Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύντροφε πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε...

Σύντροφε: Πριν λίγα χρόνια η Ρωσία έκανε αναδιάρθρωση του χρέους αφού είχε δώσει πρώτα τα πετράδια της βιομηχανίας της, ότι άξιζε να σωθεί και τις πρώτες ύλες και τα ορυκτά της της σε σίγουρα ρωσικά χέρια. Οι ξένοι δεν βρήκαν τίποτα να πάρουν έχασαν τα λεφτά τους και σήμερα η Ρωσία είναι και πάλι υπερδύναμη. Προ έτους τα ίδια έκαναν εκεί στην Ισλανδία αναγκάζοντας με δημοψήφισμα τις βρετανικές τράπεζες να γράψουν στο χιόνι τα δανεικά των Ισλανδών μέχρι που ο πρώτος νοτιάς τα έσβησε. Σήμερα η Ισλανδία έχει θετική ανάπτυξη και είναι ασφαλής.

Πόσες φόρες θα πρέπει να ζητήσω σύντροφε να πάψουμε να τρομοκρατούμε το κόσμο προτάσσοντας την θεωρία του μοναδικού δρόμου πέραν το οποίου ελλοχεύει η καταστροφή. Αυτός ο δρόμος που βαδίζουμε με το μνημόνιο, είναι ο δρόμος που εξυπηρετεί κάθε λαμόγιο στην χώρα μας και για αυτό παίζει τόσο πολύ στα ΜΜΕ. Είναι ο δρόμος που θέλουν οι νταβατζήδες και οι τραπεζίτες οι οποίοι μέσω αυτού δεν πληρώνουν καθόλου μερτικό στην κρίση άλλα την μετακυλούν ολάκερη στον εργαζόμενο, στο (ακόμη πιο) χαμηλά αμειβόμενο και στις επόμενες γενιές. Αυτή την στιγμή σύντροφε μαζεύουμε σε σάκους το μέλλον των παιδιών μας και το δίνουμε στους ξένους γιατί έτσι αποφάσισε η οικογένεια Παπανδρέου που ελέγχει την βουλή και υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Γιατί δεν το αντιλαμβάνεσαι ότι η διέξοδος, ο δρόμος είναι ήδη εδώ ανοιχτός και δεν είμαστε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που θα τον πάρουμε. Για δεν το αντιλαμβάνεσαι ότι δεν τον βαδίζουμε μόνο από επιλογή των παλιών χρεοκοπημένων κόμματων ή για την ακρίβεια των δυο-τριών οικογενειών που χρεοκόπησαν τα πάντα.

Είμαστε χρεοκοπημένοι σύντροφε και κανείς τους δεν έχει πληρώσει τα πολιτικά λάθη του. Κανείς δεν έχει αναλάβει μια ευθύνη. Κανείς σύντροφε παρά μόνο ο λαός ο άνεργος και το χρεοκοπημένο υπερχρεωμένο νοικοκυριό, και κανείς άλλος δεν θα πληρώσει ποτέ. Όλη την ευθύνη την έριξαν σε εσένα και εμένα.

Γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πιο είναι τελικά το εθνικό συμφέρον και την ανταγωνιστική σχέση του με το ευρωπαϊκό συμφέρον σε αυτή την φάση;

Πως μπορείς να εμπιστεύεσαι ακόμη έναν άνθρωπο του οποίου ο αντρίκιος λόγος τιμής, η δέσμευση μεταξύ κυρίων και αντρών, η σφιχτή σωστή και τίμια χειραψία που σφραγίζει τα λόγια μας απουσιάζει, και την θέση τους έχει πάρει το ψέμα ή επικοινωνία και η αποφυγή ακόμη και της απλής οπτικής επαφής. Ποιος από την κυβέρνηση μπορεί σήμερα να σε κοιτάξει στα μάτια σύντροφε ή σύνεδρε του συνεδρίου του 2008, εθελοντή και μαχητή του προεκλογικού αγώνα; Μόνο εσύ μπορείς να του κοιτάξεις μα θα δεις ότι αυτοί το αποφεύγουν.

Πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε εδώ μέσα ότι ο Παπανδρέου εξασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα των ξένων που τον παραμυθιάζουν με ασφαλή διέξοδο- διαφυγή και με αξιώματα του τύπου ΓΓ του ΟΗΕ;

Πόσες φόρες αλήθεια;

Ξέρω σύντροφε πιο είναι το πρόβλημα σου. Συμπάθα με μα θα στο πω με το θάρρος που σου έχω. Η γενιά σου μπορεί να καυχιέται ότι έδιωξε τον βασιλιά άλλα δεν απαλλάχτηκε ποτέ από την μοναρχική λογική του αυθέντη. Το μοναδικού, του προορισμένου, του ενός, του κληρονόμου του νομιμοποιηθέντα εκ του πατρός ηγέτη. Ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτό το κουσούρι και αποδέχεται -ως εξ ορισμού αληθές- ότι της πει ο Αυθέντης. Στωικά και καρτερικά άλλα δυστυχώς καταστροφικά για την χώρα. Η γενιά σου λοιπόν μπορεί να καυχιέται ότι έδιωξε τον βασιλιά σύντροφε άλλα η πραγματικότητα είναι ότι απλώς αλλάξατε δυναστείες. Απόδειξη γι αυτό είναι ότι τίποτε δημοκρατικό ή αξιοκρατικό δεν λειτούργησε.

ΥΓ: Το ποστ απευθύνεται κατά βάση σε ένα παλιό σύντροφο αλλά και σε όποιον αισθάνεται κάπως.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]