Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως… θα του το έλεγαν οι τέως βουλευτές;

Η 5η Μαϊου του 1980, πέρασε στην ιστορία ως η ημέρα που η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ξεκινούσε έτσι η πρώτη θητεία του Μακεδόνα πολιτικού, που στέγνωσε την ψυχή του για να βάλει στον ορθό δρόμο μια χώρα η οποία διαχρονικά αναζητούσε… παρακαμπτήριους.

Η μετάβαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είχε μια ανομολόγητη, αλλά προφανή στόχευση: Να περιφρουρήσει το οικοδόμημα της Νέας Ελλάδας, από ένα ΠΑΣΟΚ που ερχόταν σαν σίφουνας, με πρόγνωση να μετατραπεί σε… τυφώνα Κατρίνα. Όπως και έγινε τελικά.

Ο Εθνάρχης πρόλαβε να φυλάξει Θερμοπύλες για μια θητεία. Το 1985, ο Ανδρέας και τα έγχρωμα ψηφοδέλτια που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Μαζί με την απογύμνωση του Προέδρου από τις παρεμβατικές εξουσίες του, το ΠΑΣΟΚ… συνάντησε το πεπρωμένο του. Και οδήγησε, στις μέρες μας, την Ελλάδα στον έλεγχο των ξένων δανειστών μας.

Η ανάμνηση της Ιστορίας, σε κάνει να αναρωτιέσαι. Τι θα είχε συμβεί αν ο Καραμανλής είχε παραμείνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά το 1985. Αν δεν είχαν αλλάξει οι αρμοδιότητες του ανώτατου άρχοντα της πολιτείας. Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου, συνέχιζε να έχει πολιτικό παιδονόμοι…

Με τα «αν» φυσικά, μονάχα να μελαγχολούμε μπορούμε. Ειδικά αν τα επεκτείνουμε μέχρι τις μέρες μας. Και αναρωτηθούμε, για παράδειγμα, ποια απάντηση θα έδινε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στους τέως βουλευτές οι οποίοι θα ζητούσαν… αναδρομικά από το κράτος.

Λάθος υπόθεση εργασίας, θα πείτε και δίκαια. Δεν θα τολμούσαν καν… να το θέσουν ως θέμα. Πόσο μάλλον… να τον ρωτήσουν.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενας που τόλμησε κάποτε να πάρει μίζα για προμήθειες 500.000 δρχ τότε, το 1959, ο συγχωρεμένος ο Καλομοίρης, Γραμματέας του Υπουργείου Συντονισμού τότε, έφαγε 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ όταν τον ανακάλυψε ο Μέγας Γέρων. Με τη μία στον Εισαγγελέα τον έστειλε, αφου προηγουμένως του έσουρε τα εξ' αμάξης στο γραφείο του! Γι αυτό, αν ανατρέξει κάποιος την Ιστορία, εκτός απο τους βουλευτές-πολιτικούς των μεγάλων τζακιών, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ του Καραμνλή. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ! Η ξεραν πάρα πολυ καλά οτι παρακολουθούντο απο το λεγόμενο ...παρακράτος του Καραμανλή κι αν συλλαμβάνονταν να αθετούν όρκους, ήξεραν οτι την άλλη μέρα θα βρισκόταν πίσω απο τα σίδερα. Το ομολογούσαν σχεδόν οι περισσότεροι, το είχε ομολογήσει και ο ίδιος ο Γεώργιος Ράλλης τόσο στην τηλεοπτική του συνέντευξη το 1986, όσο και στην τελευταία του, το 2002. Ο "παππούς" ήταν αθυρόστομος, δε χαμπάριαζε ούτε απο τίτλους, ούτε απο...παρατίτλους. Αν ένας Υπουργός δεν παρουσίαζε έργο, του τα έψελνε μπροστά στο Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς περιστροφές. Εδώ δε φοβήθηκε κοτζάμ Φρειδερίκη τότε, που στην ουσία ΑΥΤΗ ηταν το παρακράτος, θα φοβόταν ...βουλευτές και υπουργίσκους;
    Ποιός, απ αυτή τη σύγχρονη σαπίλα, μπορεί να συγκριθεί μαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]