Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάνουν ό, τι τους συμφέρει, αφήνουν την τρόικα να αρμενίζει

Συγγνώμη, αλλά μήπως έχουν μπει πάλι ανάποδα οι πόλοι; Μια σχεδόν γονιδιακή μανία αυτοκαταστροφής δείχνει να εμποδίζει τους πάντες να ακολουθήσουν την φωνή της λογικής.

Ο υπουργός των Οικονομικών παίρνει το αεροπλάνο και εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει κανέναν άλλον εκτός από τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός παίρνει το καράβι και πηγαίνει στο Μεγανήσι, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως η «εξαφάνιση» του υπουργού του θα δημιουργήσει αναστάτωση, ειδικά την ώρα που το περιοδικό «Σπήγκελ» γράφει για μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι δικηγόροι της χώρας συνεδριάζουν εκτάκτως σαββατοκυριακάτικα και αποφασίζουν να μην συναντηθούν με την τρόικα στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση για θέματα που αφορούν την λειτουργία των Δικηγορικών Συλλόγων, επειδή, λέει, δεν αναγνωρίζουν και δεν προτίθενται να «νομιμοποιήσουν» τους εκπροσώπους των δανειστών μας. (Αυτό θυμίζει ανάλογη συμπεριφορά της Ένωσης Συντακτών που δεν πήγε στη Βουλή στην ακρόαση για το Ασφαλιστικό και, βέβαια, αυτή έχασε).

Θα πρέπει να μας απαντήσουν τι εννοούν με τη λέξη «νομιμοποίηση». Διότι, από όσο γνωρίζουμε, η παρουσία της τρόικας έχει νομιμοποιηθεί (καλώς ή κακώς - κακώς υποστηρίζω) με την ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή. Αν οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν διαφορετική γνώμη, τότε θα έπρεπε να είχαν ήδη διαγράψει από τις τάξεις τους όλους τους δικηγόρους - βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο.

Την ώρα που σε όλες τις χώρες που υπήχθησαν στην τρόικα, οι πάντες σπεύδουν να τους συναντήσουν για να βάλουν τις κόκκινες γραμμές τους – και να εκπροσωπήσουν επιτέλους την κοινωνία που στενάζει – αυτοί που έχουν την ευκαιρία να μπουν μπροστά και να υπερασπιστούν τον λαό, αφήνουν τα πάντα στα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργού των Οικονομικών.

Μετά, κάθονται απέναντι και μεμψιμοιρούν, γκρινιάζουν, διαμαρτύρονται, οργανώνουν κατά διαστήματα απεργίες και διαδηλώσεις. Ουδείς δέχεται να συναντήσει την τρόικα, αλλά όλοι δέχονται τις επιπτώσεις των μνημονίων.

Ακατανόητα πράγματα. Λιγότερο πατριώτες είναι οι Πορτογάλοι συνδικαλιστές, επικεφαλής κομμάτων και οργανώσεων που πήγαν και συζήτησαν, πετυχαίνοντας καλύτερους όρους για τον λαό τους;

Αν αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα στα χέρια της κυβέρνησης και αυτοί απλώς να διαδηλώνουν (χωρίς αποτέλεσμα, βέβαια), τότε δεν χρειάζεται να παριστάνουν τους ηγέτες στους τομείς τους.

Μεγάλη της σκασίλα της τρόικας αν δεν την συναντούν. Τόσο το καλύτερο – ξέρετε πώς έμπλεξαν στην Πορτογαλία; Θα μιλούν μόνο με τους υπουργούς και θα υπαγορεύουν νομοσχέδια. Την ημέρα της συζήτησης θα κλείνουν οι δρόμοι από τους εκάστοτε πληττόμενους, τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται (έτσι δεν γίνεται;) έτσι κι’ αλλιώς και απλώς θα έχει γίνει μια φασαρία μερικών ημερών.

Στην πραγματικότητα, όποιοι δεν στρουθοκαμηλίζουν κάνοντας ότι αγνοούν την ύπαρξη του μνημονίου και της τρόικας και δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν τους δανειστές, ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν πως η κυβέρνηση είχε την αναγκαία νομιμοποίηση να υπογράψει το μνημόνιο και να φέρει την τρόικα.

