Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Φούσκα" το ομόλογο σε δολάρια και το spread "παίζει" σταθερά κοντά στις 400 μονάδες

  • Αποδόσεις έως και 7,25% θα ζητήσουν από το ελληνικό δημόσιο οι Αμερικανοί επενδυτές για να αγοράσουν τα 10ετή ομόλογα σε δολάρια που σκοπεύει να εκδώσει ο ΟΔΔΗΧ, εκτιμά το Bloomberg
  • Στον κόσμο τους μερικά απ΄τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει πως πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να μιλούν και να αρχίσουν τη δουλειά. Ο καιρός περνάει...
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Axa Investment Managers, οι επενδυτές θα απαιτήσουν... 410 μονάδες βάσης έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων και 330 μονάδων βάσης έναντι των αμερικανικών τίτλων.
Η TCW Group, η οποία διαχειρίζεται 115 δισ. δολάρια με έδρα το Λος Άντζελες, υπολογίζει ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφέρει αποδόσεις έως και 400 μονάδων βάσης υψηλότερες έναντι των αμερικανικών ομολόγων.
Το roadshow για την προώθηση των 10ετών ομολόγων σε δολάρια αναμένεται προς τα τέλη του Απριλίου, ενώ πιθανώς να ακολουθήσει επίσκεψη του ελληνικού κλιμακίου στην Ασία.
Τη θέση της Αθήνας επιβαρύνει το χθεσινό ξεπούλημα στην αγορά ομολόγων, που εκτίναξε το spread των 10ετών μέχρι τις 407 μονάδες βάσης, εν μέσω φημών ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδίωκε την επαναδιαπραγμάτευση του μηχανισμού στήριξης, έτσι ώστε να αναθεωρηθεί ο ρόλος του ΔΝΤ.
Στις 380 με 400 μονάδες βάσης κινείται σήμερα το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου. Το premium που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ομολόγων ελληνικού δημοσίου δεκαετούς απόδοσης διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στις 390 (και βάλε) μονάδες βάσης (επειδή η τιμή κυμαίνεται συνεχώς), κατά... 10,5 μονάδες βάσης (περίπου) υψηλότερα από το χτεσινό κλείσιμο.
Υπενθυμίζεται πως αποδόσεις έως και 7,10% απέφερε η χθεσινή εκτίναξη του spread του δεκαετούς ομολόγου μέχρι και τις 408 μονάδες βάσης, με τις αποδόσεις του βραχυχρόνιου διετούς ομολόγου να εκτινάσσονται στο 6,45% όταν το πρωί της ίδιας μέρας ήταν περίπου 5,20%.
Τα ελληνικά πενταετή CDS βρίσκονται στις 390,3 μ.β. και έχουν σαφείς τάσεις ανόδου...
Ελληνικό ραντεβού με τον τρόμο
Ενα νέο ραντεβού με τον... τρόμο έχει μπροστά της η ελληνική οικονομία. Οπως προανήγγειλε ο... πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ, στις 19 Μαΐου η χώρα πρέπει να ζητήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ για λήγοντα 10ετή ομόλογα.
Στις 16 Μαΐου όμως η ΕΕ θα προχωρήσει στην πρώτη «έκθεση προόδου» για την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας.
Τα πρώτα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά...
Ποιο είναι το σενάριο του τρόμου;
Η χώρα να «τρέχει» μεγάλη έκδοση ομολόγων και το ευρωπαϊκό «report» να είναι αρνητικό.
Υπάρχει κάτι χειρότερο;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]