Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου είναι το μεγαλύτερο και πιο φαύλο κρατικό μυστικό


Τα δάνεια του δημοσίου της τελευταίας 30-ετίας ξοδεύτηκαν, από ότι φαίνεται, κυρίως σε αντι-αναπτυξιακά έργα και προμήθειες, τα οποία τιμολογήθηκαν στο 4-πλάσιο της αξίας τους, ή τουλάχιστον του κόστους, που βλέπουμε να έχουν αντίστοιχα έργα και προμήθειες σε άλλες χώρες.

Οι ανάδοχοι των έργων και των προμηθειών ήταν σε μεγάλο βαθμό ξένες εταιρίες. Και έτσι τα δάνεια ξαναγύρισαν στην αρχική πηγή τους. Επίσης ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις δαπάνες προήλθαν από “ίδια κεφάλαια” του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή με μιζες σε αξιωματούχους, έγιναν έργα ή προμήθειες που απορρόφησαν χρήματα και από δάνεια αλλά και από ίδιους πόρους του ελληνικού δημοσίου, εν πολλοίς προμήθειες και έργα πανάκριβα, άχρηστα και επιζήμια και πάντως αντι-παραγωγικά.

Είπα “από ότι φαίνεται” διότι αν δεν δοθεί στην δημοσιότητα πλήρης κατάλογος σε ποιους κωδικούς των προϋπολογισμών κατανεμόταν ο δανεισμός του δημοσίου, άκρη δεν θα βρούμε ποτέ, με σιγουριά, και πάντα θα μένουμε σε εικασίες.

Φυσικά εννοείται πως ένα σεβαστό ποσό πήγε στις μίζες. Διότι χωρίς τεράστιες μίζες δεν μπορούσαν να γίνουν τεράστιες υπερτιμολογήσεις. Και πανάκριβες και άχρηστες αγορές και δαπάνες.

Αλλά το μεγαλύτερο ποσό, από ένα σημείο και μετά, πήγε στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού. Το δημόσιο έπαιρνε δάνεια για να ξεπληρώνει παλιότερα δάνεια.

Αν υπήρχαν στοιχεία, με μια αναγωγή θα μπορούσε να βρεθεί ποιο πραγματικά είναι το ύψος του κεφαλαίου και ποιο το ύψος του κεφαλοποιημένου ανατοκισμού.

Αλλά αν όλα αυτά τα χρήματα ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΠΟ πραγματικά, τώρα θα ήμασταν σε θέση να ανιχνεύσουμε τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στην οικονομία.

Τα δάνεια όχι απλώς πάρθηκαν “στα κρυφά”, αλλά ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε που και πως ξοδεύτηκαν με λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο κρατικό μυστικό στη χώρα αυτή είναι ο δημόσιος δανεισμός της.

Οκ, δεν μπορούμε να βρούμε με λεπτομέρειες από ποιους τα πήραμε, διότι από ένα σημείο και μετά γενικεύτηκε ο δανεισμός με ομόλογα, και τα ομόλογα είναι ανώνυμα. Ομως θα έπρεπε να ξέρουμε σε ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού πήγαν αυτά τα λεφτά κάθε φορά, ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Τα ποσά του δανεισμού του δημοσίου είναι λοιπόν

  1. τεράστια,
  2. ο δανεισμός έγινε στα κρυφά (και χωρίς να ενημερώνεται ο λαός με τις λεπτομέρειες που έπρεπε, ακόμη και όταν το συνολικό χρέος ξεπέρασε το όριο λήψης εκτάκτων μέτρων),
  3. δεν γνωρίζουμε που ακριβώς ξοδεύτηκαν,
  4. ξέρουμε ότι δόθηκαν τεράστιες μίζες για να γίνουν πανάκριβες, υπερτιμολογημένες και άχρηστες δαπάνες, και
  5. δεν υπάρχει ορατό κέρδος στην εθνική οικονομία από όλον αυτόν τον τεράστιο δανεισμό.

