Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας κάνουμε μία καινούργια αρχή...


Ο λαός πιστεύει ακόμη (δυστυχώς) στα κόμματα.

Ο λαός νομίζει ότι ζει σε δημοκρατία.
Τι να κάνουμε; Σιγά-σιγά.
Γι’ αυτό λέω ότι έχουμε ανάγκη από έναν νέο ελληνικό διαφωτισμό.

Δεν είμαστε στο “Τι να κάνουμε”.
Είμαστε στο “Τι να ξέρουμε”.

Πακτωμένους τους έχουν τους πολίτες συναισθηματικά. Δεν βλέπεις εδώ μέσα τι γίνεται;

Οταν λέω τέτοια τα λέω για τους εγκλωβισμένους ακόμη στα κόμματα. Οι οποίοι, στο κάτω-κάτω, την έχουν την δύναμη να ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΝ. Λίγο έστω. Αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

Περιμένω (στα όνειρά μου τα κρυφά) ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Αυτό που θα μας υποσχεθεί ότι θα κάνει δημοκρατία, και μετά θα αυτοδιαλυθεί. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε πολύ πόνο. Και πολλά δάνεια (που πήραν τα κόμματα) να ξεπληρώσουμε…

Όμως, για να γίνει μία καλή κουβέντα και μία καλή και ελληνικότατη αρχή, βρείτε ένα οικονομικό μεζεδοπωλείο, κατά προτίμηση υμι-υπαίθριο για να μπορείτε και να καπνίζετε. Και οργανώστε “πολιτικές” συγκεντρώσεις με τους φίλους σας. Αυτούς που θυμόσαστε και αυτούς που έχετε ξεχάσει. Πάρτε και τις γυναίκες σας να γνωριστούνε κι αυτές μεταξύ τους. Ολες έχουν κοινό ενδιαφέρον. Το ΙΚΕΑ και το Hondos Center.

Φροντίστε το κατάστημα να έχει καλή γράπα και μεζεγλίκια. Καλή είναι η γράπα που αν ρίξεις ημίωρο ύπνο μετά, ξυπνάς σαν πουλάκι. Ανεξαρτήτως του αριθμού των καραφακίων.

Αν προτιμάτε ρετσίνα, μη την νοθεύετε με κόκα κόλα και τέτοια. Χτυπάει άσχημα στο κεφάλι. Σκέτη. Σαν τον καημό μας.

Και τη γράπα σκέτη. Ούτε παγάκι. Να καίει. Σαν το Μνημόνιο.

Εν ανάγκη, ρίξτε και κάνα “καντήλι”. Βοηθάει κι αυτό στο να φύγει η οργή και το άγχος.

Αν το επιχειρήσετε θα δείτε ότι είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Και θα σας βγει και πιο φτηνά από τους “ειδικούς” γιατρούς και τα “ειδικά” φάρμακα.

Εν ολίγοις συστήστε drink tank, σε μόνιμη βάση. Και ανασυστήστε τους κοινωνικούς δεσμούς που δεν θέλουν να έχουμε.

Κι αν πάλι θέλετε μόνοι σας, μη χολοσκάτε. Σας βεβαιώνω ότι τα “καταστήματα” όπως αυτό που περιγράφω είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναρχίσει κανείς να φτιάχνει καινούριους φίλους. Ακόμη κιαν πάει μόνος του.

Πχ. καθίστε δίπλα στον ψητά και ρωτήστε τον που έχει επενδύσει τη κέρδη του. Η αν έχει μεταφέρει τον χρυσό του στο Ντουμπάϊ για ασφάλεια. Θα ανακυρηχθείτε αυτόματα το κέντρο του καταστήματος. Θα σας κεράσουν κιόλας. Και θα ξεκινήσει μια ελληνικώτατη συζήτηση. Και μια παρέα καινούρια. Οπως αυτές που ξέραν να κάνουν οι “γέροι” μας.

Κι επειδή εσχάτως ακούω κουβέντες για τους άντρακλες των τουρκικών σήριαλ, ένα έχω να πω: Συνάδρες, εγερθείτε. Ο εχθρός είναι στα σαλόνια μας. Απαιτείστε τα κυριαρχικά σας δικαιώματα επί του οικογενειακού τηλεκοντρόλ (δημοκρατικα έτσι;) και αλλάξτε κανάλι.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ1. Μην ξεχάσετε να καλέσετε κι εμάς όμως

ΥΓ2. Κι εγώ όπου σταθώ κι όπου βρεθώ μιλάω για τις γυναικάρες μας στην ελλάδα που είναι ασυναγώνιστες… Σε όλα, λέμε. Θα επιμείνω!

ΥΓ3. Κάτι που πρέπει να αρχίσουμε να το λέμε σε όλους. Δημοκρατία δεν είναι να σε κυβερνά ένας ανέλεγκτος και ανεξέλεγκτος Μπαρόζο, ούτε να σου πουλάνε με το στανιό υποβρύχια που γέρνουν. Αυτό λέγεται καθεστως δουλοπαροικίας. Τέτοια «δημοκρατία» ονειρευόταν και ο Χιτλερ


Και, μακριά από το καφενείο "Οι Κατεργαραίοι"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]