Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Michio Kaku: Ισχυροί σεισμοί μπορεί να πλήξουν τον πλανήτη

Ο γνωστός αμερικανός φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου «Η φυσική του μέλλοντος» Michio Kaku προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης Good Morning America για το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεγάλοι καταστροφικοί σεισμοί στον κόσμο.

«Στη διάρκεια της ζωής μας μπορεί να σταθούμε μάρτυρες καταστροφών σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσισκο, την Πόλη του Μεξικού, την Τεχεράνη ή το Τόκιο» είπε ο Kaku. Ο ίδιος τόνισε τις αλλαγές που έχουν προκληθεί από τον ανθρώπινο πολιτισμό ιδιαίτερα στις πόλεις:

«Έχουμε δημιουργήσει τεράστιες πόλεις εκεί που κάποτε υπήρχαν μόνο ψαροχώρια», είπε ο αμερικανός φυσικός. Σε ερώτηση για τις πολλές φυσικές καταστροφές αυτό το χρόνο ο Michio Kaku σχολίασε συγκεκριμένα το σεισμό της Χιλής: «Κοιτάξτε το σεισμό στη Χιλή. Καταλαβαίνετε πως ήταν τόσο ισχυρός που πρακτικά κούνησε όλο τον πλανήτη.

Ο άξονας του πλανήτη μετακινήθηκε κατά 3 μοίρες ως αποτέλεσμα αυτού του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ. Η ημέρα πια δεν διαρκεί 24 ώρες αλλά είναι μικρότερη κατά 1 μικρο-δευτερόλεπτο. Τόσο ισχυρός ήταν αυτός ο σεισμός».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ψαροχώρια, Τεχεράνη... Άιντε άιντε! Ο Μήτσιος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]