Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σολωμόντεια λύση από ΕΔΑΔ για 19 προσφυγές E/κ κατά της Τουρκίας


Με 15.001.498 ευρώ κοστολόγησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την κατοχή περιουσιών 19 Ελληνοκυπρίων από την Τουρκία.
Το ΕΔΑΔ με σημερινή του απόφαση επιδίκασε το πιο πάνω ποσό στους 19 ενάγοντες, υιοθετώντας στην ουσία τις τουρκικές εκτιμήσεις για το ύψος των αποζημιώσεων και όχι τις ελληνοκυπριακές που έκαναν λόγο για 100 εκ. ευρώ.
Στις αποφάσεις του στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 και 27 Οκτωβρίου 2009, το Δικαστήριο κατέληξε ότι υπάρχει συνεχής παραβίαση του άρθρου 1 του Πρωτοκόλλου 1, που αφορά την προστασία της περιουσίας και στις 19 περιπτώσεις.
Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι υπήρχε εκ μέρους της Τουρκίας παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική οικογενειακή ζωή για 11 από τους 19 ενάγοντες.
Το δικαστήριο υποστήριξε σήμερα ότι η Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 15.001.498 ευρώ για τη χρηματική και μη χρηματική ζημία (ποσά που κυμαίνονται ανά περίπτωση, από 30.000 ως 5.125.629) και συνολικά 160.375 ευρώ για κόστη και έξοδα, (ποσά που κυμαίνονται ανά περίπτωση από 2.000 ως 15.000 ευρώ).
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ το ποσό αυτό αποτελεί το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβάλει το ΕΔΑΔ με μια και μόνο απόφαση και θα πρέπει να καταβληθεί από την Τουρκία μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Την μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο επιμελήθηκε η μεταφραστική ομάδα του ιστολογίου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]