Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

«Λεφτά υπάρχουν», έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά. Τα μέτρα άρχισαν να πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Ήρθαν οι αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και οι πρώτες αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Άρχισαν οι δηλώσεις περί «εντατικής», «Τιτανικού» και πριν οι πολίτες καταλάβουν τι γίνεται ήρθαν και αυτές για το «περίστροφο στο τραπέζι» . Μαζί με την τελευταία δήλωση ήρθε και το … ΔΝΤ ! Από κοντά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κυβέρνηση πήρε 110 δισ. ευρώ παραχωρώντας μέχρι και τον ….Παρθενώνα και εμείς…. ένα κοστούμι μέτρων 30 δισ. ευρώ για την πενταετία 2010-2014.

Τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάιο δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Έκτοτε δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις που δεν τόλμησε ούτε η χούντα να πειράξει, αφανίστηκαν εν μέσω νυκτός.
Δώρο Χριστουγέννων-Πάσχα- επίδομα αδείας, από μισθοί μετατράπηκαν σε…. επίδομα του φιλόπτωχου ταμείου, από τους σταρ της ….φιλανθρωπίας, τους περιστασιακούς επώνυμους του προσκηνίου και τους μόνιμους ανώνυμους του παρασκηνίου.

Και αυτό προσωρινά ,οδεύοντας προς την οριστική κατάργηση και αυτής ακόμα της …επιδοματικής φιλανθρωπίας ,όταν οι λόγοι που την επέβαλαν (προβατοειδή εγκαρτέρηση) θα πάψουν να υφίστανται.

Ακολούθησε η γνωστή συνταγή της αύξησης σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Στα 5,8 δισ. ευρώ υπολογίστηκε το φετινό πακέτο μέτρων. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. Το σκέλος των φόρων όχι απλώς δεν αποδίδει, αλλά είναι μακράν πίσω των προβλέψεων. Ο λόγος για 1,25 δισ. ευρώ που δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα δημόσια ταμεία.

Τα λουκέτα στην αγορά που έχουν λάβει την μορφή «τσουνάμι» απεικονίζουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την άλογη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Και μετά από όλα αυτά έρχεται τώρα η κυβέρνηση με την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2011 να ζητά μεγαλύτερες θυσίες, ακόμη και από εκείνες του 2010, για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Το Προσχέδιο, σύμφωνα και με τις επιταγές του «Μνημονίου», περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους ύψους 5,3 δισ. ευρώ και περαιτέρω περικοπές δαπανών ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Δηλαδή επιπλέον επιβαρύνσεις, οδυνηρές για την Οικονομία και την κοινωνία.

Συγχρόνως το χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, αναμένεται να διευρυνθεί στο 142,2%, από 132,7% που αναμένεται να διαμορφωθεί εφέτος (και 115,4% που ήταν το 2009). Ως απόλυτος αριθμός δε το χρέος, αναμένεται να «εκτοξευθεί» στα 330 δισ. ευρώ το 2011, από 274 δισ. ευρώ το 2009, δηλαδή αυξάνεται κατά ….56 δισ. ευρώ σε 2 χρόνια Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!

Κάτι δεν πάει καλά! Από το περσινό «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και αφού περάσαμε από πολλές και αντιφατικές εκδοχές του, καταλήγουμε ξανά στο «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου στη πρόσφατη ΔΕΘ.
Όμως τα όσα έχουν συμβεί μέσα στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την σημερινή κυβέρνηση , καθώς και οι αριθμοί, είναι αμείλικτοι.

Συνεπώς ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]