Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραμυθένια πρωθυπουργικά οράματα που κάνουν μόνο για... προσανάματα

  • Υπήρξανε μεγάλες ψυχές που ανασκολοπίστηκαν, που ζήσανε σε μπουντρούμια, που στραγγαλίστηκαν, για να καθίστε εσείς όλοι, κυβερνητικοί, και μειζονο-ελάσσονες αντιπολιτευόμενοι στις 300 χρυσοφόρες και χρυσοτόκες πολυθρόνες
Του Δημήτρη Ιατρόπουλου
  • Μαζευτείτε, ρε!
Ιδιαίτερα φιλόδοξο το όραμα του καινούριου πρωθυπουργού. Προβάλλεται στην οπτική της αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς, και στην ανατροπή θεσφάτων και στερεοτύπων που ταλανίζουν εις το διηνεκές την έρμη Ελλάδα μας.
Δεν υπάρχουν «τάξεις»!
Όμως για να τσουλήσει το πράγμα, οφείλουν όλοι οι επί του καιρού τούτου σχετικοί και αρμόδιοι, είτε θεσμική θέση κατέχουν, ως υπουργοί, βουλευτές και κτήτορες θώκων της πολιτείας γενικώς, είτε ανωτέρα υπηρεσιακή λειτουργία στον δημόσιο χώρο επιτελούν, να συνειδητοποιήσουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ξεχωριστά βιλαέτια ταξικής διαστρωμάτωσης.
Όσο κι αν το διατυμπανίζει το σεβαστό μου ΚΚΕ. Και όσο κι αν απολύτως λαϊκιστικά προβάλλεται και από κυβερνητικές παρόλες, η διαφορά μεταξύ εχόντων και κατεχόντων –πανέξυπνο σημιτικό σλόγκαν κι αυτό-και μη εχόντων και απεχόντων απ το αλισβερίσι της δύναμης, της εξουσίας και του χρήματος.
Διότι μας πρέπει να πούμε τη Σκληρή αλήθεια για κάτι που μας διέφυγε, -εντέχνως άραγε;- από τα δρώμενα των τελευταίων εβδομάδων... Το πρόσφατο τοκοφαγικό δάνειο, κατά 40% ακούστηκε –νομίζω και... επισήμως!- από τους τηλεοπτικούς δίαυλους, είναι «ελληνικών συμφερόντων»!
«Έλληνες» και ΕΛΛΗΝΕΣ
Τι σημαίνει αυτό; ΄Ότι μπόλικοι, έχοντες, παραέχοντες, υπερέχοντες, διακατέχοντες και παρακατέχοντες, νεορωμιοί σούπερ-φραγκάτοι, όχι μόνο δεν σκάνε από όποια εθνική στενοχώρια που βλέπουν να αναβαίνουν τα επιτόκια του δανεισμού μας, αλλά το αντίθετο:
Σε «τηλεπαθητική» –ας ελπίσουμε μόνο τέτοια, έτσι για την τιμή των όπλων ρε πούστη μου, πια!- «συνεργασία» με τους αρχοντογερμαναράδες μεγαλοκαρχαρίες, τρίβουν τα χέρια τους περιμένοντας τα καινούρια δάνεια για να αρπάξουν ζεστό κέρδος με το καινούριο επιτόκιο, που μακάρι γι αυτούς να φτάσει και 7 και 8 και..10%!
Ε, αυτοί, μη μου πείτε τώρα, δεν είναι δα και ΄Ελληνες! Μην τρελαθούμε κιόλας! Γιατί αν τους θεωρήσουμε ΄Ελληνες αυτό που πράττουν και διαπράττουν είναι φυσικά, Εσχάτη Προδοσία! Οπότε, ας τους θεωρήσουμε απλώς ξενόδουλους μεταπράτες σφετεριστές εθνικής ταυτότητας, ως κατόχους ελληνικού διαβατηρίου. Κι άλλοι έχουν τέτοια διαβατήρια ενώ δεν είναι ακραιφνώς ΄Ελληνες, έτσι δεν είναι; Ας τους εντάξουμε λοιπόν προς το παρόν, στους οικονομικούς εχθρούς του έθνους μας, και αργότερα… βλέπουμε...
Με ποιους θα δουλέψετε;
Οπότε αυτό που περισσεύει είναι ο υπόλοιπος εθνικός «πολτός» εμείς οι αποδέλοιποι, που βεβαίως τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του, πάνω-κάτω στα ίδια παλεύουμε. Άντε τώρα να πιάσει το γκουβέρνο και δέκα πισίνες, σιγά το λαυράκι!
