνομα αυτού θάνατος, και ο Άδης ηκολούθει μετ΄ αυτού και εδόθη αυτού εξουσία επί το τέταρτον της γης αποκτείναι ρομφαία και εν λιμώ και θανάτου. (Αποκάλυψη Ιωάννου 5,9-6,5)

Η εξουσία της καταστροφής και του θανάτου εδόθη και ο φοβερός καβαλάρης έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του καλπάζοντας αγέρωχα και αδίστακτα κατευθείαν στο κέντρο του «πολιτισμένου» κόσμου μας. Στο πέρασμά του κατέρρευσαν οι μύθοι της παντοδυναμίας και της δόξας, του χρήματος και της κοσμικής εξουσίας, και οι δίδυμοι πύργοι της ανθρώπινης ματαιοδοξίας σωριάστηκαν με πάταγο, αφήνοντας ένα φοβερό κονιαρτό που σκέπασε τον ουρανό και έπνιξε την ανάσα των ισχυρών της γης.

Τον καβαλάρη του θανάτου τον είδαν και τον ένιωσαν όλοι και ο φόβος κατακυρίευσε τις ψυχές τους.

Αυτόν που δεν πρόσεξαν, όμως, όλοι ήταν ο κόκκινος καβαλάρης του αλόγου της φωτιάς, που είχε προηγηθεί του καβαλάρη του θανάτου και στον οποίον είχε δοθεί η εντολή και η εξουσία να καταστρέψει την ειρήνη από τη γη και να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αλληλοσφαγή. «Και εξήλθε άλλος ίππος πυρρός και του καθημένου επ΄ αυτού εδόθη αυτού λαβείν την ειρήνη εκ της γης και ίνα αλλήλους σφάξωσι και εδόθη αυτώ μάχαιρα μεγάλη.

Ο ίππος ο πυρρός συμβολίζει τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα του ανθρώπου, που σαν φωτιά απλώνεται και κατακαίει τα πάντα στο διάβα της. Η ανθρώπινη απληστία και επιθετικότητα κατακυριεύουν τον άνθρωπο και τον κάνουν έρμαιο των ενστίκτων του, κλείνοντας την πόρτα στην ανώτερη διάνοια που θα πρέπει να κυριαρχεί και να ελέγχει.

Η νέα τάξη πραγμάτων των ισχυρών του πλανήτη μας έχει επιλέξει την επιβολή της ισχύος της με τη δύναμη των όπλων.

Πίστεψε ότι οι δυο αυτοί ιππείς θα μπορούσαν να επιβάλουν την «τάξη» και τη «δικαιοσύνη» στον πλανήτη μας, και ότι κανείς δεν τολμά ούτε μπορεί ν’ αντισταθεί στη δύναμή τους.

Η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η πίστη στη δύναμη του χρήματος και της κοσμικής εξουσίας κυριαρχούν ακόμα στις καρδιές των ισχυρών της γης και στους περισσότερους ανθρώπους, που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πύργοι που κτίζουν είναι χάρτινοι και συνθλίβονται και κατακαίονται, αφήνοντας πίσω τους μόνο στάκτες και ερείπια.

Τα σημάδια των καιρών είναι πεντακάθαρα και αυταπόδεικτα. Και όμως οι άνθρωποι που είδαν με εκατομμύρια μάτια να καταρρέουν οι μύθοι μπροστά τους εξακολουθούν να είναι τυφλοί και να μην παίρνουν τα μηνύματα. Το κόκκινο άλογο της αντεκδίκησης κάλπασε ξανά και ο καβαλάρης του φόρεσε για μιαν ακόμα φορά το καουμπόικο καπέλο του, ορμώντας ακάθεκτος στην τιμωρία αυτών που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη δύναμή του. Ο καβαλάρης του θανάτου όμως είναι έτοιμος και καραδοκεί για να ορμήσει ξανά, αυτή τη φορά δριμύτερος και αγριότερος από τις προηγούμενες. Ο φαύλος κύκλος των αλόγων της καταστροφής συνεχίζεται. Ώς πότε άραγε και μέχρι πού θα φτάσει η ανθρώπινη παραφροσύνη; Ώς πότε θα κυβερνούν τον κόσμο ηγέτες τυφλοί τα τ΄ώτα τον τε νουν τα τ΄όμματα;

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έτσι το έφερε ο καιρός, το "ο έχων ους ακουσάτω" της Αποκάλυψης να μην μας φαίνεται παράξενο πια. "Μα πώς γίνεται; Δεν έχουν όλοι αυτί για να ακούσουν"; ρωτούσαμε τον θεολόγο στο μάθημα. Ποιός θα το έλεγε ότι η δυσερμήνευτη τότε Αποκάλυψη, με τις σουρρεαλιστικές εικόνες, θα ξετυλιγόταν σήμερα ολόγυρά μας στον πλανήτη, με την προπαγάνδα να έχει φθάσει σε τέτοια περίτεχνα επίπεδα ώστε να μην έχουν οι περισσότεροι αυτιά για να ακούσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]