Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επείγουσα αγορά ελικοπτέρων κάνει η Τουρκία

  • 200 εκατ. δολάρια για να καλύψει επείσουσες ανάγκες
Η Τουρκία και η ιταλο-βρετανική κοινοπραξία Agusta-Westland, θα υπογράψουν συμφωνία για την παράδοση εννέα επιθετικών ελικοπτέρων Α-129 που κατασκευάζει η εν λόγω εταιρεία.
Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδος και η αξία της θα φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Ηδη οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία αξίας πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων για την συμπαραγωγή 51 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 τα οποία αποτελούν την τουρκική έκδοση των Α-129 και α κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ (Turkish Aircraft Industries).
Η επείγουσα αυτή υπογραφή για την παραγγελία των εννέα Α-129, πάρθηκε μετά από αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου προς την κυβέρνηση, λόγω των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών που προκύπτουν από τη δράση των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ιταλο-βρετανικής εταιρείας, οι παραδόσεις των εννέα ελικοπτέρων θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2012, ένα χρόνο πριν από την έναρξη παραγωγής των T-129.
Η ΤΑΙ, με βάση το συμβόλαιο που υπογράφτηκε θα είναι υπεύθυνη για το Program and Contract Management, το Systems Integration, το Production, το Engineering, το Integrated Logistics Support, αλλά και αναλαμβάνει τη πλήρη ευθύνη για τον τελικό σχεδιασμό και τις επιδώσεις του Επιθετικού Ελικοπτέρου.
Επίσης, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε, η ΤΑΙ, θα έχει την πλήρη κυριότητα και τα δικαιώματα για την νέα διαμόρφωση του ελικοπτέρου και θα είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός φορέας για τη διαφήμιση και πωλήσεις του Τ-129, παγκόσμια, πλην της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μην ανησυχείτε τα πέρνουν για να φυγαδέψουν την γνωστή παρέα από την γειτονική χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΕΙΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??? ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ?? ΔΛΔ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ..... ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ??? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ??? ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??? ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΛΔ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]