Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι μας κατηγορούν για παράνομη κατοχή νησιών του Αιγαίου!!!

  • "Οι Έλληνες κατέχουν παράνομα Φαρμακονήσι-Αγαθονήσι", δηλώνει Τούρκος πολιτικός
Προκλητικός ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας Ναμικ Κεμάλ Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Φαρμακονησι και το Αγαθονήσι είναι υπο παράνομη κατοχή της Ελλάδας και πως στην πραγματικότητα τα δυο αυτά νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

Ο Ζειμπέκ στην ομιλία του στην περιοχή Μπάλτσοβα όπου παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του δήλωσε οτι η Ελλάδα σιγά σιγά απέκτησε τα δυο αυτά νησιά " ενω οι χάρτες των Βρετανών δείχνουν οτι ανήκουν στην Τουρκία".

Ο Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίζεται οτι η συνθήκη της Λωζάνης και οι χάρτες του 1947 δείχνουν οτι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ανήκουν στην Τουρκία και κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν οτι έκλεισε τα ματιά στην επεκτατική πολιτική της Ελλάδας.

" Τα δυο αυτά νησιά είναι υπο την κατοχή της Ελλάδας. Στην αρχή έχτισαν εκκλησία στο Αγαθονήσι. Μετά έβαλαν και την Ελληνική σημαία δίπλα. Οταν είδαν οτι δεν υπάρχει κάποια αντίδραση άρχισαν να φέρνουν κόσμο για να ζησουν εκεί. Εισέβαλαν στο νησί και έκαναν σκάλα για τουριστικές εκδρομές" δήλωσε ο Ζειμπέκ.

O τούρκος πολιτικός δήλωσε οτι " Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν στα νησιά αυτά παράνομα. παραβιάζουν τα συνορα μας και πατούν σε τουρκικά εδάφη "!

Ο Ζειμπέκ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι με την απαθή στάση του επιτρέπει την παρανομία αυτή!
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για να "σώσει τα νησια από την Κατοχή των Ελλήνων" θα παει ο ίδιος στα νησιά αυτά ." Θα πάω χωρίς βίζα , χωρίς , χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό"

Ευτυχώς η τουρκική κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καν με τις μη σοβαρές δηλώσεις του Ζειμπεκ και επικρατεί η λογική της διπλωματίας.

Οι δηλωσεις του Ζειμπεκ θεωρούνται κίνησεις εντυπωσιασμου ένα μήνα πριν τις εκλογές. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και δεν αναμένεται να λάβει περισσότερο από το 2% των ψήφων.

O Zειμπέκ ήταν Υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Οζαλ το 1987 με το Κόμμα Μητέρας Πατρίδας και επίσης ήταν Υπουργός Επικρατείας το 1995 εώς και το 1997 με το Κόμμα του Ορθού Δρόμου.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. πολεμος παντων μεν πατηρ, παντων δε βασιλευς..
    καθε κατεργαρης στον παγκο του...
    ηλθε φαινεται ο καιρος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στήνουν σκηνικό και οι δικοί μας από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κος Ζειμπέκ ας τολμήσει να τα επισκεφτεί χωρίς την νόμιμη βίζα, τότε θα δει αν αυτή η χώρα προστατεύεται από παράνομους Έλληνες αξιωματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στο Αγαθονήσι υπάρχουν τρεις οικισμοί: το Μεγάλο Χωριό, το Μικρό Χωριό και ο Άγιος Γεώργιος. To Μεγάλο Χωριό είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος οικισμός του νησιού, αθέατος από τη θάλασσα (όπως κτίσθηκε από παλιά για να προστατεύει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές). Αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητά του είναι ο πέτρινος τοίχος γύρω από τα σπίτια με μεγάλες πόρτες - εισόδους στον οικισμό. To Μεγάλο Χωριό αριθμεί σήμερα περί τους 120 κατοίκους, ενώ οι άλλοι δύο οικισμοί, το Μικρό Χωριό και ο Άγιος Γεώργιος που αποτελεί και το κύριο λιμάνι του νησιού, αριθμούν μόλις 15 κατοίκους ο καθένας."


    Αυτα αναγραφει γνωστος Βρεττανικος Τουριστικος οδηγος ιστιοπλοιας ειδικα για το Αγαθονησι!

    Φανταζομαι οτι κατα τον "παντογνωστη φωστηρα" Τουρκο πολιτικο, η αναφερομενη πειρατικη απειλη οφειλεται σε Σομαλους πειρατες που απο τα ανοιχτα της Υεμενης και της Σομαλιας και αφου περασαν πανηγυρικα τα στενα του Σουεζ αρχισαν τις τελευταιες δεκαετιες να λεηλατουν τη νησιωτικη περιοχη αναμεσα στις πανοπλες χωρες της Ελλαδος και της Τουρκιας και ειδικα το Αγαθονησι,στο οποιο κατα τη λογικη συνεχεια του τουρκικου επιχειρηματος εγκατασταθηκαν γενναιοι Ελληνες αποικοι που ακολουθωντας αντιστροφη πορεια απο τη γενικη ταση του πληθυσμου αφησαν τις μεγαλουπολεις για να κατοικησουν το ακριτικο νησι και να ζησουν την εμπειρια του "LOST"!

