Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί και γιατί επιτίθενται στην ΕΥΠ;


  • Διαρροές από την ΕΥΠ προς φιλοκυβερνητική εφημερίδα!!!
  • Τι συμβαίνει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;
  • Πώς μπορεί να διαρρέουν στη δημοσιότητα επιχειρησιακές και αρχειακές έρευνες;

Και ξαφνικά, η εφημερίδα «Το Βήμα» εμφανίζει ένα άρθρο με βάση το οποίο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει μεταβληθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε έναν χώρο πλουτισμού των υπαλλήλων της, οι οποίοι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους έχουν δημιουργήσει διάφορα μαγαζιά και παραμάγαζα, καθώς και συνεταιριλίκια, εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον έσοδα!!!
Μάλιστα, διευθύντρια της υπηρεσίας διεξάγει εσωτερικό έλεγχο, ο οποίος επιβεβαιώνει τα γραφόμενα της (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας!!!
Και σε αυτό το σημείο δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα σε όλους εμάς που δεν έχουμε ιδέα για το πώς μπορεί να διαρρέονται από την ΕΥΠ πληροφορίες σε εφημερίδα ή στον οποιονδήποτε, που σκοπό έχουν να προσβάλουν, να μειώσουν και να επιφέρουν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της ευαίσθητης εθνικά υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

  • Πώς, ποιος και γιατί διέρρευσε τις πληροφορίες αυτές;
  • Μήπως οι πληροφορίες είναι γέννημα της φαντασίας του δημοσιογράφου;
  • Πώς κατηγορείται η ΕΥΠ για επιχειρήσεις της (που βρίσκονται πιθανότατα σε εξέλιξη) και πως είναι δυνατόν να διακυβεύεται πιθανή επιχειρησιακή αποτυχία ή ακόμη να κινδυνεύουν και ζωές εντός και εκτός Ελλάδος, επειδή υπάρχει μία τέτοια διαρροή;

Ψάχνοντας στον δικτυακό τόπο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών διαπιστώνουμε πως μέσα στα πλαίσια των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων, η συγκεκριμένη υπηρεσία δύναται να αναπτύξει δράσεις κατά παντός εγκλήματος (στο εσωτερικό της χώρας), δημιουργώντας την σχετική υποδομή για να υποστηρίξει το εκάστοτε επιχειρησιακό δίκτυο. Έτσι, δεν γίνεται κατανοητό το ξεσκέπασμα μίας εν εξελίξει επιχείρησης της ΕΥΠ, η οποία κατηγορείται επειδή επιχειρεί κατά του εγκλήματος!!!
Διαβάζοντας περαιτέρω το δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, εύκολα ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πως η σημερινή ΕΥΠ προσπαθεί να επιτεθεί σε παλαιότερα στελέχη της υπηρεσίας (άγνωστο εάν βρίσκονται ή όχι εν ενεργεία), εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την αγωνιώδη προσπάθεια του πρώην υπουργού (και πολιτικού προϊσταμένου της συγκεκριμένης υπηρεσίας), να εμφανιστεί ως ο εκκαθαριστής των κακώς γενομένων. Μάλιστα, ο εκκαθαριστής, μέσω των δικών του ανθρώπων, που προφανώς αδιαφορούν για το κύρος της υπηρεσίας που υπηρετούν, διαρρέουν στη δημοσιότητα μία εικόνα του εύρους και της επιχειρησιακής «ποικιλίας» που αναπτύσσει η ΕΥΠ!!!

  • Πρόκειται άραγε αυτή η διαρροή να σηματοδοτεί κάποιο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που γίνεται από τα «κραταιά» σημερινά στελέχη;
  • Μήπως είναι μία απλή ενέργεια αποπροσανατολισμού και αντιπερισπασμού μετά και από την καίρια ερώτηση που υπέβαλε ο κύριος Ι. Κοραντής (βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.) στον κύριο Παπουτσή (σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη) για την κατάσταση της υπηρεσίας σήμερα;
  • Ή μήπως αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του δημοσιογράφου, ο οποίος αδιαφορώντας για το τυχόν αποτέλεσμα επιτίθεται κατά της ΕΥΠ (όπως συνήθως κάνουν συγκεκριμένα έντυπα) προκειμένου να εξυπηρετήσει δικούς του ή άλλους σκοπούς;

Όπως και να έχουν τα πράγματα:

