Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με κυρώσεις απείλησε ο Παπανδρέου τις τράπεζες αν προωθήσουν τακτικές φοροδιαφυγής

  • Από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου αντικατέστησε τη λέξη λιτότητα με τη λέξη ευθύνη και εμπλούτισε για μία ακόμη φορά το Ελληνικό λεξιλόγιο...

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός συστήματος κυρώσεων για το τραπεζικό σύστημα, σε περιπτώσεις που προωθεί ή ανέχεται πρακτικές φοροδιαφυγής και φορολογικών παραδείσων ανέδειξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετη με τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης και κυρώσεων κατά των κρατών-μελών που αποκλίνουν από τις αρχές του συμφώνου σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός , κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι η συζήτηση για το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης δεν μπήκε σε επιμέρους μέτρα, ούτε υιοθετήθηκαν τέτοια, όπως το αυτόματο πάγωμα των κοινοτικών πόρων που έχει εισηγηθεί η Κομισιόν.

Γενικά, η Ελλάδα δεν είναι κατά της ύπαρξης ενός μηχανισμού παρακολούθησης και κυρώσεων, όπως είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι εάν υπήρχε αυτός ο μηχανισμός πριν από έξι χρόνια, θα είχε αποτραπεί η κρίση στην Ελλάδα.

Πέρα όμως από τις κυρώσεις, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα θέλει ο μηχανισμός αυτός να είναι αφενός δίκαιος και, αφετέρου, να συμπληρώνεται με τις άλλες όψεις της οικονομικής διακυβέρνησης, όπως των φορολογικών παραδείσων -και των κυρώσεων κατά των τραπεζών- καθώς και να βλέπει τα ζητήματα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραμείνει στο επίπεδο της «λιτότητας» και πρότεινε η λέξη αυτή να αντικατασταθεί με την «ευθύνη»: Ευθύνη σε ό,τι αφορά στα μακροοικονομικά μεγέθη, ευθύνη αναφορικά με τη στρατηγική ανάπτυξης και ευθύνη σχετικά με τη μετάβαση σε μία πράσινη οικονομία.

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτό αντιμετωπίζει καταρχάς το βασικό πρόβλημα της που ήταν η έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας. Όπως τόνισε η Ελλάδα δείχνει ότι η χώρα έχει την αποφασιστικότητα και μπαίνει σε ένα δρόμο εξυγίανσης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]