Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Θέμος “τελειώνει” τον Παπακωνσταντίνου


Η σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσεως, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, αναφορικά με την πολιτική παρουσία του Υπουργού Οικονομικών.

Μετά και τη χθεσινή αντεπίθεση από τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος», ο οποίος προχώρησε στην υποβολή μήνυσης για «κατ’ εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμιση» κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Μέγαρο Μαξίμου περισσεύει ο προβληματισμός για τις παράπλευρες απώλειες, και τις επιπτώσεις από τις διαστάσεις που παίρνει η σύγκρουση.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δημοσιογράφους, και ο εμπνευστής του «Πρώτου Θέματος», της εφημερίδας που άλλαξε τα δεδομένα στην κυριακάτικη αγορά, και επί σειρά ετών βρέθηκε στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας, ενώ, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, έφερε σε δύσκολη θέση, οδηγώντας ακόμη και στην παραίτηση, πολλούς πολιτικούς.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απ’ την άλλη, είναι ο πολιτικός στον οποίο έχει προσωποποιηθεί η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Στο εξωτερικό τον θεωρούν φερέγγυο συνομιλητή τους για τη δημοσιονομική πραγματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα, στο εσωτερικό της χώρας ωστόσο, οι επικρίσεις για το πρόσωπό του και την πολιτική που ακολουθεί, περισσεύουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την απομάκρυνσή του από την πλατεία Συντάγματος ως μονόδρομο για τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να αλλάξει το βαρύ κλίμα για το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, αλλά και στην εκλογική βάση του Κινήματος.

Εφόσον λοιπόν η κόντρα του με τον Θέμο Αναστασιάδη προσλαμβάνει «ακραίες διαστάσεις», η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη, και το Μέγαρο Μαξίμου κατανοεί ότι αργά ή γρήγορα, θα πληγεί η αξιοπιστία του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο. Φανταστείτε τις επιπτώσεις από τυχόν δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, που θα εμφανίζουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κατηγορείται για «συκοφαντία» από έναν δημοσιογράφο… Επομένως, η θέση του γίνεται δύσκολη. Και οι εξελίξεις επιταχύνονται.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Σκασίλα μας!!!λαϊκιστί......Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει...και οι δυο μαζί(πολιτικοί και ΜΜε....) πάνε να βγαλουν το δικό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελος Πρωτοστάτης.

    Οι δύο όψεις του ιδίου απεχθούς νομίσματος. Χεράκια που όταν δεν νήβουν το πρόσωπο της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας,διαπλέκονται σε λεκτικά και ανώδυνα μπράντεφερ, όπως οι λύκοι αρπάζονται μεταξυ τους μεχρι το επομενο γεύμα που θα βρεθούν και πάλι διπλα-δίπλα, με τα δόντια καρφωμένα στο κουφάρι αυτής της άμοιρης χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]