Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα τρόικα, νέες περικοπές, στη νέα Ελλάδα του τέταρτου δρόμου που διάλεξε ο Γιώργος


Με νέα σύνθεση κατεβαίνει στη μάχη με το θηρίο που λέγεται Ελλάδα η τρόϊκα.

Το νέο πρόσωπο, στη θέση του Ντερούζ ως εκπροσώπου της Κομισιόν, είναι ο Γ. Κρούγκερ (ελπίζουμε να μην έχει σχέση με τον διαβόητο Φρέντι Κρούγκερ στην ταινία “ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες”).

Οι επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής εκινούν το μεσημέρι τις επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής περιόδου 2012-2015. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την εξεύρεση 22 δισ ευρώ, ενώ αναζητούνται άλλα 4,2 δισ ευρώ για το 2011.

Η τρόϊκα ζητά τα κλασσικά: Εκ νέου περικοπές των λειτουργικών δαπανών, κλείσιμο των ζημιογόνων φορέων και μείωση μισθών και επιδομάτων.

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά όσο τα παρουσιάζετε.

Είναι ακόμη χειρότερα» έλεγαν μετά το τέλος της μακράς συνάντησης τους με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών οι εκπρόσωποι της τρόικας, χθες σε δημοσιογράφους.

Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι οι άνθρωποι …
τίναξαν τα πέταλα με τα όσα διαπίστωσαν από μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων της οικονομικής πορείας.

Ο Παπακωνσταντίνου έδειξε ενοχλημένος από τις διαρροές , όμως το τεχνικό κλιμάκιο έχει λάβει οδηγίες από τον Τόμσεν και τον Ντε Ρουζ να «σαρώσουν» τα πάντα και να μην επιτρέψου καμία αισιόδοξη δήλωση από την πλευρά της κυβέρνησης. Κοντός ψαλμός.

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται και οι επικεφαλής της τρόικας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]