Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν το ίδιο το κράτος παρανομεί...

  • Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης στο Υπουργείο Οικονομικών
Η φύλαξη των υπουργείων από ιδιωτικές εταιρείες είναι η νέα μόδα στον δημόσιο τομέα.
Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σύμβαση που υπέγραψε με εταιρεία security, για τη φύλαξη των δύο κτιρίων επί των οδών Πανεπιστημίου και Κάνιγγος από 14 φύλακες, θα πληρώσει 189.479,88 ευρώ για ένα χρόνο. Δεδομένου ότι η σύμβαση αφορά και τις 365 ημέρες του έτους, η εταιρεία θα αμείβεται με 519 ευρώ την ημέρα!
Είναι προφανές ότι το Δημόσιο πριμοδοτεί την ελαστική εργασία. Οι φύλακες είθισται να αμείβονται με πενιχρούς μισθούς των 400 και 500 ευρώ.
Κατά τα άλλα, στη σύμβαση γίνεται λόγος στην υποχρέωση της εταιρείας για απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας, δηλαδή την καταβολή των νόμιμων αποδοχών, που δεν μπορεί να είναι κατώτερες των προβλεπομένων από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας...
Τώρα σε ποιες συμβάσεις εργασίας αναφέρονται, είναι άλλο θέμα.
Τέλος, μία απορία: Για ποιόν λόγο δεν θέλει ο υπουργός Οικονομικών την Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει την φύλαξή του; Δεν εμπιστεύεται τους άνδρες της;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]