Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος σάλπισε σιωπητήριο, αλλά ο ίδιος θα αντέξει να μείνει... βουβός;

  • Μας πήραν χαμπάρι πλέον οι πάντες και πέφτουν στο κουφάρι της χώρας για να "φάνε"
  • Τέλος οι πρωθυπουργικές δηλώσεις, ο καιρός έφτιαξε και τώρα μπορεί να κάνει κανώ (το ποδήλατο κομμένο λόγω κακού παρελθόντος)
  • Είχαμε προειδοποιήσει να μείνουν μακριά τα πιστόλια από το τραπέζι του Γιώργου και να τώρα τα αποτελέσματα
Πρώτα έφταιγε ο Καραμανλής, μετά η Μέρκελ, τώρα τα ρίχνουμε οριακά στους “ανώνυμους κρατικούς αξιωματούχους”... Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση και πλησιάζει επικίνδυνα η ευθύνη στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου… Δεν θα αργήσει (δυστυχώς ή ευτυχώς) πάνω από μερικές μέρες, όσο και να χτυπιούνται τα κανάλια και οι γνωστοί κλακαδόροι παπαγάλοι...
Την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση αναζητούν το… βαθύ λαρύγγι που έκανε τις περίφημες δηλώσεις και απογείωσε τα spreads η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Κι αυτό αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι η ίδια η οικονομική πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα, όχι μόνο τους πολίτες αλλά και την οικονομική κατάσταση.
Αν μη τι άλλο δείχνει γελοιότητα η διαρροή ότι ψάχνουν για τον κρατικό αξιωματούχο που μίλησε. Διότι άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την… πατάτα την έκανε στέλεχος της κυβέρνησης. Κι εδώ έρχεται η κυβέρνηση να μας θυμίσει πόσο παιδική χαρά είναι. Κάποιοι δείχνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος με τις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ουσιαστικά οδήγησε κρατικούς αξιωματούχους να τον ερμηνεύσουν έτσι όπως τον ερμήνευσαν και να μιλήσουν στα ξένα ΜΜΕ για αλλαγή της συμφωνίας των Βρυξελλών.
Από την άλλη, ορισμένοι υπουργοί καρφώνουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, ενώ χαμός γίνεται στο οικονομικό επιτελείο με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να καρφώνει στο παρασκήνιο την… άσπονδη φίλη του, Λ. Κατσέλη.
Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται.
Το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό. Οι αγορές δεν μας εμπιστεύονται, κερδοσκοπούν εναντίον μας επειδή βλέπουν ότι δεν υπάρχει σαφήνεια πολιτικής, αλλά πολλά κοκόρια μιλούν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Επίσης, όλο και πιο κοντινό είναι το σενάριο της προσφυγής στο ΔΝΤ αφού μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα το Μάιο, ο δανεισμός θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερος και φυσικά ακριβότερος.
Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Γ. Παπανδρέου είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί του. Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο κήρυξε σιωπητήριο στους υπουργούς του, αλλά αφενός η ζημιά έχει γίνει και αφετέρου κανείς δεν τον ακούει. Την άλλη εβδομάδα, βάζουμε στοίχημα, θα αρχίσουν να μιλάνε και πάλι οι παπαγάλοι.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]