Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν έρχεται ο Σόρος στην Ελλάδα γίνονται εκλογές... Τυχαίο;


Ο Παπαντωνίου, ο Σημίτης και στη μέση ο… Σόρος!

Ο πρώην υπουργός άνοιξε το «χορό των εκσυγχρονιστών», μία ημέρα μετά την ξαφνική συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον «γκουρού των αγορών»

Επειδή τίποτα στην ζωή δεν είναι τυχαίο, σαφώς και η σημερινή εμφάνιση του Γιάννου Παπαντωνίου, μία ημέρα μετά την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος, γεννάει πολλά ερωτηματικά σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και μας θυμίζει τι συνέβη στο παρελθόν επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη! Σε αυτό το παζλ λείπει ο πρώην πρωθυπουργός, αν και όπως όλα δείχνουν, δεν θα καθυστερήσει να μιλήσει για το σήμερα και για τα όσα ακούγονται και λέγονται ελέω… μνημονίου!

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε και μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας πλησιάζει και ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει. Αυτή η δήλωση έγινε ακριβώς μια ημέρα μετά τη συνάντηση του γνωστού του, Τζορτζ Σόρος με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, με τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους από τότε και μετά να έχουν πάρει φωτιά και την κυβέρνηση να προβαίνει σε συνεχείς διαψεύσεις.

Θυμίζουμε ωστόσο πως ο Γιάννος Παπαντωνίου, γνωρίζει πολύ καλά τον «γκουρού των αγορών», άλλωστε κανείς δεν λησμονεί τις συναντήσεις που είχαν επί κυβερνήσεων Σημίτη στη χώρα μας λίγο πριν την τελευταία ιστορική υποτίμηση της δραχμής, όταν έπρεπε η χώρα να μπει στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, με ό,τι στη συνέχεια συνέβη (Μάρτιος 1998)…

Κανείς επίσης δεν λησμονεί πως το 1999, ο Τζ. Σόρος επισκέπτεται την Ελλάδα και τον Κώστα Σημίτη (παρουσία του Γιάννου Παπαντωνίου) και ύστερα από μερικές εβδομάδες, αρχίζει η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου με τις γνωστές συνέπειες για τη χώρα. Με λίγα λόγια, ο Γιάννος Παπαντωνίου γνωρίζει ως καλός γνώστης των Οικονομικών, πως οι επισκέψεις του Τζορτζ Σόρος δεν είναι τυχαίες και πως κάτι θα συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, την ίδια στιγμή που ο Κώστας Σημίτης, σιωπά, και αρέσκεται – προς το παρόν – να προβαίνει σε συγγραφή άρθρων που δημοσιεύονται από εφημερίδες.

Ωστόσο αυτή η κίνηση του πρώην υπουργού στρώνει το «χαλί» τόσο στον Κώστα Σημίτη όσο και στα υπόλοιπα μέλη του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ να βγουν και να παραθέσουν τις απόψεις τους για την Οικονομία, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία ποτέ δεν διαψεύστηκαν, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε προ εβδομάδων συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί τέλος πως οι επισκέψεις του Τζορτζ Σόρος στη χώρα μας είχαν προκαλέσει ακόμα και… πρόωρες εκλογές. Θυμίζουμε την τελευταία του επίσκεψη επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή λίγο πριν η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση ξεσπάσει, όταν η Ελλάδα ήταν ακόμα στο… απυρόβλητο!

Πηγή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]