Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αναδιάρθρωση χρέους και το μεγάλο ψέμα


Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει υπερβολικά οι φωνές εκείνες που τολμούν να μιλάνε για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Οι φωνές αυτές προέρχονται τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό και προτάσσουν ως μονόδρομο την αναγκαιότητα καταφυγής της κυβέρνησης Παπανδρέου στην αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Όμως, η κυβέρνηση Παπανδρέου - ΔΝΤ δείχνει να μην έχει διάθεση (σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της) να προχωρήσει και να ακολουθήσει τους κανόνες της αγοράς. Και όπως πάντα συμβαίνει, η κυβερνητική βούληση συνοδεύεται από πλήθος δηλώσεων "γνωστών-αγνώστων" που παρουσιάζουν την αναδιάρθρωση του χρέους ως κάτι το "δαιμονικό", απολύτως καταστροφικό... Μάλιστα, μερικές από αυτές τις φωνές των "ειδημόνων" δεν διστάζουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στις οικονομίες των νοικοκυριών, αναγκάζοντας τους Έλληνες πολίτες να πραγματοποιούν "σπασμωδικές κινήσεις", οι οποίες απλώς χειροτερεύουν την ήδη πολύ κακή (έως κάκιστη) οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σε μία προσπάθεια συμβολής του ιστολογίου, στο να διαλυθεί ο προπαγανδιστικός τρομοκρατικός μύθος που περιβάλει την αναδιάρθρωση του χρέους, επικοινωνήσαμε με τον οικονομικό αναλυτή Γιώργο Καισάριο και του ζητήσαμε να τοποθετηθεί και να ενημερώσει με τις γνώσεις του (σύμφωνα με τους κανόνες των αγορών και όχι σύμφωνα με τους κανόνες των αρπακτικών ή των ηλιθίων που περιφέρονται εντός της Ε.Ε.) τους αναγνώστες του ιστολογίου. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο κύριος Καισάριος όχι μόνο αποδέχτηκε να απαντήσει, αλλά αντέτεινε πως είναι πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις εκείνων που θέλουν να του τις υποβάλουν.

Έτσι, εμείς, από σήμερα έως και αύριο το απόγευμα (6/4/2011 και 5 μ.μ.) θα δεχόμαστε τις ερωτήσεις σας περί της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, στο e-mail kostasxan@gmail.com προκειμένου να τις προωθήσουμε στον κύριο Καισάριο για να απαντηθούν μία προς μία από τον ίδιο...

ΥΓ: Πάντως, από τα λίγα λεγόμενα του Γιώργου Καισάριου, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η λύση, η λογική και συμφέρουσα λύση που μπορεί να δοθεί υπέρ του συμφέροντος των Ελλήνων πολιτών...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν γίνει η αναδιάρθρωση, θα έρθουν και οι καταθέσεις πίσω στην Ελλάδα.

    Άλλωστε όλοι από αυτούς, αυτό περιμένουν.

    Μετά δηλαδή ούτε πρόβλημα ρευστότητας θα υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η λύση;

    Δηλαδή αναγνωρίζουμε το χρέος; Αναγνωρίζουμε το απεχθές χρέος;

    Αναγνωρίζουμε την πληρωμή τόκων επί τόκων που δεν θα προλάβουμε να εξοφλήσουμε και θα μεταφέρουμε το χρέος στα παιδιά μας;

    Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να λες αυτά που θα προτείνει η κυβέρνηση οσονούπω.

    Οι οικονομολόγοι καλό θα είναι να έχουν κατά νου ότι οι Έλληνες δεν προτίθενται να πληρώσουν χρέος το οποίο δεν δημιουργήθηκε από τους ίδιους.

    Οπότε αν όντως θέλει κάποιος να προτείνει λύσεις, θα πρέπει πρώτα να συμφέρει τους Έλληνες και η αναδιάρθρωση του χρέους δεν συμφέρει.

    Η μετακίνηση ενός προβλήματος σε μέλλοντα χρόνο δεν είναι λύση, πόσο μάλλον δε όταν το μετακινείς στα παιδιά σου.

    Μπορεί το ύφος μου να είναι λίγο καυστικό και να με συγχωρείτε γι΄αυτό, αλλά όταν μιλάμε για λύσεις τα πράγματα είναι πολύ στενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]