Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τελευταίες παραστάσεις του Αυγούστου


Τελειώνει σιγά σιγά και ο Αύγουστος. Ήταν τόσο καυτός, που ούτε οι μύγες πάχυναν από τον ιδρώτα, ούτε οι κολιοί ήταν νόστιμοι.
Ο τουρισμός έκανε βουτιά, οι εκπτώσεις πήγαν χάλια, ο κόσμος έκανε κουτσουρεμένες διακοπές… Όχι όλοι. Οι υπουργοί της κυβέρνησης παραθέρισαν χωρίς τύψεις.
Τώρα που επέστρεψαν, δέχονται πιέσεις να κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτοί αρνούνται προς το παρόν, αλλά ο Γιώργος δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους ανασχηματίσει… χωρίς τύψεις!
Όλοι λένε την ίδια δικαιολογία για να αρνηθούν τη “μεταγραφή”. Ότι “έχουν έργο μπροστά τους”. Μα γι’ αυτό τους στέλνει ο Παπανδρέου στις περιφέρειες. Επειδή δεν έχουν έργο… πίσω τους.
Το πρόγραμμα που θα εξαγγείλει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνει θυσίες του ελληνικού λαού αλλά λιγότερες από αυτές που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δε θα ήταν σκόπιμο για όλες αυτές τις “θυσίες” να ερωτηθεί κάποτε και το σφάγιο;
Όλα δείχνουν ότι οι φετινές εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης θα γράψουν ιστορία. Πολλοί υποψήφιοι, πολλοί “αντάρτες”, πολλές διαβουλεύσεις. Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου θα πέσει πολύ… ξεκατίνιασμα.
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ περιμένει τον Γιώργο να αποφασίσει ποιον θα κατεβάσει ή θα στηρίξει. Τον Τζήκα της διαπαραταξιακής; Τον Μπουτάρη; Τον Μπαρμπουνάκη; Κάποιον κομματικό; Ή θα κάνει την έκπληξη δίνοντας το χρίσμα σε κάποιον που θα γνωρίζει μόνο ο ίδιος και ο θυρωρός του;
Στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαβουλεύονται. Αλλά δεν θεωρούν αναγκαίο οι διαβουλεύσεις αυτές να ολοκληρωθούν πριν τις 7 Νοεμβρίου.
Αναζητούν κάποιον που να εκφράζει τη διαφορά του κόμματος από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και κυρίως τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και να σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός αντιμνημονικού μετώπου. Δεν βάζουν μια αγγελία στη “Μακεδονία”;
Ακόμα και η παράταξη του Μπουτάρη δεν είναι “μπετοναρισμένη”. Υπάρχουν οι Μπουτάρης λευκό, Μπουτάρης κόκκινο, Μπουτάρης ροζέ και “κτήμα κυρ Γιάννη”.
Μόνο το ΚΚΕ θα καταμετρήσει σταθερά τις δυνάμεις του. Αν και προς τούτο θα ήταν αρκετό να ζητήσει από ένα ΚΕΠ στοιχεία του ληξιαρχείου. Γεννήσεις, θάνατοι κτλ.
Εντύπωση και φόβο προκάλεσε η διασπορά των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους που διαμένουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σιγά ρε παιδιά. Μπορεί όλοι αυτοί να πήγαν σε κανένα θερινό κινηματογράφο, όπου τα κουνούπια κάνουν πάρτι. Ή μάλλον “μεγάλο φαγοπότι”.
Από τα κουνούπια σύντομα -μόλις δροσίσει- θα γλιτώσουμε. Δεν ξέρω όμως αν θα επιβιώσουμε από τα χημικά με τα οποία ψεκάζουν για να σκοτώσουν τα κουνούπια.
Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ρηγίλλης είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να διευρύνει τα επαγγέλματα που σκοπεύει να ανοίξει. Εκτός από τους φορτηγατζήδες, τους φαρμακοποιούς κλπ κάποιοι γαλάζιοι θέλουν να ανοίξει και το επάγγελμα του πρωθυπουργού ώστε να μπουν στην πολιτική και άνθρωποι που δεν προέρχονται από πολιτικά τζάκια…
ΚΟΥΙΖ: Ποιος υφυπουργός προσβλέπει σε αναβάθμιση και γι' αυτό το λόγο είχε συνάντηση και με το οικογενειακό περιβάλλον του πρωθυπουργού;
Και ένα “κουφό” που άκουσα τις προάλλες. Ξέρετε γιατί στη Ρώμη ο Καίσαρας φορούσε σανδάλια; Γιατί ήταν… Ιούλιος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]