Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Η διχοτόμηση του τελευταίου προέδρου


Μόλις επέστρεψε από την 1η ολοήμερη διαπραγμάτευση του «Περιουσιακού» με τον Έρογλου στις «εντατικές» του Ντάουνερ, αργά τ’ απόγευμα της Τετάρτης, 8 τρ. στο Προεδρικό, άγνωστο τι ακριβώς τον ώθησε εκείνη τη στιγμή που μιλούσε στα ΜΜΕ, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε σε πρώτον ενικό ότι «δεν θα είμαι ο τελευταίος Πρόεδρος πριν τη διχοτόμηση».
Είναι μάλλον σίγουρο ότι ο Έρογλου δεν του είχε θέσει θέμα διχοτόμησης. Διότι, αυτή η λέξη, «διχοτόμηση», πάνε χρόνια που λείπει από το λεξιλόγιο της περί Κύπρου τουρκικής πολιτικής.
Δεν είναι πλέον στόχος των Τούρκων - Άγκυρας και ελεγχόμενης από την Άγκυρα τ/κ ηγεσίας. Την έχουν ήδη επιτύχει. Την έχουν κατακτήσει. Την έχουν εμπεδώσει εδώ και 36 χρόνια και… πάνε παρακάτω: Απαιτούν, μεθοδεύουν και τους δημιουργήθηκαν βάσιμες προσδοκίες ότι θα εισπράξουν και θα πετύχουν πολύ περισσότερα από την κεκτημένη ήδη διχοτόμηση: Την επέκταση του τουρκικού ελέγχου (Άγκυρας και ελεγχομένης από την Άγκυρα τ/κ ηγεσίας) σε ολόκληρη την Κύπρο.
Μέσα από «συνεταιρικά» σχήματα λύσης συγκυριαρχίας εφ’ ολοκλήρου της νήσου. Που κατάφεραν να είναι η μόνη πραγματική βάση στις λεγόμενες «διακοινοτικές συνομιλίες». Δεν ζητούν διχοτόμηση. Την έχουν. Και δεν τους αρκεί. Δεν απαιτούν δύο ανεξάρτητα κράτη. Διότι δεν θέλουν, έξω από τον στρατηγικό έλεγχο της Τουρκίας, ανεξάρτητο και μη ελεγχόμενο από τους ίδιους ελληνοκυπριακό κράτος στον νότο. Επιτρέπουν, επί του παρόντος, μόνο ένα ελληνοκυπριακό «συνιστών στέιτ», υπαγόμενο στον υπό τουρκική συγκυριαρχία «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς»...
Εάν είναι όντως απίθανο να του έθεσε τη διχοτόμηση ο Έρογλου, το ίδιο δεν ισχύει για τον Ντάουνερ, παρόντα την Τετάρτη στην ολοήμερη «εντατική» διαπραγμάτευση. Γνωρίζοντας πολύ καλά και συνδράμοντας τον αυτοεγκλωβισμό του κ. Χριστόφια στον εκβιασμό που ο ίδιος ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ «με γινάτι» ασκούν επί χρόνια στον λαό, «είτε λύση είτε διχοτόμηση», δεν αποκλείεται ο Ντάουνερ να επιχείρησε να τον μεταχειριστεί με το ίδιο νόμισμα: Ή θα δείξεις ευελιξία, συγκατάβαση και γενναίες προσφορές ΚΑΙ στο «Περιουσιακό», που ονομάσαμε «ραχοκοκαλιά» του Κυπριακού, ή δεν βλέπω πώς θ’ αποφύγεις τη διχοτόμηση.
Εκτός από τους Έρογλου και Ντάουνερ, ως εκείνη την ώρα που επέστρεψε στο Προεδρικό, κανέναν άλλο δεν συνάντησε ο κ. Χριστόφιας και δεν ακούστηκε αν με κάποιον μίλησε στο τηλέφωνό του στον δρόμο.
Είναι, όμως, προφανώς αναμενόμενο ότι: Ο δικός του εκβιασμός προς τον λαό και προς τις διαφωνούσες με την πολιτική του κομματικές ηγεσίες, «είτε λύση είτε διχοτόμηση», αποτελεί στα χέρια εκείνων που κρατούν τη «σημαδεμένη τράπουλα» των διαπραγματεύσεων, τον πρώτο και διαρκή μοχλό πίεσης επί του ιδίου του κ. Χριστόφια.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]