Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την έκατσες την βάρκα Γιώργο


"Τρικυμία εν τω κρανίω" μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία διακαναλική εμφάνιση ενός τραγικού πρωθυπουργού, φανερά καταβεβλημένου και ανίκανου να παρακολουθήσει τον ειρμό και το ύφος των (απλών) ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν. Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου χειρίζεται τις τύχες της χώρας, δεν πρέπει να προκαλεί πλέον απορία το γιατί βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε σαν χώρα.
Να προβάλλονται με υποτίτλους οι συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου. Για να μπορούν όλοι να κατανοούν την σύγχυση πνεύματος που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου...
Το πιό ανατριχιαστικό σημείο για μένα είναι εκεί που αναφέρεται στην μείωση των φόρων και λέει: ρώτησα τους “κοινωνικούς εταίρους”(;) αν μου “εγγυώνται”(!) πως αν μειώσω τους φόρους στο μισό, τότε θα πληρώσουν όλοι φόρους(!), και αυτοί δεν μου εγγυήθηκαν”(!!!)
Πώς μίλησε με του “κοινωνικούς εταίρους”; Εννοεί με τους “αντιπροσώπους” τους; Και ποιός να του “εγγυηθεί”, οι εκπρόσωποι των σωματείων;
Και τι σημαίνει αυτό; Ότι, επειδή δεν μπορούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί να εισπράξουν τους προβλεπόμενους φόρους, για τιμωρία αυξάνει ο φορολογικός συντελεστής; Και την πληρώνουν αυτοί που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους εξ αιτίας των άλλων που φοροδιαφεύγουν;
Ή, μήπως, υπονοεί: “σας βάζω 40% για να μου πληρώσετε το 20%”.
Deal, δηλαδή, φοροδιαφυγής;
Διαλέγετε και παίρνετε.
Είναι τελείως ανάρμοστο να λέγονται αυτά από πρωθυπουργό.
Και είναι και ωμή ομολογία αδυναμίας σύλληψης της φοροδιαφυγής την οποία επαγγέλθηκε, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Νομίζω ότι η αντιπολίτευση αυτά πρέπει να τα πιάνει στον αέρα και να μην τα αφήνει να περνάνε στα ψιλά.
Τέλος, κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να ξεμπροστιάσει τα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου, με τον ίδιο παρόντα, μέσα στο Κοινοβούλιο. Έτσι γίνεται αντιπολίτευση. Από δω και πέρα μόνο το "ξεβράκωμα" αξίζει σε όσους συνειδητά, κατ' εξακολούθηση και με ύποπτους σκοπούς (εκτός αν πρόκειται για καταγεγραμμένη ανικανότητα και βλακεία) επιχειρούν με ψεύδη να παραπλανήσουν τον Ελληνικό λαό.

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μα ο ίδιος έχει ξεμπροστιάσει τον εαυτό του και μάλιστα πάνω από μια φορά. Όταν ο ανώτατος άρχων μιας υποτίθεται κυρίαρχης χώρας ομολογεί στα μέσα ενημέρωσης με τέτοια ψυχραιμία ότι πήγε στους "εταίρους" και οι "εταίροι" του είπαν τι επιτρέπεται και τι όχι στη διαδικασία για τη διάσωση της χώρας του από την πτώχευση, είναι σαν να μας ομολογεί ότι δεν υπηρετεί το συμφέρον αυτής της χώρας, αλλά αυτό των "εταίρων". Είναι η απόλυτη ομολογία της εσχάτης προδοσίας.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΟΚ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ....ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ(!!!!!)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ.....ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΡΕΤΑΡΕΙ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΗΛΙΘΙΟ. ΜΟΥΣΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου, για ρώτα τους 700.000 ανέργους πως ζούν, τη στιγμή που οι διάφοροι στις εφημερίδες, τα κανάλια και τα Blogs αμπελοφιλοσοφούν και μετά το ξανασυζητάμε.
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Οι λόγοι είναι πολλοί.
    Πρώτον είπε ξεκάθαρα ψέματα στο λαό και οι ψεύτες δεν λένε μία φορά μόνο ψέματα, λένε σε κάθε ευκαιρία.
    Δεύτερο, τα σημάδια της μέχρι τώρα πορείας του δεν θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα. Ξεπουπουλιάζει το λαό σαν να είμαστε εχθροί του.
    Τρίτο, η παντελής απουσία αναπτυξιακής προοπτικής σκοτώνει ΚΑΘΕ ελπίδα. Χειρότερο πράγμα δεν υπάρχει.
    Τέταρτο, ακόμα και εάν δεχθούμε ότι όλα αυτά που κάνει τα κάνει πράγματι για το καλό της πατρίδας μας, ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΜΕ μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο του.
    Κατάλαβες λοιπόν τί σου λέω;
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Είναι θέμα ενστίκτου επιβίωσης.
    Εξάλλου στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
    Εκτός εάν μερικοί διαφωνούν ακόμα και σε αυτό, οπότε πάμε σε άλλες λογικές, πιθανότατα βίαιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]