Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε το Πουέρτο Ρίκο η Εθνική Ελλάδας

  • Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη, για την εθνική ομάδα μπάσκετ, που δείχνει να μην έχει βρει τα... "βήματά" της

Η Ελλάδα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 83-80, κάνοντας το 2Χ2 στον Γ' όμιλο. Οι παίκτες του Καζλάουσκας παραλίγο να πληρώσουν την αστοχία τους στις βολές, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης με ηγετική εμφάνιση οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη. Με την Τουρκία, την Τρίτη, το επόμενο ματς της εθνικής.
Αν και χωρίς τον Κάρλος Αρόγιο, το Πουέρτο Ρίκο έβγαλε το λάδι στην Εθνική μας Ομάδα, μέχρι αυτή εν τέλει να καταφέρει να πάρει τη νίκη στα σημεία με 83-80. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ζευγάρωσε τις νίκες του σε ισάριθμους αγώνες και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου.
Ωστόσο, προβλημάτισε και πάλι με την εμφάνιση του και θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό απέναντι στην Τουρκία. Κορυφαίος σε απόδοση ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος κουβάλησε σε δύσκολες στιγμές την ομάδα στις πλάτες του.

Η έκπληξη του Γιόνας

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είχε μία έκπληξη στην αρχή του αγώνα για τον Μανόλο Σιντρόν, καθώς ξεκίνησε στη βασική του πεντάδα τον Ιαν Βουγιούκα. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού είχε αγωνιστεί μόλις δύο λεπτά στο παιχνίδι με την Κίνα, ωστόσο ο Λιθουανός τεχνικός έκρινε πως μπορεί να πάρει σημαντικές επιθετικές βοήθειες και να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του.
Ωστόσο, με εξαίρεση ένα καλάθι στην αρχή του αγώνα, ο Βουγιούκας δεν μπόρεσε να τον δικαιώσει και το χειρότερο από όλα, αποτελούσε τον αδύναμο κρίκο της άμυνας της Ελλάδας. Ο Ράμος έκανε ό,τι ήθελε και σε συνδυασμό με τον καταιγισμό τριπόντων από τους συμπαίκτες του, το Πουέρτο Ρίκο προηγήθηκε με 11-6.
Η ελληνική αντίδραση ήταν άμεση και αποτελεσματική, με τον Σπανούλη να πετυχαίνει το 12-11 (5’). Η αντεπίθεση όμως της Εθνικής μας δεν είχε διάρκεια και το τέλος της πρώτης περιόδου τη βρήκε πίσω στο σκορ με 21-23, ύστερα από ένα απίστευτο τρίποντο του Πίβι.

Έχασε τον έλεγχο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε. Η Εθνική ήταν κάκιστη επιθετικά και παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά ελεύθερα σουτ αδυνατούσε όπως και στο ματς με την Κίνα να τα αξιοποιήσει.
Αντίθετα το Πουέρτο Ρίκο προκαλούσε μεγάλες ζημιές στην άμυνα μας με τον Μπαρέα να στριφογυρίζει σαν… δαίμονας και να φτάνει με ευκολία στο καλάθι μας με αποκορύφωμα το τέλος του πρώτου μέρους.
Κέρδισε φάουλ από τον Μπουρούση και, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Διαμαντίδης με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Συνέπεια όλων αυτών να ξεφύγει η διαφορά στο +6 για την παρέα του άσου των Ντάλας Μάβερικς (41-35, 20’).

Αρχισε να ανεβαίνει

Στην επανάληψη υπήρξαν σημάδια βελτίωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε στόχο σε κάποια μαζεμένα σουτ και μάλιστα προηγήθηκε με 52-51 (26’). Το Πουέρτο Ρίκο εξακολουθούσε ακόμα και με τραβηγμένα σουτ να ευστοχεί έξω από τη γραμμή των 6.25μ. όμως αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για να καταφέρει να έχει τα ηνία του αγώνα. Με τρίποντο στην εκπνοή ο Γιάννης Μπουρούσης έβαλε την Ελλάδα σε θέση ισχύος (59-56, 30’).
Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Καζλάουσκας είχαν αρχίσει να επιβάλλουν το ρυθμό τους και το τρίποντο του Περπέργολου (62-58), έθετε τις βάσεις για τη διασφάλιση ενός θετικού αποτελέσματος. Ένα σερί 5-0 όμως από το Πουέρτο Ρίκο άλλαξε και πάλι τις ισορροπίες, με το προβάδισμα στη συνέχεια να αλλάζει συνεχώς χέρια.
Στα τελευταία δυο λεπτά όμως η Ελλάδα έδειξε το καλό της πρόσωπο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον εκνευρισμό των αντιπάλων της. Η τεχνική ποινή που καταλογίστηκε στον Σιντρόν ένα λεπτό πριν την λήξη αποδείχτηκε καταλυτικής σημασίας και η νίκη ήρθε έστω και με μπόλικο άγχος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]