  • Δεν θα έπρεπε να οριστεί άμεση ενέργεια διοικητικής εξέτασης περί διαρροής πληροφοριών από την ίδια την ΕΥΠ (αν αληθεύουν βέβαια όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα);
  • Τι έχει άραγε να πει ο κύριος Παπουτσής για το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η -με τόση άνεση- δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για μία υπηρεσία που μεριμνά για την συλλογή πληροφοριών ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας και δρα προς την κατεύθυνση εξάλειψης ή αποφυγής ενεργειών που σκοπό έχουν να βλάψουν τη χώρα;
  • Πώς είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να αναφέρεται σε επιχειρήσεις της ΕΥΠ που έγιναν εντός ή εκτός της Ελλάδας;
  • Ποιος, πότε, πως και γιατί του μετέφερε τις συγκεκριμένες (προφανώς απόρρητες) πληροφορίες;
  • Γιατί δεν έχει επέμβει κανένας εισαγγελέας κατά του δημοσιογράφου, ο οποίος δημοσιεύει υλικό άκρως εθνικά ευαίσθητο;


Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»

Νέες έρευνες στην ΕΥΠ για παράνομες δραστηριότητες πρακτόρων της υπηρεσίας! Για καταθέσεις καλούνται τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη επιχειρηματίες που εμφανίζονται να έχουν συνεργαστεί με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών στη σύσταση εταιρειών με αμφιλεγόμενη δραστηριότητα.
Η δημιουργία αυτών των εταιρειών φέρεται να έγινε την περίοδο 2006-2009 εν ονόματι «της προώθησης των εθνικών συμφερόντων της χώρας και προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο υπεράνω υποψίας». Ωστόσο η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της νέας διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία πραγματοποιεί εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε και πώς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν στη δημιουργία εταιρειών, κάτι που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά τους.
Την εσωτερική έρευνα πραγματοποιεί διευθύντρια της Υπηρεσίας. Από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί «στόχος» αυτού του δικτύου των νομιμοφανών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό φαίνεται να ήταν «η προσέγγιση κυβερνητικών στελεχών άλλων χωρών και η άντληση κρίσιμων πληροφοριών για τις επιλογές τους σε σχέση με ελληνικά ζητήματα, και όχι μόνο. Παράλληλα το ίδιο σύστημα επιχειρηματιών θα αντλούσε πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες ελλήνων πολιτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Ανάμεσα στα άλλα, οι επιχειρηματίες αυτοί φαίνεται τα τελευταία χρόνια να παρουσίασαν μάλλον αμφιλεγόμενες πληροφορίες, όπως:

  • για offshore εταιρεία στην Κύπρο, ιδιοκτησίας πρώην κυβερνητικού στελέχους,
  • για εμπλοκή άλλου πρώην βουλευτή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ελβετία,
  • για παράτυπη ανάμειξη πρώην υψηλόβαθμου τραπεζικού σε προώθηση αλιευτικών συστημάτων στο εξωτερικό,
  • για τη διαμάχη εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε βαλκανικές χώρες,
  • για βαλκανικά κυκλώματα προώθησης οπλικών συστημάτων μέσω Μέσης Ανατολής.