Συμφωνώ, αλλά τότε γιατί αναγνωρίζουν τον υπουργό Δικαιοσύνης που ψήφισε το μνημόνιο; Γιατί δεν ρίχνουν την κυβέρνηση όλοι αυτοί οι επαναστάτες; Τι παριστάνουν (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και λοιποί); Τους θυμωμένους; Γιατί δεν σηκώνονται να πάνε να τους πούνε πως εμείς δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνηση που σας έφερε διότι άλλα είχε υποσχεθεί προεκλογικά; Και το κυριότερο: Γιατί δεν πήγαν να τους το πουν από την πρώτη στιγμή, εξηγώντας τους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τίποτε και σκοπεύουν να προκαλέσουν κόλαση, ώστε να αρνηθούν να δώσουν στην Ελλάδα το δάνειο;

Με την συμπεριφορά τους, απλώς δείχνουν ότι αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Επέτρεψαν μια χαρά στην (μη νομιμοποιημένη εκλογικά) κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία και τώρα επιδίδονται σε ανέξοδες πράξεις αντίστασης.

Ανάποδα έβαλαν πάλι τους πόλους και κάποιοι συνδικαλιστές του ΟΤΕ (συγκεκριμένα της ΔΑΚΕ-ΟΤΕ). Κατήγγειλαν τον Οργανισμό επειδή έφερε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πύλου 700 στελέχη της Deutsche Telecom, η οποία πλήρωσε τον λογαριασμό, άφησε δηλαδή λεφτά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρακτικής της να επιβραβεύει με ένα ταξίδι τα ικανά στελέχη της.

Πέρσι είχαν διαλέξει την Τενερίφη και φέτος την Πύλο και το Κόστα Ναβαρίνο. Έφεραν στην Ελλάδα ανθρώπους από όλον τον κόσμο και για πρώτη φορά επιβραβεύθηκαν και υπάλληλοι του ΟΤΕ, της Cosmote και της RomTelecom. Πού είναι το πρόβλημα, δηλαδή και άρχισαν οι καταγγελίες; Άσχημα της έπεσαν της Πύλου τα λεφτά για τη διαμονή και όσα ξόδεψαν όλοι αυτοί στις τριήμερες εξορμήσεις τους;

Τι πρέπει να γίνει, δηλαδή; Να κλείσουμε τα σύνορα και να μην αφήσουμε να μπει κανένας στη χώρα; Αλβανία του Χότζα θα γίνουμε; Δεν παρακαλάμε να έρχονται ξένοι, να περνούν καλά και να διαφημίζουν τη χώρα μας και τις ομορφιές της;

Και τώρα, το κορυφαίο. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ηρακλή.

Δεν μπαίνω στην ουσία – μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και όχι. Αλλά έλεος! Η Ελλάδα καταστρέφεται και έσπευσαν όλοι – δημοτικοί άρχοντες και βουλευτές από όλα τα κόμματα να συσκεφθούν, να πονοκεφαλιάσουν και να κάνουν δηλώσεις.

Αν τους ζητούσαμε να βρουν χρόνο να καθίσουν όλοι μαζί για να συζητήσουν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα (που, όμως, δεν φέρνει ψήφους) θα είχαν λακίσει ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση.

Για το ποδόσφαιρο, ενώθηκαν όλοι σε μια γροθιά. Δεν ντράπηκαν; Και μάλιστα την ημέρα που οργίαζαν οι φήμες για αναδιάρθρωση του χρέους και έξοδο από το ευρώ;

Και το χειρότερο: Δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για το γεγονός ότι οι οπαδοί της ομάδας κάθε τόσο διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, βεβηλώνοντας την ελληνική σημαία, ανεμίζοντας σημαίες των Σκοπίων και καλώντας τους παράγοντες της ομάδας να εγγραφούν στο… σκοπιανό πρωτάθλημα.

Επιτέλους, λογικευθείτε. Για τις ψήφους – σε σωματεία, κόμματα, οργανώσεις – καταστρέψατε την Ελλάδα. Αλλά δεν φταίτε εσείς. Βρίσκετε και τα κάνετε…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]