Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε...

  • Οι εξωτερικές πιέσεις προς Σαμαρά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας πράγματα…
Οι πιέσεις που ασκούνται από την τρόϊκα και κυρίως από τη Γερμανία προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συναινέσει στην πολιτική που υποβάλουν αυτοί στο ΠΑΣΟΚ και να μετατραπεί έτσι η ΝΔ σε δεκανίκι και ορντινάντσα του ΠΑΣΟΚ, κάτι σαν τα γνωστά εξαπτέρυγα, είναι σαφέστατα ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά μας πράγματα.

Έτσι είναι όμως φίλοι μας. Όταν η ίδια η κυβέρνηση, αφού πρώτα εξευτέλισε τη χώρα διεθνώς ως διεφθαρμένη και στη συνέχεια έδειξε με το αντισυνταγματικό μνημόνιο, ότι η ίδια δεν σέβεται θεσμούς και Σύνταγμα, τότε πως περιμένεις να σε πάρει ο άλλος στα σοβαρά ως σοβαρό κράτος με οντότητα. Θα σε τσακίσει για να πάρει τα λεφτά του.

Έρχεται λοιπόν σήμερα η τρόϊκα και στην ουσία διατάζει το φιλελεύθερο κόμμα της χώρας να φορτωθεί το αποτυχημένο σοσιαλιστικό μοντέλο του ΠΑΣΟΚ. Θα πείτε, ναι αλλά εδώ κυβέρνησε και ο φιλελεύθερος Καραμανλής!!!. Πράγματι, μόνο που αυτός ξέχασε την ιδεολογία του. Αρκέστηκε απλά στο ρόλο του διαχειριστή του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, πουλώντας ήπια προσαρμογή και κεντρώο χώρο και γι’ αυτό καταδικάστηκε πολιτικά από τους ίδιους τους Νεοδημοκράτες. Η «επανίδρυση του κράτους» πήγε και αυτή εκεί όπου «λεφτά υπάρχουν».

Θα περίμενε κανείς, από ένα πατριωτικό κόμμα όπως θέλει να λέγεται το ΠΑΣΟΚ, πρώτο αυτό να μην δεχτεί κάτι τέτοιο, αντί να “μιξοκλαίγεται” στους ξένους ότι δεν το βοηθάει η ΝΔ, προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Αν δεν μπορεί, να παραιτηθεί και να ζητήσει τη βοήθεια του λαού. Έτσι κάνουν τα δημοκρατικά κόμματα και δεν βάζουν τον μπαμπούλα της τρόϊκας να κάνει ντα τα “κακά” κόμματα που δεν το βοηθούν. Ο λαός θα κρίνει αν χρειάζονται συνεργασίες ή όχι, με βάση αυτά που θα του παρουσιαστούν.

Καλύτερα όμως έτσι, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι Εφιάλτες δοσίλογοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, να…. ξεβρομίσει το πολιτικό τοπίο και να δούμε τι καινούργιο θα ξεπροβάλει.

Σε ότι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, μία είναι η λύση.

Να οχυρωθεί πίσω από την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και να ζητήσει δημοψήφισμα.

Περιμένουμε τον ηγέτη που θα καλέσει το λαό στους δρόμους για να προασπίσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα στη χώρα.

Θα είναι αυτός ο Σαμαράς; ή θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο και στην υποθήκευση της χώρας;




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα....ο ανθρωπος το εχει πει ξεκαθαρα.....ειναι υπερ του μνημονιου με διαφορετικο μιγμα πολιτικης.....εχει ψηφισει το 70% των νομοσχεδιων που εχει φερει στη βουλη το Πασοκ....τι αλλο πρεπει να πει για να καταλαβουμε οτι το "παιζει" αντιμνημονιακος ενω στην ουσια ψηφιζει μνημονιο...?....Σερνεται κι αυτος πισω απο το φουστανι της Μερκελ και του Ευρωπαικου λαικου κομματος οπου ανηκει η Ν.Δ.....ενα πιονι ειναι κι αυτος και αν ερθει στην εξουσια δε θα κανει τιποτα λιγοτερο απο οτι κανει ο ΓΑΠ....
    Εν ολιγοις......Το μελλον της ελλαδιτσας που αγαπαμε ειναι ..κατραμι....μαυρο..προβλεπω να μη μας δινει αλη δοση η τροικα.....και να καταληξουμε εξ ολοκληρου στις αγκαλες του ΔΝΤ...το οποιο σε λιγους μηνες υποψιν θα διοικει μαλλον ενας Τουρκος....μια και ο Στρος Καν φευγει......
    Μονο μια λαικη εξεγερση με το στρατο στο πλευρο του λαου μπορει να επαναφερει την ελλαδα εκει που πρεπει να ειναι.....δυσκολος δρομος και ανηφορικος και αυτος...μεγαλη φτωχεια εχει να πεσει.....η οποια θα πεσει ετσι κι αλλιως.....ομως καλυτερα φτωχος και ελευθερος παρα καταναλωτης και δουλος οπως ειπε και ο Δημαρας...(αλλο τσοπανοσκυλο κι αυτο....που το εβαλαν να μαζευει οσα προβατα ξεφευγουν απο την κεντροαριστερη πλευρα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]