Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κώστας Μπακογιάννης και το «ανεξάρτητο κράτος του Καρπενησίου»

  • Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα: Αγάπα τη μητέρα σου και τον παππού σου και θα πας μπροστά!

«Αντώνη, Αντώνη, εδώ θα προσκυνήσουνε τα τζάκια κι οι βαρόνοι». Το προεκλογικό σύνθημα των υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά ήταν καθαρό και δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στην Ευρυτανία και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλωστε, πόσοι από τους γαλάζιους ψηφοφόρους, σαμαρικούς, ντορικούς ή ό,τι άλλο τους φωτίσει ο Θεός, ξέρουν ότι ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, όταν βρισκόταν ανάμεσα σε φίλους, μιλούσε πάντα για το... «ανεξάρτητο κράτος του Καρπενησίου»; Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, αυτοί μονάχα που τον γνώρισαν από πολύ κοντά, περπατώντας μαζί του στα κακοτράχαλα βουνά της Ευρυτανίας.

«Η Ν.Δ., από σεβασμό στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, δεν θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο στον δήμο Καρπενησίου» έφα ο μέγας Βασίλειος Μιχαλολιάκος, λίγο μετά την ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη ότι θα διεκδικήσει τον δήμο.

Η μητέρα του δήλωσε συγκινημένη και κανείς από τους δεκάδες χιλιάδες γαλάζιους ψηφοφόρους, που φώναζαν με πάθος στον Αντώνη ότι θα τον προσκυνήσουνε τα τζάκια και οι βαρόνοι, δεν είπε λέξη. Η Δεξιά είχε πάντα τις σταθερές της αξίες: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Και μπορεί φεύγοντας να άφησε την πατρίδα άφραγκη στο κατώφλι του ΔΝΤ και τη θρησκεία σκανδαλισμένη από την υπόθεση του Βατοπεδίου, την οικογένεια όμως, καθώς φαίνεται, δεν την εγκαταλείπει ποτέ.

Τόσες ελληνικές οικογένειες ψάχνουν μια δουλειά για να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους σε περίοδο κρίσης και η Οικογένεια Μητσοτάκη δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο Κώστας Μπακογιάννης υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα της... ανεργίας στο ξεκίνημα της πτώσης της Ν.Δ.!

Ο άτιμος ο Καραβέλλας!

Σπουδασμένος στο JFK School of Government του Harvard, άφησε την ανέμελη φοιτητική ζωή της Βοστώνης, με τα αξέχαστα πρωινά στο Henrietta's του Charles Hotel και τα πριβέ δείπνα στο Harvest, για να έρθει να ζήσει την εμπειρία του υπουργείου Εξωτερικών. Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη έγινε υπουργός, ο Κώστας έγινε – τι πρωτότυπο! – ο πιο στενός της σύμβουλος. Ταξίδευε μαζί της σε όλα τα μέρη του κόσμου, είχε δε προμηθευτεί ακόμη και την ειδική διαπίστευση που έχουν μόνο οι άνδρες της ασφάλειας της υπουργού και τους δίνει τη δυνατότητα να την ακολουθούν οπουδήποτε!

Κακοί άνθρωποι, που δεν αφήνουν παιδί να προκόψει, ανάγκασαν κάποια μέρα τον Κώστα να παραιτηθεί από το ΥΠΕΞ. Μόλις βρήκε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κύριος Καραβέλας την ευκαιρία να κόψει ρόδα μυρωμένα, φεύγοντας σαν κύριος για το εξωτερικό (διότι η κυρία Ντόρα, λόγω φόρτου εργασίας, δεν πρόλαβε να δει το προειδοποιητικό τηλεγράφημα από την Αργεντινή, που έλεγε «προσέξτε, θα σας φύγει»), η υπόθεση Siemens άρχισε να γίνεται βραχνάς για την Οικογένεια.

Ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που εκείνη την περίοδο άκουγε Ντόρα κι έβγαζε φλύκταινες, εξαπέλυσε επίθεση. Ο Κώστας, του οποίου το όνομα – έστω και στα ψιλά – μπλεκόταν με τη Siemens επειδή κάτι φίλοι της οικογένειας φέρονταν να έχουν συνδράμει στο catering του γάμου του, άφησε τη μητέρα του μόνη στο ΥΠΕΞ. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ως νεαρός πατέρας χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την οικογένειά του, καθώς επίσης και ότι τον περίμενε ένα πολύ ενδιαφέρον διδακτορικό στην Οξφόρδη.