Τα στοιχεία αυτά φέρεται να είχαν τεθεί υπ' όψιν διοικητικών στελεχών της ΕΥΠ, όμως παραμένει άγνωστο αν υπήρξε ενημέρωση της εκάστοτε κυβέρνησης ή άλλη εκμετάλλευση αυτών των πληροφοριών. Μία από τις ερευνώμενες δραστηριότητες είναι η δημιουργία το 2006 ενός ιδιωτικού κολεγίου στην οδό Ακαδημίας! Το κολέγιο φαίνεται να συνεργαζόταν με βρετανικό πανεπιστήμιο και να έδινε με συνοπτικές διαδικασίες πτυχία _ κυρίως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων _ σε υπαλλήλους της ΕΥΠ. Στόχος των σπουδαστών των μυστικών υπηρεσιών στο «κολέγιο» φέρεται ότι ήταν να παίρνουν παράτυπες προαγωγές και να αυξάνουν τον μισθό τους.
Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΥΠ κατέθεσε και υπάλληλος των μυστικών υπηρεσιών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέβαλε περίπου 10.000 ευρώ για να λάβει το περιζήτητο πτυχίο των πρακτόρων. Η υπάλληλος κατήγγειλε ότι παραπλανήθηκε από τους υπευθύνους του κολεγίου και ζήτησε τα χρήματά της πίσω. Τις τελευταίες εβδομάδες επίσης έδωσε αλλεπάλληλες καταθέσεις στην έρευνα της λεωφόρου Κατεχάκη ο επιχειρηματίας που εμφανίζεται σαν ιδρυτής του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε «στενή συνεργασία με στελέχη της ΕΥΠ» και ότι «η λειτουργία του κολεγίου ήταν απολύτως νόμιμη». Σημειώνεται ότι μάλλον όχι συμπτωματικά στο ίδιο κτίριο της οδού Ακαδημίας βρισκόταν και μυστική βάση της ΕΥΠ που διέθετε και συστήματα παρακολουθήσεων, κάθε μορφής.
Η ίδια ομάδα επιχειρηματιών με την αρωγή υπαλλήλων της ΕΥΠ... ιερέων αλλά και αστυνομικών επιχείρησε να αγοράσει το φθινόπωρο του 2008 εταιρεία πληροφορικής στην οδό Αχαρνών. Στόχος της εξαγοράς φέρεται ότι ήταν τα συστήματα της εταιρείας πληροφορικής να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση πληροφοριών που αφορούσαν εθνικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό στο κτίριο της εταιρείας στην οδό Αχαρνών θα απασχολούνταν παρατύπως υπάλληλοι της ΕΥΠ. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε και «Το Βήμα της Κυριακής» στις 16 Ιανουαρίου, ήδη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη πραγματοποιεί έρευνα το ΣΔΟΕ σχετικά με υπερκοστολόγηση του συστήματος υποκλοπών αλλά και για την απόπειρα απόκτησης με αδιαφανείς διαδικασίες λογισμικού συστήματος δορυφορικής επιτήρησης των συνόρων της χώρας.