Τι άλλο θέλουμε για να αντιληφθούμε ότι η ιστορία “δανεισμός του ελληνικου δημοσίου” βρωμάει σαν χαλασμένο ψάρι;

Μας πειράζει τώρα ο όρος απεχθές κλπ κλπ;

Κάτι παρόμοιο έγινε και στις άλλες χώρες που οι αγγλοσάξωνες αρέσκονται να ονομάζουν PIIGS. Δόθηκαν δάνεια που ξαναγύρισαν στην αρχική πηγή τους με διάφορους τρόπους, συμπαρασύροντας και ίδια κεφάλαια της κάθε χώρας, κι ενώ ο δανεισμός αυτός ΔΕΝ βελτίωσε την παραγωγική βάση των χωρών που τα πήραν. Δεν ήταν αυτό ο στόχος εξάλλου.

Ο στόχος είναι πάντα η κυριαρχία δια των δανείων.

Θραξ o Αναρμόδιος





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. κειμενα οπως αυτο καταντουν το παρον ιστιολογιο γραφικο. Και το λεω αυτο διοτι βλεπω να δραστηριοποιουνται εδω πραγματικοι πατριωτες αλλα σε μερικα θεματα, καποιοι, οπως ο συγγραφεας, εχει προβλημα να αντιληφθει τι συμβαινει.

    Το μεγαλυτερο ποσο των χρηματων εχει παει σε μισθους και συνταξεις των ελληνων τα τελευταια 30+ χρονια. Δικαστικοι,βουλευτες,αεροσυνοδοι της ολυμπιακής, οδηγοι του ΟΣΕ, συνταξιουχοι ολων των κατηγοριων (απο εθνικης αντιστασης μεχρι 40αρηδες της εμπορικης και 36ρηδες των ενοπλων δυναμεων), στις στρατιες εργαζομενων στους ΟΤΑ, σε ακαδημαικους εθνομηδενιστες και μη, στις μεραρχιες των συνδικαλιστων, παντου στον δημοσιο τομεα,... και βεβαια σε πατριωτες, ειλικρινεις, νοικοκυρηδες ελληνες οι οποιοι δυστηχως ηταν υπερ-αριθμοι, ή απλα δεν ειχει νοημα να δουλευουν για τον οργανισμο αποκαταστασης των προσφυγων του 1922 στις μερες μας, αλλα δεν παραιτηθηκαν να βγουν στην αγορα και συνεχιζαν να ¨φροντιζουν" για τους μικρασιατες ολοκληρες 10ετιες.

    Αυτη υπηρξε η μεγαλυτερη σπαταλη.
    Ολες οι αλλες επονται.
    Το να μην το λεμε ειναι λαικισμος.
    Το παχυδερμο εχει σε αυτο το σημειο δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε που μας λες γραφικούς. Αλλά, θέλουμε να αναρωτηθούμε, μήπως ξεχνάς πως το κλίμα ευμάρειας το δημιούργησαν οι "χοντροί" για να μπορούν να διαιωνίζουν την ανικανότητά τους στην εξουσία; Ο υπάλληλος του 3 και 60 ξαφνικά έγινε όνειρο αποκατάστασης, επειδή οι πολιτικοί θέλανε "πελάτες" και μάλιστα απόλυτα εξαρτώμενους. Μην κατηγορούμε τον άνθρωπο που ψάχνει για δουλειά και κάτι καλύτερο για τη ζωή του. Πρέπει να εστιάζουμε σε εκείνους που με δόλο δημιούργησαν μία εικονική πραγματικότητα για να τους θαυμάζουμε και να τους στηρίζουμε στην μη γνωστοποιημένη αποδόμηση του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι υπετιμολογήσεις των ολυμπιακών τι ήταν δηλαδή; οι μίζες που έπαιρναν για οτιδήποτε και επιβάρυναν το χρέος της χώρας για να πλουτίζουν οι ίδιοι τί ήταν δηλαδή; το ότι ακόμη και σήμερα λαμβάνουν υπέρογκους μισθούς οι βολευτές, τι είναι δηλαδή; Να τα πιάσω ένα-ένα; Πρέπει να γράψω βιβλιοθήκη. Να δεις τι έχει να γίνει μόλις αρχίσει να "μιλάει" ο πρώτος που θα καθήσει στο σκαμνί. Θα γνωρίσουμε νέες έννοιες για την λέξη "σύντροφος" και θα αυτομουτζωνόμαστε. Να είσαι σίγουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας ξαναπροσπαθησουμε να το ξανασκεφτουμε.