Πόσοι πείστηκαν τότε από τη δικαιολογία; Μόνο κάτι οξφορδιανοί, που νομίζουν ότι στα ελληνικά ό,τι λέμε το εννοούμε κιόλας. Εδώ, πάντως, πείστηκαν ελάχιστοι. Αυτοί οι ίδιοι που έκαναν πως τον είχαν πιστέψει, όταν ο νεαρός Κώστας διέψευδε με οργίλο ύφος κάθε δημοσίευμα που τον έφερε να έχει πολιτικές φιλοδοξίες με αφετηρία το Καρπενήσι.

Άλλωστε, και όταν πήγε να δουλέψει το ΥΠΕΞ, παρά τω πλευρώ της μαμάς, αλλά και όταν παραιτήθηκε, πάντα αιωρείτο στην ατμόσφαιρα και συχνά διατυπωνόταν και ρητά το συγκλονιστικό επιχείρημα ότι «ο Κώστας είναι περιζήτητος στον ιδιωτικό τομέα» κι επομένως, αν δεν ακολουθεί μια καριέρα εκεί, είναι επειδή προτιμά να είναι ένας χομπίστας για την Ελλάδα...

Δύο τινά μπορεί να συνέβησαν: Ή ο ιδιωτικός τομέας, που περνά κι αυτός τις δυσκολίες του, δεν ήταν σε θέση να κάνει μια τόσο ακριβή επένδυση, ή ο Κώστας, αφού εξεπλήρωσε το χρέος του στην πατρίδα εργαζόμενος στο ΥΠΕΞ, αποφάσισε να ασχοληθεί με το «ανεξάρτητο κράτος του Καρπενησίου», που έλεγε κι ο πατέρας του. Έτσι κι αλλιώς, πέρα από μεγαλόστομες διαψεύσεις, όλοι ήξεραν καλά ότι θα ερχόταν κάποτε αυτή η μέρα.

Μέχρι... πρωθυπουργός!

Η απώλεια του Παύλου ήταν μια πραγματικά τραυματική εμπειρία για τον μικρό Κώστα. Μια απώλεια που τον έφερε πολύ κοντά στη μητέρα του σε μια ηλικία που αυτό δικαιολογείται με το παραπάνω, ασχέτως αν τον κράτησε κοντά της και μετά από μια ηλικία που δεν δικαιολογείται με τίποτα... Η αλήθεια πάντως είναι ότι ένα βλέμμα της Ντόρας αρκεί για να αλλάξει γνώμη στον Κώστα κι ένα δικό του βλέμμα επίσης αρκεί για να την κάνει... λιώμα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, διπλωμάτες διηγούνται ακόμη σκηνές στις οποίες ο Κώστας μιλούσε με τρόπο που έδειχνε να πιστεύει ότι είναι... ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών. Και στο Καρπενήσι άπαντες γνωρίζουν ότι, μόλις κάνουν δήμαρχο τον Κώστα, θα είναι σαν να έχουν κάνει και την Ντόρα, αν και οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι «ο μικρός είναι πολύ πιο φιλικός και λιγότερο αλαζόνας από τη μάνα του». Μοιάζει του πατέρα του, επιμένουν...

Η απώλεια του Παύλου έφερε τον Κώστα πιο κοντά και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο εγγονός εξακολουθεί να ακούει τον παππού με δέος και απίστευτο θαυμασμό. Παλαιό μητσοτακικό στέλεχος, που βρίσκεται σε απόσταση από την Ντόρα και δεν έχει λόγο να κάνει φιλομητσοτακικές προβλέψεις, επιμένει ότι «αν ξαναγίνει κάποιος από την οικογένεια πρωθυπουργός, αυτός θα είναι ο Κώστας». Που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος ακούγοντας τον παππού του!

Ασφαλώς, ο Μπακογιάννης δεν ξεκινά από το Καρπενήσι επειδή αγάπησε τόσο τον Καλλικράτη, ούτε μόνο και μόνο για να έχει κι έναν σίγουρα δικό της δήμαρχο η Ντόρα, όταν –επιτέλους– κάνει το δικό της κόμμα. Η Οικογένεια στέλνει το μήνυμα ότι «είναι εδώ», με διαδοχή που φτάνει μέχρι τα δισέγγονα.

Αντώνη, Αντώνη, τελικά δεν είναι τόσο εύκολο να προσκυνήσουνε τα τζάκια και οι βαρόνοι!

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πόσα έπαιρνε το μήνα στο ΥΠΕΞ ο κος Μπακογιάννης Jr;

    ΘΑ φριξετε αν μάθετε. Αλλά δεν φταίει αυτός. Οι ηλίθιοι κάτοικοι της Ευρυτανίας φταίνε και καλά τους κάνουνε. Και το βρακί που φοράτε να σας πάρουνε βλάκες'

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]