Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αρχίσει τις εξορύξεις στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ

  • Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου (δια στόματος Δρούτσα) δεν οριοθετεί την Ελληνική ΑΟΖ για να μην στενοχωρήσει την Άγκυρα και περιπλέξει τις συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα!!!
Το θέμα των γεωτρήσεων για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, συζήτησαν σήμερα, για πρώτη φορά, ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Πασχαλίδης και ο πρόεδρος της εταιρίας "Noble Εnergy" Ντέιβιντ Στόβερ.

Σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση, ο κ. Στόβερ ανέφερε ότι "είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εξόρυξη στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κύπρου, μέχρι το τέλος του 2011". Επεσήμανε, πάντως, ότι "δεν πρόκειται να βιαστούν διότι θα ήθελαν να τηρήσουν όλους τους κανονισμούς της Ευρώπης και τους περιβαλλοντικούς", σημειώνοντας ότι "η εταιρεία έχει μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα".

Παράλληλα, τόνισε ότι η εταιρεία του έχει μεγάλη πείρα στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πολύ βαθιά νερά, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις του στην Κύπρο.

Ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ανέφερε ότι εξέτασαν τρόπους εφαρμογής του συμβολαίου και συγκεκριμένα αιτήματα της "Noble Energy". Από μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Εμπορίου, υπάρχει η καλή διάθεση να εξεταστούν με σοβαρότητα όλα τα διαδικαστικά θέματα, τα οποία θα βοηθήσουν στον καθορισμό ημερομηνίας για την εξόρυξη φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, είπε ότι δεσμεύτηκαν από κοινού με την "Noble Energy" να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουν την όλη διαδικασία τόσο με την ΕΕ, όσο και με άλλους φορείς, ώστε να ξεκινήσει η εξόρυξη το συντομότερο δυνατόν.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]