    Αν κατηγοριοποήσουμε τα ποσα που δαπανηθηκαν και κατεληξαν σε χρεος, και τα βαλουμε σε κουτακια,
    το κουτι με τους μισθους-συνταξεις, εχει το μεγαλυτερο νουμερο και μαλιστα με μεγαλη διαφορα απο το δευτερο.
    Αυτο ειναι οικονομικο δεδομενο, δεν επιδεχεται αμφισβητησης.

    Αν το σισιτιο ηταν 1000 ευρω στον ενα και 10000 ευρω στον αλλο ειναι ενα θεμα, αλλα το σιγουρο ειναι οτι με τα χρονια, κατεστησε και τους 2 ανικανους να δουλεψουν και να αντιληφθουν τι συμβαινει γυρω τους.

    Καιρος ο αμορφωτος που διδασκει στις αδειες αιθουσες στο πανεπιστημιο της νησου ψυταλειας, και του λειπει η πολυ-πολιτισμικοτητα και διαφορες αλλες θολοκουλτουριες να αρχιζει να μαζευει ελιες μπας και αποκτησει λιγο απο την σοφια της ζωής που ειχαν οι προγονοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ο ΑΦΑΝΤΟΣ (ο εξυπνοτερος ολων ) ... και γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε ? ειναι προφανες !
    μετα το χιουμορ... ας ελθουμε στο σοβαρο "χιουμορ" (?). Αρχικα συμφωνω με τον Ανωνυμο 6:25.
    Ας ανακαλεσουμε, ομως, λιγακι την Αρχη της ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    Οι βασικες αρχες που διεπουν το ατομο, διεπουν -καταλληλα και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ γενικευομενες και την οικογενεια... την επιχειρηση... ΚΑΙ το Κρατος ( δεν θα επρεπε ?? ). Αρα ...
    ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    Εξομολογηθητε στο παιδι σας οτι οταν το γεννησατε, δεν ειχατε παρα ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ !! Ομως...
    Απο αυριο, διπλασιάστε το χαρτζηλικι του και μετα ενα μηνα... ξαναδιπλασιαστε το !!
    Μολις -και υπο καθεστως ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗΣ- σας ρωτησει.. "που/πως/ποτε/ποσα βρισκεις, ρε πατερα", εσεις απαντηστε, αρχικα: ΜΗΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Αν επιμεινει, 2η απαντηση : ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΕΙΑΤΑ, ΤΑ ΑΞΙΖΕΙΣ !! (και ας ειναι ρεμαλι... αν δεν ειναι, θα γινει !! ). Του ξανα-διπλασιαζετε το χαρτζηλικι, λεγοντας του ... ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ !
    Επιμενοντας στην ιδια ερωτηση παιρνει την 3η απαντηση:
    Η ΔΑΝΕΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ !
    Τι εκτιματε ? Ο νεος θα γινει -κατα κανονα- ΡΕΜΑΛΙ του κερατα ?? Και αν ΝΑΙ, τις πταιει ? Ο νεος ?
    Ποση ΣΟΦΙΑ πρεπει να εχει, ωστε, σε μια "ιδανικα συνειδησιακη και ηθικη αναταση" να αποστασιοποιηθει των πατρικων παροχων.. να απαρνηθει "τον παρά" και να ακολουθησει βιο λιτο, εναρετο και γενναιο !! ??
    Γιατι να μην αρκεστει στο "τι με νοιαζει? πατερας μου ειναι, ετσι θελει... ασχημα ειναι ?? και να πηγαινει να τα τρωει "οπως ξερει και μπορει"...
    Αναλογα, στις επιχειρησεις ισχυει : "οι προισταμενοι ευθυνονται για την δημιουργια "λουφαδορων", "λαμογιων" "tebel-ιδων" ή/και "καταχραστων".