Σκληρή τοποθέτηση Νάκου κατά Χρυσοχοΐδη
Τοποθέτηση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Θανάση Νάκου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με την απαξίωση της ΕΥΠ από τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Σκληρή κριτική στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά και γενικότερα στην κυβέρνηση, άσκησε ο υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που ο ίδιος κατέθεσε προς τον σημερινό υπουργό Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή τις αποκαλύψεις του ιστοτόπου WikiLeaks περί απαξιωτικών αναφορών του κ. Χρυσοχοϊδη για την ΕΥΠ σε συζήτηση που είχε το Δεκέμβριο του 2009, με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Με την ερώτηση, ο κ. Νάκος ζήτησε να μάθει από τον υπουργό αν συμμερίζεται όσα εμφανίσθηκαν στο διαδίκτυο ως καταγγελθέντα από τον προκάτοχό του και αν υπήρχε πράγματι σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη της ΕΥΠ.
Ο κ. Νάκος κατηγόρησε τον κ. Χρυσοχοϊδη για «απαράδεκτη, επικίνδυνη επιπολαιότητα, για κομματισμό, αλλά και για προσπάθεια προσωπικής προβολής του». Θύμισε, μάλιστα, ότι «ο κ. Χρυσοχοϊδης, μια μόλις εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 13 Οκτωβρίου του 2009, αντικατέστησε όχι μόνο τον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παπαγγελόπουλο αλλά και τους υπηρεσιακούς, άριστους κατά γενική ομολογία, υποδιοικητές, επαναφέροντας από οικιοθελή αποστρατεία στην οποία ευρίσκετο στενό του φίλο στη μία θέση υποδιοικητή και απόστρατο αξιωματικό της Χωροφυλακής στην άλλη, ορκισμένους κομματικούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα γι’ αυτές τις θέσεις».
«Αλήθεια, πότε πρόλαβε να ενημερωθεί για την ακαταλληλότητά τους; Εξασφάλισε μήπως με τις επιλογές του τη συνέχεια στην υπηρεσία, όπως έπραξε η Ν.Δ., που διατήρησε τους Διευθυντή και Υποδιευθυντή που βρήκε για περισσότερο από 8 μήνες; Επέλεξε τους άριστους ή τους αρεστούς;», διερωτήθηκε ο κ. Νάκος και συμπλήρωσε: «Αντίθετα, διέκοψε τη συνέχεια και επιδόθηκε αυτός και οι εκλεκτοί του σε πογκρόμ διώξεων κατά εκείνων που πρόσκειντο ιδεολογικά στη Ν.Δ., αλλά και εναντίον εκείνων που φιλικά διάκειντο προς το ΠΑΣΟΚ αλλά είχαν υπηρετήσει με επιτυχία σε σημαντικές θέσεις επί κυβερνήσεως της Ν.Δ.».
Όπως τόνισε ο κ. Νάκος, όλα αυτά συνέβησαν ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα «η υπηρεσία, μετά από πολύμηνες προσπάθειες, κατάφερε το πρώτο χτύπημα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, με την αποκάλυψη της γιάφκας στο Χαλάνδρι και του παρέδωσε λίστα περίπου 60 υπόπτων και πληθώρα ενταλμάτων σύλληψης, τα οποία χρησιμοποίησε μετέπειτα. Λίστα για την κατοχή της οποίας επαίρετο στον Αμερικανό πρέσβη». Και συνέχισε: «Να σας θυμίσω τότε, μετά την αποκάλυψη της γιάφκας στο Χαλάνδρι, ως αρμόδιος του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτά τα θέματα τι δήλωνε; Ότι οι συλληφθέντες είναι πιτσιρικάδες, τα μωρά της τρομοκρατίας κι ότι μια έκκληση προς τους γονείς τους ήταν αρκετή».
Ο τομεάρχης της Ν.Δ. επισήμανε ότι για υποθέσεις, όπως η αποκάλυψη των κυκλωμάτων των απαγωγών Μυλωνά και Παναγόπουλου, ο εντοπισμός του πρώτου εργαστηρίου παρασκευής κοκαΐνης στην Ελλάδα και πολλές άλλες επίσης σημαντικές, η τότε ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «στηρίχτηκε στα ευρήματα της ΕΥΠ που αποκάλεσε “τίποτα”». Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Νάκος, «κι αν ακόμη η υπηρεσία έπρεπε να ανασυνταχθεί και να γίνει πιο αποτελεσματική και σύγχρονη, απαλλαγμένη από τον κομματισμό και τον καταστροφικό συνδικαλισμό που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε, δεν θα ‘πρεπε να κάνει κάτι; Μήπως έπρεπε να προχωρήσει τη νομοθετική πρωτοβουλία που υποτίθεται ότι είχε έτοιμη, αντί να απαξιώνει την υπηρεσία του Ελληνικού κράτους στα μάτια του Αμερικανού πρέσβη;». Και κατέληξε: «Δυστυχώς, όλα αυτά τα τόσο σημαντικά για τη ζωή μας, ο τέως Υπουργός τα αντιμετώπισε με απαράδεκτη, επικίνδυνη επιπολαιότητα, ενδιαφερόμενος μόνο για την κομματική, αλλά κυρίως για την προσωπική του επιβίωση και προβολή».


Απάντηση στη Βουλή για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη
Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Νάκου για τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικά με την ΕΥΠ απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.
Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σχετικά με τηλεγραφήματα που διέρρευσε η ιστοσελίδα Wikileaks και φέρουν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να χαρακτηρίζει «τίποτα» την ΕΥΠ στον Αμερικανό πρέσβη. O κ. Όθωνας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «δεν προτίθεται να σχολιάζει και να τροφοδοτεί ένα δημόσιο πολιτικό διάλογο για κάθε τηλεγράφημα, για κάθε διαρροή, για κάθε δημοσίευμα, ειδικά όταν άπτονται τόσο ευαίσθητων ζητημάτων».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί τα δημοσιεύματα αυτά θέσφατα για την αξιοπιστία τους και την εγκυρότητα τους. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας υπενθυμίσω εξάλλου ότι αποτυπώνουν, τέτοιου είδους τηλεγραφήματα που δημοσιοποιούνται, μονομερώς την άποψη εκείνου που αποτυπώνει τι άκουσε με τον τρόπο που το κατάλαβε, με τον τρόπο που το ερμήνευσε» είπε ο Μανώλης Όθωνας και συνέχισε «ελπίζω να μην χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι αν την είχε υιοθετήσει το πολιτικό σύστημα μερικά χρόνια πριν, θα συζητούσαμε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα αν εν ενεργεία Πρωθυπουργοί και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν επικεφαλής τρομοκρατικών οργανώσεων».
Επιπλέον ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι τα όσα φέρεται να είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «είχαν καταγγελθεί την περίοδο που είμαστε αντιπολίτευση και δυστυχώς επαληθεύτηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο που γίναμε Κυβέρνηση και μάλιστα το πρώτο διάστημα. Γιατί αυτό είναι το χρονικό σημείο αναφοράς στο οποίο φέρεται ο κ. Χρυσοχοΐδης να έκανε αυτές τις διαπιστώσεις τις οποίες, όπως ο ίδιος είπε, είχε επαναλάβει κατ’ επανάληψη και δημόσια».

