Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ "έφαγε πόρτα" από την Αργεντινή

  • Προσπαθούν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ να βρούνε τρόπο να εισπράξουν, αλλά τους "σέρβιραν πόρτα" οι Αργεντινοί...
  • Αμφισβητούν ευθέως το ΔΝΤ (και καλά κάνουν)
Η Αργεντινή δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ήθελε να κάνει προκαταρκτικό έλεγχο στην κατάσταση της οικονομίας για να βρεθεί μια λύση για το χρέος της χώρας, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, προς τις χώρες της «Λέσχης των Παρισίων».
"Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος αυτό. Κάνουμε διάφορα σενάρια, αλλά σε κανένα δεν εμπλέκεται--προκαταρκτικά--το ΔΝΤ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Αμάδο Μπουντού.
Η Αργεντινή δεν βλέπει με καλό μάτι το ΔΝΤ έπειτα από την εμπλοκή του στα της χώρας όταν χρεοκόπησε το 2001.
Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν σύζυγος της προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ, είχε διαγράψει μονομερώς χρέος 9,5 δισ. της Αργεντινής προς το ΔΝΤ.
Με την ενέργειά της αυτή, η Αργεντινή απαξιώνει και αμφισβητεί ευθέως τον λόγο ύπαρξης και τους τρόπους λειτουργίας του ΔΝΤ, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι ο "εισπράκτορας", ο "μπαμπούλας" και ο εντεταλμένος οικονομικός τρομοκράτης των διεθνών οικονομικών τζογαδόρων...
Ο κύριος Παπανδρέου άραγε τα μαθαίνει αυτά;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Βίβα Αρρρχεντίνα. :) Βενσερέμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς με αυτούς που έχωμε "πάνω" ακούνε Δ.Ν.Τ. και κάνουν κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει μια τεραστια διαφορα μεταξυ Αργεντινης και Ελλαδος.Η πρωτη εχει πλουτοπαραγωγικες πηγες που φερνουν εσοδα στην χωρα.Η Ελλαδα ομως νικς,ναδα,ναθιν,γιοκ.Εξαρτωμεθα απο τους δανειστες, αν μας σταματησουν τα δανεια τελος.Τωρα θα μου πεις εμεις δεν εχουμε αξιοποιησημες πηγες?Αυτο ομως δεν εχει καμμια σημασια απο την στιγμη που δεν αξιοποιουνται.
    Κυτταξτε να δειτε τι κανει το ΠΑΜΕ με τον τουρισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]