Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σλοβακία: «Η βοήθεια προς την Ελλάδα ήταν ένα λάθος»


«Το ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ήταν λάθος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ιβάν Μίκλος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης της Σλοβακίας. Παράλληλα, ο Ιβάν Μίκλος απέρριψε συγχρόνως την κριτική του καγκελαρίου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ότι η Μπρατισλάβα δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη προς τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους απαιτεί τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η μέθοδος εξυπηρέτησης των δανείων με νέα δάνεια είναι μία λανθασμένη επιλογή, η προηγούμενη κυβέρνηση με ανεύθυνο τρόπο προκάλεσε συσσώρευση χρέους από την οποία επωφελήθηκαν τα πιστωτικά ιδρύματα, που μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τις συνέπειες της κρίσης», σημείωσε ο Μίκλος, σχετικά με την Ελλάδα.

Επιπλέον ο Μίκλος αναφέρει πως η κυβέρνησή της Σλοβακίας, ένας συνασπισμός τεσσάρων δεξιών κομμάτων, αν και δεν συμφωνεί με τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης, θα συνεισφέρει οικονομικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Σλοβακία είναι πράγματι αλληλέγγυα προς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας σημειώνει ότι η Σλοβακία επέμεινε, και τελικά κατάφερε, να ληφθούν υπόψη δύο βασικά κριτήρια για την οικονομική συμβολή κάθε κράτους στο μηχανισμό, δηλαδή αφενός να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας και αφετέρου να κατανεμηθεί με πιο δίκαιο τρόπο η συνεισφορά των κρατών-μελών στο μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο Μίκλος, σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβακίας στον Μηχανισμό Στήριξης για την Ελλάδα, είχε τονίσει ότι «δεν είναι δυνατό η κακοδιοίκηση να αποβαίνει σε βάρος φτωχότερων χωρών, προπάντων σε βάρος των πολιτών τους, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ είναι πλέον γενική η διαπίστωση ότι οι οικονομικές βοήθειες προς την Ελλάδα υπήρξαν λάθος, αλλά αυτή η διαπίστωση έρχεται πολύ αργά και δεν μπορεί πλέον να υπάρξει επιστροφή».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! JIM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]