    Ενα κοπαδι αρνια -παντα κατ' αναλογια- οδηγηται και πεφτει σε γκρεμο. ΠΟΣΟ ευθυνονται τα αρνια, ΠΟΣΟ ο τραγος, ΠΟΣΟ τα τσοπανοσκυλα και -τελικα- ΠΟΣΟ ο βοσκος ?
    (Ας επιχειρησουμε να ΠΟΣΟΣΤΩΣΟΥΜΕ τον ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ).
    Τελος, επ αυτου, μεχρι νεωτερας...
    Χαιρετισμους απογνωσης, απελπισιας, οργης... ΛΑΛΙΩΤΗΣ ο ΑΦΑΝΤΟΣ (ο εξυπνοτερος ολων )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ο ΑΦΑΝΤΟΣ (ο εξυπνοτερος ολων )
    ΠΕΡΙ ΜΙΖΩΝ και ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ
    Η κοτα εκανε το αυγο ή το αντιστροφο... Υπαρχει διεθνως η "νομιμη προμηθεια 2-3%" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που συμβαλουν θετικα σε ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... ως και ΔΑΝΕΙΩΝ !! Υποθετω οτι, σε ευνομουμενα Κρατη, αυτη η "προμηθεια" - ΜΙΖΑ στο εξης- κατανεμεται και συντηρει ολο το πολιτικο / κομματικο κοσμο της χωρας. ΥΠΟΘΕΤΩ επισης οτι...
    Η ιεροδουλια ειναι το αρχαιοτερο επαγγελμα, και η Ελλαδα η αρχαιότερη χωρα. Αρα...
    ... ξερουμε την "δουλεια" καλυτερα απο τους αλλΕΣ... Δηλαδη, μολις ο "προμηθευτης" προτεινε την ΠΑΓΙΑ ΤΑΡΙΦΑ ΜΙΖΑΣ στην ελληνιδα ιεροδουλο, αυτη, τον κοιταξε πονηρα, του εκλεισε το ματι και εγραψε στο χαρτοπετσετακι, μπροστα της, ενα ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ -τις οιδε ποσες φορες απανω. Γουρλωσε τα ματια ο "προμηθευτης" - στην χωρα του τετοια ποσα δεν αναγνωριζονται- και ετρεξε πισω στον Αφεντη του για οδηγιες. Μετα 1 εβδομαδα επιστρεφει, και γνεφει -με σαρδωνιο χαμογελο- "ΟΚ" στην Ελληνιδα ιεροδουλο... προτεινοντας της να υπογραψει το Συμφωνητικο !
    Η δικια μας η κωλοπετσωμενη, εριξε μια ματια στο τελικο τιμημα, συνοφρυωθηκε λιγο... εκανε 2-3 πραξεις σε ενα κομπιουτερακι, ειδε οτι το καθαρο τιμημα αναθεωρηθηκε 20% - 50%. Πηρε "σοβαρο υφος", εξησε το πιγουνι της με ενα "χμμμ.." -ΘΕΑΤΡΟ για να ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΟΙ- και μετα χαμογελασε πονηρα... δινοντας το χερι στον "προμηθευτη". Τι την εννοιαζε ? Αυτη πληρωνε ??
    Γλεντια να δεις, εις περατωση της -συνουσιακης- Συμφωνιας !!! Και ναααα οι αστακοι, νααα τα κρασια και τα fois gras ... και βεβαιως-βεβαιως τα zeybek-κικα... !! Παλικαρια και λεβεντες... οι μαγκες. Χαχανιζαμε και χαζευαμε και εμεις -τα κοροιδα- ακουγοντας στην TV :
    ...ΜΕΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ -αεροπλανων, τανκς, υποβρυχιων κλπ- ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΖΕΙ ΩΣ "την ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ"... OI Ε.Δ. ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ... Ανδρεας Παπανδρεου - Πρωθυπουργος
    Τελος και επ' αυτου, μεχρι νεωτερας...