Απορίες ενός απλού πολίτη

  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα σχολιάσουν, άραγε, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ή θεωρούν πως πρόκειται για μηδενικής αξίας δημοσίευμα;
  • Σε αυτή, δε, την περίπτωση μήπως, ο κ. Υπουργός θα έπρεπε να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, που ο νόμος ορίζει κατά του συντάκτη και του εκδότη του συγκεκριμένου εντύπου;
  • Μπορεί, λοιπόν, ο οιοσδήποτε, να γράφει οτιδήποτε επιθυμεί κατά της ΕΥΠ;

Την ίδια στιγμή, αναρωτιόμαστε:

  • Αλήθεια, ποτέ και τι ακριβώς κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση οι σημερινοί κυβερνώντες;
  • Είναι άραγε ψέμα το ότι μεγαλοστελέχη (μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθώς και Βουλευτές) πήγαιναν στα συνέδρια, στις συνεστιάσεις και στις ημερίδες που οργάνωνε η πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ως εκπρόσωποι του προέδρου του Κινήματος) και μίλαγαν με τα θερμότερα λόγια για την ΕΥΠ και το συνδικαλιστικό της κίνημα;

Αυτά υπάρχουν, είναι καταγεγραμμένα σε Ανακοινώσεις/Δελτία Τύπου της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. ακόμη και σε βιβλία (εκδόσεις Σάκκουλα)...

Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Απαπα... Ο Πιραντέλλο θα έγραφε τέλειο θεατρικό. Εγώ απλώς τρελλαίνομαι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνε πολύ καλή η ανάλυσή σου. Έχεις ποιάσει το νόημα του τι συμβαίνει στην υπηρεσία μας. Και να ξέρετε κάτι όλοι σας, δημοσιογράφοι, αναλυτές και blogers. η υπηρεσία δεν είναι ένα "τίποτα" όπως την έδωσε στον Αμερικανό πρέσβυ ο Χρυσοχοίδης. Έχει κάνει πολλές επιτυχίες τα τελευταία 10 χρόνια παρά τα λίγα κονδύλια που της διέθετε η Πολιτεία. Ο Πάγκαλος και ο Χρυσοχοίδης με τις επιλογές τους την διέλυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνε αληθεύει αυτό που μόλις διάβασα στο http://nonews-news.blogspot.com ότι ο δημοσιογρλαφος που έγραψε αυτά που έγραψε για την ΕΥΠ τις προάλλες προσελήφθη στην ΕΡΤ; Γιατί αν αληθεύει τότε εξηγούνται πολλά για το πως κάποια πράγματα διοχετεύονται στον Τύπο από ποιούς μέσω ποιων και γιατί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά θα κάνουνν οι δημοσιογράφοι του Βήματος προτού γράψουν ότι τους πλασάρουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να ανατρέχουν στο αρχείο της εφημερίδας τους. γράψανε ότι αυτά που έκαναν οι πράκτορες (περί επιχειρήσεων κλπ) ήταν εκτός αποστολής τους. Αν διάβαζαν την ίδια την εφημερίδα τους (στις οικονομικές σςλίδες), την περασμένη Άνοιξη, θα διαπίστωναν ότι η περιβόητη CIA αναγκάστηκε, λόγω περιστολής δαπανών να πουλήσει μία από τις εταιρείες δορυφόρους που ελέγχει για την εξοικονόμηση πόρων...
    Βορειοελλαδίτης 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγα και αγόρασα από τον Σάκουλα το Βιβλίο με τα Πρακτικά της Ημερίδας που διοργάνωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. τον Ιούνιο του 2008 και το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πολλές αλήθειες αναφέρονται σ΄αυτό τόσο από τους πρώην διοικητές κυρίους Αποστολίδη και Κοραντή όσο και από υον Πρόεδρο των εργαζομένων. Αξίζει κανείς να διαβάσει με πολλή προσοχή τις απόψεις τους. Εντύπωση μου έκανε ακόμη η τοποθέτηση του κ. Ντόλιου (εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και τα όσα θετικά είπε για την Ε.Υ.Π. αλλά και για το συνδικαλιστικό της κίνημα τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση νε τα όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοίδης στον αμερικανό πρέσβυ. Για την ιστορία σας αντιγράφω τι είπε ο κ. Ντόλιος: "Θυμήθηκα και κάτι άλλο, μια άλλη συζήτηση η οποία διεξήχθη όταν καθιερώθηκε ο συνδικαλισμός σε μια σειρά Υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας, αν θυμάμαι καλά και στην ΕΥΠ. Πάλι τότε ελέχθη ότι θα εξελιχθεί σε δημοκρατικό βρόγχο.
    Ακούγοντας σήμερα τον Πρόεδρο θα διαπιστώσατε, όλοι, εγώ με χαρά διαπίστωσα, ότι υπάρχει μία απίστευτη πραγματικά ωριμότητα.
    Υποβαθμίστηκαν σε αυτή την Ημερίδα, ως περιεχόμενο, ως έκταση τουλάχιστο στο λόγο του, τα καθ’ αυτού συνδικαλιστικά αιτήματα, και ετέθη από τους συνδικαλιστές ως προτεραιότητα η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας.
    Αυτό είναι άθλος, αυτό είναι επίτευγμα, και θα πρέπει με αυτόν το θετικό τρόπο να προσεγγίζουμε όλα αυτά τα αιτήματα.
    Αλλιώς δημιουργούνται κίνδυνοι υποβάθμισης της δημοκρατίας μας, και επέλεξα να κάνω αυτές τις επισημάνσεις, γιατί βρίσκομαι ακριβώς σε αυτό το χώρο.
    Θέλω δε να πω, ότι ήταν επιλογή μου, ζήτησα από το ΠΑΣΟΚ να παραβρεθώ σε αυτή την Ημερίδα, γιατί είχα την δυνατότητα να στηρίξω την διοργάνωση μιας άλλης Ημερίδας, ως Νομάρχης στο Νομό Έβρου. Θέλω να σας πω ότι είχα την ευκαιρία, πολλές φορές να συνεργαστώ με τις Υπηρεσίες αυτές, η γνώμη μου για αυτές τις Υπηρεσίες, είναι κάτι περισσότερο από άριστη, και θέλω να πω πως έχουν γίνει άλματα προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού τους, από διάρκεια της μεταπολίτευσης και μετά. Έχουν γίνει όχι βήματα, επαναλαμβάνω, άλματα, σε σχέση με το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε ο κύριος Υπουργός, και ο κύριος Σταύρου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον οι δημοσιογράφοι του Βήματος δεν διαβάζουν ούτε την ίδια τους την εφημερίδα και μετά γράφουν ότι τους πλασάρουν τα διάφορα παπαγαλάκια της κατοχικής κυβέρνησης που μας "κυβερνά". Αν διάβαζαν το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας τους τον την περασμένη Άνοιξη θα διαπίστωναν ότι ανέφερε ότι η CIA στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εξοικονόμισης πόρων (λόγω των περικοπών από την αμερικανική κυβέρνηση) αναγκάστηκε να πουλήσει μία από τις "ιδιωτικές" εταιρείες που διατηρεί. Αυτά βέβαια για τους εδώ καθεστωτικούς δημοσιογράφους είναι ψιλά γράμματα ή κάνουν πως δεν τα καταλαβαίνουν και γράφουν τάχα μου ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας που προσεταιρίστηκαν επιχειρηματίες ήταν εκτός του πλαισίου καθηκόντων τους και της αποστολής τους. Έτσι τους σέρβιραν τα φερέφωνα Πάγκαλου - Χρυσοχοίδη έτσι έγραψαν. Αυτοί δηλαδή που ακύρωσαν ότι προσπάθειες κατέβαλαν την τελευταία δεκαετία ο μακαρίτης Σταυρακάκης και οι Αποστολίδης και Κοραντής στο πλαίσιο ενός ανοίγματος της υπηρεσίας στην κοινωνία για να ξεφύγουμε από τις παραδοσιακές χαφιεδίστικες χωροφυλακίστηκες πρακτικές του παρελθόντος... Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορία: Γιατί όσοι χτυπάνε την ΕΥΠ μετά "βολεύονται" στην κρατική τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]