    Παραλληλα,ιταλικος τουριστικος οδηγος αναφερει οτι "αρχικά, ήταν ένας τόπος για τους εξόριστους κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής περιόδου και είχε συνεχώς επιθέσεις από πειρατές, το Αγαθονήσι δεν είχε μια οργανωμένη κοινότητα μέχρι τον 19ο αιώνα.Μέχρι τότε, ήταν υπό Τουρκική κυριαρχία, απο τον 16ο αιώνα, αλλά οι Τούρκοι δεν έμειναν ποτέ στο νησί.
    Το Αγαθονήσι καταλήφθηκε από ιταλικά στρατεύματα το 1922 και δεν απελευθερώθηκε παρά μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!"

    Συνεπως ο λογος που δεν υποστηριζει η εθνικιστικη Τουρκια τον Τουρκο Πολιτικο ειναι η ιδια η λογικη και η αποφυγη γελοιοποιησης της Τουρκικης διπλωματιας!

    Οι Τουρκοι πρεπει να σταματησουν να κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια!Επειδη οι ιδιοι αποικησαν παρανομως μαζικα με φτωχους Ανατολιους και Λαζους την Ιμβρο,τη Τενεδο και υστερα την Κυπρο μας δε σημαινει οτι και οι Ελληνες ακολουθουν τις ιμπεριαλιστικες και βαρβαρες τακτικες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαρμακονησι:

    ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ:
    Η ονομασία του νησιού, που βρίσκεται πολύ κοντά στα μικρασιατικά παράλια, προκύπτει από την παρουσία φυτών στην επιφάνειά του, τα οποία παρουσίαζαν θεραπευτικές ιδιότητες. Το γεγονός αυτό το είχε, άλλωστε, διαπιστώσει και ο Πατέρας της Ιατρικής, ο Κώος ιατρός Ιπποκράτης, ο οποίος και επισκέφθηκε το νησί, με απώτερο σκοπό την παρασκευή νέων φαρμακευτικών ουσιών.

    ΜΕΣΣΑΙΩΝΑΣ:
    Το 1087 περιέρχεται στην μονή της Πάτμου και χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος της Μονής.

    ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:
    Η μοναδική εκκλησία του νησιού, ο Αη Γιώργης, χτίστηκε το 1921.

    Η συνθηκη της Λωζανης υπεγραφη το 1923, ενω η θεμελιωση Ναου στο νησι το 1921 δηλωνει πανηγυρικως την υπαρξη γηγενους Χριστιανικου πληθυσμου σαφως πριν το 1921!

    Την εποχη εκεινη το νησι ανηκε στο Βασιλειο της Ιταλιας!
    Συνεπως το τουρκικο επιχειρημα καταρριπτεται με τον πιο απολυτο τροπο καθως θεωρουμε ως λογικοι ανθρωποι λιγο δυσκολο οι Ιταλοι που προσπαθησαν μεσω της εκπαιδευσης αλλα καποτε και μεσω βιας να "εξιταλισουν" τους Ελληνες της Δωδεκανησου,να παραχωρουν στο Ελληνικο Βασιλειο της εποχης δικαιωμα δημιουργιας προκεχωρημενων "φυλακιων-αποικιακων θυλακων" στη συνοριογραμμη Τουρκιας-Ιταλιας στο Νοτιο Αιγαιο!

    Ειδικα οταν οι Ελληνες πασχιζαν να κρατησουν τη Ζωνη της Σμυρνης στη Μικρασιατικη ενδοχωρα θεωρουμε "ολιγον τι γελοιο" να επιδιωκουν εποικισμο σε νησιδες του Νοτιου Αιγαιου που μαλιστα ανηκαν σε διαφορετικο κρατος!

    Αυτο ειναι το καταγελαστο επιχειρημα του Τουρκου πολιτικου,ο οποιος προφανως δεν σκεφτηκε ουτε στιγμη να διασταυρωσει τις φαντασιωσεις του εθνικιστικου του οραματος με στοιχεια της ιστοριας και της δημογραφιας των Ελληνικων νησων του Αγαθονησιου και του Φαρμακονησιου!

    Και γιατι χρειαζεται να αποδειξουμε το προφανες?

    Γιατι με πολιτικους ηγετες σαν το Γιωργακη, που βρισκονται ποιος ξερει πως στο τιμονι της χωρας, δεν θα μου φανει διολου απιθανο να ξημερωσει ενα πρωινο που τα συνορα της χωρας θα εκτεινονται μεχρι τη Λαμια!

    Εδω καταφεραν να χρεοκοπησουν την πιο ισχυρη οικονομια της Ανατολικης Ευρωπης μεσα σε μια δεκαετια και φτασαμε στο σημειο οι πειναλεοι Σλοβακοι του 90' του πρωην Ανατολικου Μπλοκ να αρνουνται επιδεικτικα να απλωσουν χερι βοηθειας στη χρεοκοπημενη Ελλαδα!

    Εδω ξημερωσε μια μερα που μας ειπαν οτι δεν ειστε πια Μακεδονες,αλλα πανω απο τις μισες χωρες του ΟΗΕ αναγνωριζουν ως Μακεδονες τους Σλαβους που εγκατασταθηκαν στα αρχαια εδαφη της Παιονιας και της Πελαγονιας,αρχαια εθνη που κατοικουσαν βορεια των Αρχαιων Μακεδονων!

    Στον τρελο πλανητη ΓΗ και ακομη περισσοτερο στο φρενοκομειο η Ελλας ολα ειναι πιθανα φιλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]