Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόικα: Νέο μνημόνιο μετά το 2013


Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της τρόικας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης μετά το 2013, εφόσον δεν είναι δυνατός ο δανεισμός από τις αγορές.
Παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι το τέλος του δρόμου είναι το 2013 και ότι επιδίωξη είναι η έξοδος νωρίτερα από το μηχανισμό, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ Τόμσεν και της Κομισιόν Ντερούζ που συνοδεύουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο road show σε ευρωπαϊκές πόλεις, προς προσέλκυση νέων επενδύσεων, από το Λονδίνο όπου βρίσκονταν και απαντώντας σε ερωτήσεις θεσμικών επενδυτών, απέρριψαν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και υπαινίχθηκαν ότι μπορεί να υπάρξει παράταση του μηχανισμού.
Άλλη μία προβοκάτσια, αυτή τη φορά από το εξωτερικό, μέσα από την οποία τολμά η τρόικα να πλήξει το κύρος, την πολιτική ακεραιότητα, την ακηλίδωτη ειλικρίνεια και το εν γένει προφίλ του πρωθυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου (μην ξεχνάμε πως πρωθυπουργός Εσωτερικών είναι πλέον ο κύριος Ραγκούσης...). Αν είναι δυνατόν, να προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποδιοργανώσουν την καλομελετημένη (όχι, δεν είναι από το "καλομελέτα κι έρχεται"), στρατηγικά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη με βάση τον κοινωνικό ιστό και την το κατά δυνατόν διατήρηση της ελληνικής οικονομίας στην θετική πορεία στην οποία έχει περιέλθει...
Σκοτεινές δυνάμεις, βάλλουν ευθεία (και όχι με παπούτσι) αυτή τη φορά, στοχεύοντας στην αποδιοργάνωση της πολιτικής Παπανδρέου!!! Τολμά η τρόικα να υπαινιχθεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ψέμματα στην ΔΕΘ όταν αναφέρθηκε στον τερματισμό της ισχύος του μνημονίου στο 2013 και ίσως πριν (λέτε να του είχαν γράψει 2031 και να... μπερδεύτηκε; λέτε;). Η χώρα πρέπει σύσσωμη να ξεκινήσει ένα καμποτάζ κατά των ευρωπαϊκών προϊόντων και να παύσει κάθε οικονομική συναλλαγή με τις χώρες της Ευρωζώνης έως ότου πέσουν στα γόνατα, εκλιπαρώντας την συγνώμη του Γιώργου Παπανδρέου, όλοι οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε....
Δυστυχώς, σαν λαός είμαστε για κλάματα. Μας λένε πως ετοιμάζουν την φυσική καταστροφή μας, κι εμείς... αδιαφορούμε! Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, αλλά σίγουρα η επιστήμη της ψυχανάλυσης θα έχει στο μέλλον ευρύ πεδίο μελέτης στα νέα γνωστικά αντικείμενα που δημιούργησαν οι Έλληνες πολίτες με την αδιαφορία τους μπροστά στην επικείμενη καταστροφή τους.
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διαπίστωσαν οι τροϊκανοί οτι υπάρχει πολύ λίπος ακόμα στην Ελλάδα, πχ ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Μια και μας ήρθανε να μην φύγουν μόνο με τις οικονομίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]