    Χαιρετισμους απογνωσης, απελπισιας, οργης... ΛΑΛΙΩΤΗΣ ο ΑΦΑΝΤΟΣ (ο εξυπνοτερος ολων )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδη οι μισθοι και οι συνταξεισ ηταν που μασ εφεραν εδω ??? και τωρα που ογαπ τουσ κοβει γιατη αραγε δεν μειωνεται το ελειμα? γιατι δεν εχουμε αναπτυξη?γιατη δεν λυνεται το προβλημα? και γιατη οταν ο κοσμοσ επαιρνε μισθουσ υπηρχε αναπτυξη με ελειμα βεβαια αλλα γιαυτο ευθηνετο κυριοσ η μη επιστροφη των φορων απο την αγορα! δεν μπορει μονο ομισθωτοσ και συνταξιουχοσ να πληρωνη μια ζωη την κεραμιδα και την ιδια στιγμη να υπαρχουν 600δισ ευρο μονοι στην ελβετια! για να μην μηλισω για το λονδινο! ολα τα σκαφη στη μαρινα ζεασ ειναι σε οφσορ εταιρειεσ δεν μπορουν να πιασουν ΚΑΝΕΝΑΝ!!! και αντε το δημοσιο τρωει απο το κρατοσ και που στο μελλον αν ισχυσει μια προσληψει για 5 η 10 συνταξιοδοτησεισ θα ειναι πλεον μικροτερο και δεν θα υπαρχει αλλη δηκαιλογια για τον δημοσιο υπαλληλο ο ιδωτηκοσ τομεασ που χρεωνει εμεσα το δημοσιο π.χ δανεια τραπεζωμν δανεια εργοστασιαρεχων που πηραν επιδοτησεισ και πηγαν στην βουλγαρια? η'δανεια σε εργοστασιαρχεσ για να μην απωλησουν εργαζομενουσ? και το κυριτερο πανω απο ενα εκατομυριο εργαζομενοι στον ιδιωτηκο τομεα δουλευον σε εταιριεσ που παιρνουν υποεργολαυειεσ απο το δημοσιο για να δουμε χωρισ εντελωσ κανενα κρατ6ηκο παρεμβατισμο θα ειμασται καλυτερα?και γιατη αραγε ο ρουσβελτ για βγαλει την αμερικη απο το κραχ εφερμοσε το νιου ντιαλ οπου το κρατοσ περεμβαινε στην αγορα και ταυτοχρονα ηταν και ο μεγαλυτεροσ μεγαλοεπενδυτησ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο δανεισμοσ υπηρχε για την δεν υπηρχε παραγωγηκοτητα οταν δανειζεσαι συμαινει δεν παραγεισ!κλεισαμαι τα κρατικα εργοστασια π.χ ληπασματα υαλουργιεσ τσιμεντα κ.α. αλλα οι ιδιωτηκεσ επειχηρισεισ δεν ειχαν τα μετρα αναπτηξησ των υπολοιπων ευρωπαικων χωρων! παντα στηριζονταν στην υποτιμηση τησ δραχμησ και στο φθηνο εργατηκο δυναμικο οταν αυτο ελειψε λογο ευρο πιεστηκαν περετερο, οι μεγαλεσ πολιεθνικεσ ομωσ των ευροπαιων κοιτουσαν μακροπροθεσμα επενδιαν στην αναπτυξη τεχνολογια και γιαυτο βρισκονται εκει! με υψηλουσ μισθουσ εργαζομενων εδω η μεσαιοα ταξη καταρεει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδικίες στο μισθολόγιο του δημοσίου υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Και μην ξεχνάμε τον κατώτατο στον ιδιωτικό τομέα που ήταν 680 και τώρα έπεσε στο πηγάδι. Αλλά δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Δες εδώ αν έχεις όρεξη, που πήγαν τα λεφτά.

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5853720&publDate=23/9/2010
    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5863051&publDate=29/9/2010

    Πόσα είναι τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου ετησίως;

    Πόσα είναι δαπάνες σε μισθούς-συντάξεις;
    Πόσα είναι δαπάνες για αποπληρωμή του χρέους;

    Θραξ Αναρμόδιος (ο γραφικός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]