Εδώ 100 γιατρούς κολωνακιώτες λέει ξετρυπώσανε και δεν κατάλαβαν οι ερασιτέχνες του υπουργείου, ότι ο απόλυτος αριθμός 100 είναι απολύτως ύποπτος! Πέραν του ότι διαφημίστηκε η σχετική καμπάνια για 150 και στο δρόμο οι 50 τη γλιτώσανε και μείνανε οι 100! Ούτε 99 ούτε 101! 100 ακριβώς! Το δούλεμα πάει σύννεφο!
Αφού λοιπόν συνειδητοποιήσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ότι λίγο-πολύ όλοι οι υπόλοιποι στον ίδιο κουβά είμαστε ριγμένοι, ας ξεκαθαρίσει μέσα του το εξής απλό: Ο μέσος και κατώτερος δημόσιος υπάλληλος που μεθαύριο με το ΔΝΤ, θα τον διώξετε απ τη δουλειά του, (μιλάτε για 300.000 δηλαδή για τους…μισούς περίπου!) καμιά όρεξη προφανώς δεν έχει, έτσι όπως τον έχετε κατατρομάξει, απειλήσει και έχετε πλέον εφιαλτικοποιήσει τη ζωή του, να βοηθήσει στην υπηρεσία του για να πάνε μπρος τα μέτρα, γιατί απλούστατα θεωρεί ότι βάζει τα χέρια του και βγάζει μόνος του τα μάτια του!
Και χωρίς τους αρμόδιους, ειδικούς και σχετικούς υπαλλήλους πώς θα υλοποιηθούν τα περίφημα μέτρα που κατακαλύπτουν ήδη δεκάδες καινούριες υπηρεσίες που απαιτούνται ακριβώς για την υλοποίηση τους; Όχι άλλο φαγοπότι!
Κι απ' την άλλη, πώς θέλετε να το χάψει περί θυσιών ο κόσμος, όταν βλέπει ο κυρίως μαχόμενος πολίτης, ο σκεπτόμενος τριαντάρης και σαραντάρης δηλαδή, ο λοχαγός που κρατάει όρθιο το σύστημα και στην αγορά και στην παραγωγή, ότι με το που καθίσατε στις καρέκλες, στο φτερό, διορίσατε, στήσατε εταιρίες, ενώ οι υπουργοί σας κι οι υπουργίνες σας, -ποιος ξέρει και με ποιους από την αντιπολίτευση…- κιόλας ετοιμάζουν τη διαχείριση πόρων με δικούς τους επιχειρηματίες;
Μη νομίζετε ότι επειδή τα βρίσκετε με τη Μιντιοκρατία, ο κόσμος δεν πληροφορείται! Το Ιντερνέτ δουλεύει πολύ σκληρά για σας, και το ξέρετε αυτό!
Οπότε; Μία από τα ίδια η πατρίδα, ρε παιδιά; Με το πρόσχημα του φαλιρίσματος, πάμε για καινούριο φαγοπότι δηλαδή; Ε, δε μασάει η κατσίκα ταραμά! ΄Η θα πείσετε κατ αρχήν εσείς οι ίδιοι ότι μοιράζονται οι ευθύνες κι ότι υπάρχει Εθνικό Σχέδιο διάσωσης όχι της ελληνικής επικράτειας, αλλά της Πατρίδας, που είναι δύο διαφορετικές έννοιες, ή θα «απολαύσετε» στο πετσί σας τελικά, τον αληθινό ΄Ελληνα που πιστεύετε πως τον έχετε μαστουρώσει, απ’ ότι σας λένε οι ειδικοί σας, που όμως δεν είναι και δικοί σας, όπως εμείς, που τελικά για να σας βοηθήσουμε τα γράφουμε όλα αυτά κι όχι για να σας «διαχειριστούμε»...
ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Μαζευτείτε και μαζέψτε το παραμύθι σας γιατί δεν έχει Δράκο! Πλαστικά χαρτιά είναι τα χρέη, παιχνίδια «Ελλήνων» και Ξένων Τοκογλύφων. Υπήρξανε μεγάλες ψυχές που ανασκολοπίστηκαν, που ζήσανε σε μπουντρούμια, που στραγγαλίστηκαν, για να καθίστε εσείς όλοι, κυβερνητικοί, και μειζονο-ελάσσονες αντιπολιτευόμενοι στις 300 χρυσοφόρες και χρυσοτόκες πολυθρόνες. Μην το ξεφτιλίσουμε και τελείως το πράγμα... Πάει στο διάολο δηλαδή!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]