Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Tα του καίσαρος τω καίσαρι», απαντά η κυβέρνηση στην Εκκλησία


Ενοχλημένη είναι η κυβέρνηση από το «αντιμνημονιακό» κήρυγμα της Ιεράς Συνόδου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και υπενθύμισε στους ιεράρχες την αρχή «τα του καίσαρος τω καίσαρι»

"Αυτό το 'δύναμη κατοχής' δυστυχώς το χρησιμοποιούν πολλές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σοβαρότητα της κυβερνητικής προσπάθειας και τη μεγάλη σοβαρότητα της προσπάθειας του ελληνικού λαού", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

Καταλόγισε ακραίο συντηρητισμό σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε το κείμενο που διανεμήθηκε στις εκκλησίες ως προϊόν εισήγησης ορισμένων μόνον ιεραρχών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν το ενστερνίζεται το σύνολο της ιεραρχίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει διακριτούς ρόλους για κράτος και Εκκλησία " Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν αρμοδιότητες και ρόλοι σε όλους τους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας. Η εκκλησία είναι ένας σεβαστός θεσμός. Εμείς κάνουμε αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε για την έξοδο από την κρίση", ανέφερε.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το γεγονος οτι ο καθε θεσμος εχει και τον αντιστοιχο ρολο,σημαινει πως στην Εκκλησια δεν επιτρεπεται να παιρνει θεση για οικονομικα θεματα ή σας καιει το γεγονος οτι δεν σας υποστηριζει στο μειοδοτικο σας επιτευγμα??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]