Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γενιά μου θα σας τσακίσει...!


Είμαι και εγώ λοιπόν, ένα από τα παιδιά της γενιάς του '85. Μιάς γενιάς που τελειώνοντας το λύκειο, έμπενε στο πανεπιστήμιο με όνειρα και φιλοδοξίες, για επαγγελματική, κοινωνική αλλά και οικογενειακή επιτυχία.
Ανήκω στην γενιά, που είχε μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον, όπως μας έλεγαν! Είχαμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (το σύγχρονο νεοελληνικό όραμα) και μια Ελλάδα που μόλις είχε εισέλθει στην ζώνη του ευρώ, με τους πολιτικούς μας ηγέτες, να μας υπόσχονται μια ζωή καλύτερη, σε σχέση με τις προγενέστερες γενιές.
  • Ήμασταν η γενιά των προνομιούχων, όπως μας έλεγαν, αφού δεν γνωρίσαμε πόλεμο, κατοχή ή χούντα!
  • Ήμασταν η γενιά που τα είχε (;) όλα, χωρίς ποτέ να παλέψουμε για κάτι...Έτσι μας έλεγαν!
  • Ήμασταν η γενιά των "χαραμοφάηδων", των τεμπέληδων, που όλα τα περιμέναμε έτοιμα...Έτσι μας έλεγαν!
  • Ήμασταν η γενιά του καναπέ και της τηλεόρασης...Έτσι μας έλεγαν!
  • Ήμασταν η γενιά που δεν είχε οράματα, ιδέες και ιδανικά...Έτσι μας έλεγαν!
Και ξαφνικά όλα κατέρρευσαν... Μαύρο!!!...
Η ισχυρή Ελλάδα έγινε ο παρίας της Ευρώπης... και το χρυσό κλουβί (της ευδιαιμονιάς) της νέας γενιάς, της δικής μας γενιάς, έγινε φυλακή που μας πνίγει!
  • Έμεις οι Έλληνες γίναμε ο πιο διεφθαρμένος λαός (σύμφωνα με τον πρωθυπουργεύοντα Γ.Α.Π.), και η γενιά μας, οι σημερινοί εισοσιπεντάρηδες και πάλι οι φταίχτες!
  • Φταίχτες γιατί έχουμε το θράσος να απαιτούμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να μπορούμε να επιβιώνουμε, χωρίς τις πλάτες του μπαμπά και τις μαμάς!
  • Φταίχτες γιατί έχουμε μάθει στην καλοπέραση και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με 590 ευρώ για βασικό μισθό!
  • Φταίχτες γιατί απαιτούμε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα!
Επειδή φταίμε λοιπόν, επειδή η δική μας γενιά είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά της Ελλάδος, "παιτάξτε μας στην μηχανή του κιμά" των διεθνών τραπεζιτών...θυσιάστε μια ολόκληρη γενιά για τους τόκους των τοκογλύφων και για να σωθεί η Ελλάδα σας!
  • Η Ελλάδα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών...
  • Η Ελλάδα του κοινωνικού Άσουβιτς, που προτιμά να κόβει τα πόδια των διαβητικών, παρά να τους υποβάλει στις κατάλληλες θεραπείες...
  • Η Ελλάδα των συντάξεων και των μισθών της πείνας...
  • Η Ελλάδα της ανυπαρξίας των ιδανικών και των οραμάτων...
  • Η Ελλάδα της αρπαχτής...
Όμως όχι. Ως εδώ... Η γενιά μου, η γενιά σου, η γενιά σας, δεν ανήκετε σε κανέναν. Ούτε στην τρόικα, ούτε στους διεθνείς τοκογλύφους!
Η γενιά μου ανήκει σε εμένα, σε εσένα, στην Ελλάδα...
Γι αυτό και θα σηκωθούμε όρθιοι (σήμερα, τώρα, όχι αύριο), θα παλέψουμε για τη δική μας Ελλάδα, τα όνειρά μας, την ελευθερία μας, τις ζωές μας και θα σας τσακίσουμε...
Να είστε σίγουροι ότι θα σας τσακίσουμε!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομιζω οτι φταιμε εμεις, διοτι εμεις στέλνουμε τους πολιτικους που μας εκπροσωπούν, διότι εμείς δίνουμε δουλειά σε αλλοδαπούς και αγοράζουμε απο το παρεμποριό τους οπότε θέλουν και άλλοι να έρθουν, εμείς διότι ανεχόμαστε ενα σάπιο καθεστώς-και καλά αριστερας-που υποστηρίζει πολιτικες Τροικας, τους εγκληματίες και τους σκοπιανούς, που προστατεύεται με άσυλο το τρομοκρατικό site indymedia το οποίο πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, γιατί??. Ποιος τολμα να διαψεύσει οτι τα αριστερα κομματα-πλην ΚΚΕ που έχει μια άλλη γραμμη-και οι οικολογοι πράσινοι ψηφίστηκαν απο τον κόσμο, δηλ. ο κόσμος θελει εγκληματικότητα, λαθρομετανάστες, αναγνώριση των Σκοπιων ως Μακεδονια, οδούς Κεμαλ Ατατούρκ και συνοστισμό στη Σμύρνη, κτλ. Μήπως ο καθε ενας απο εμάς να ξεκολήσει απο κατάλοιπα και μίση και να κοιτάξουμε την Ελλάδα μας και τους Ελληνες. Ενας που μπορεί να προσλάβει εργαζόμενο να παίρνει Έλληνα και να του δίνει αξιοπρεπή μισθό εφόσον μπορεί. Η αλλαγή θα ξεκινήσει ατομικά, αλλά δυστηχώς απογοητεύομαι, οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ημουν 20 ετών σε μια άλλη εποχή, αλλά σήκωσα τη γροθιά μου με άλλους και καταφέραμε να πετύχουμε. Τώρα ηρθε η σειρά σας. Ξεσυκωθείτε, μην αφήνετε να ενταφιάζουν τα όνειρά σας. Αντισταθείτε, αλλά όχι μόνο με το πληκτρολόγιο.Αλίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι κοιμουνται τον υπνο του δικαιου...η φωτια πρεπει να φτασει στο σπιτι μας για να αντιδρασουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά,
    τώρα που οργισθήκατε και σεις νοιώθω πιο ήσυχος!!

    Καταντήσατε πεδίο ειρωνικών σχολίων.
    Μόνο με sms επαναστατείτε εσείς.
    Tavistock Institute
    Θυμάστε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]