Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στενός συνεργάτης του Ιερώνυμου πιστεύει πως δεν υπήρξε ο Χριστός!!!

  • Ιερώνυμε, μάλλον ήρθε η στιγμή να... αποχωρήσεις
Ο πόλεμος που δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όμως, ποιός θα περίμενε πως οι μεγαλύτεροι πολέμιοί της θα βρίσκονταν μέσα στα ίδια τα ανώτερα στελέχη της; Ποιός θα πίστευε πως κάποιος "έμπιστος" του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα κατάφερνε ένα τέτοιο σοβαρό δογματικό χτύπημα, για το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη αποχωρήσει από την θέση του ο κύριος Ιερώνυμος ή θα έπρεπε να εγκαλέσει δημοσίως τον πανεπιστημιακό θεολόγο...
Ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, Μάριος Μπέγζος, βγήκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη (ΕΤ-1) και μας είπε ότι "δεν είναι σίγουρο πως ο Ιησούς Χριστός υπήρξε Ιστορικό Πρόσωπο!! Άλλες μαρτυρίες λένε ότι υπήρξε κι άλλες ότι δεν υπήρξε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αρκεί να πιστεύουμε στην διδασκαλία του!"...
Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, αν αυτό δεν είναι λόγος άμεσου αφορισμού του πάμπλουτου (πήρε μεγάλη προίκα!) καθηγητή Μπέγζου, τότε τι πρέπει να κάνει για να τον σουτάρεις από δίπλα σου; Το βιντεάκι με την Βαγιάννη και τον Μπέγζο το έχω στο αρχείο μου, για να μη διανοηθεί κανείς πονηρός να με διαψεύσει…
Μήπως θα πρέπει να θυμίσει κάποιος στον κύριο Ιερώνυμο πως οφείλει από την θέση του να μεριμνά για την ενότητα του ποιμνίου του, αν μη τι άλλο...
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

  1. Η αλήθεια είναι ότι ότι ξέρουμε για τον χριστό είναι από αφηγήσεις και γραπτά από εβραίους ευαγγελιστές 100 και πλέον χρόνια μετά τον θάνατο του, με μεγάλες διαφορες στις αφηγήσεις τους, αλλα δεν έχουμε κανένα ενδεικτικό σημείο που να επιβεβαιώνει ότι πράγματι ο χριστός υπήρξε σαν φυσικό πρόσωπο.

    Τώρα πάλι κάποιοι θρισκπόλικτοι θα αρχίσουν να βρίζουν, αυτό ξέρουν αυτό κάνουν, αλλά όσο και να ψάξουν δεν θα βρούν ΤΙΠΟΤΑ που να αποδεικνύει την ύπαρξη του χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζανγκλός, έχεις δίκιο. Δεν υπήρχαν τότε κάμερες για να τον καταγράψουν, ούτε ήταν κονομημένος για να βάλει να του κάνουν προτομές και άλλα όμορφα αριστοκρατικά... Οι συγγραφείς της περιόδου είχαν να ασχοληθούν με σοβαρότερα πράγματα (κάτι που ονομαζόταν αργύρια και που δινόταν αφειδώς από τους εβραίους ραβίνους για να γράφεται ότι ήθελαν οι ίδιοι...). Απορώ μάλιστα πως δεν έτρεξε ο Μάκης ο γνωστός να τον καταγράψει σαν αποκλειστικότητα... Ξαφνικά κάποιοι μαζεύτηκαν, τους έπιασε κοινή ιδεοληψία, κάποιοι αγράμματοι ψαράδες τους "πήραν τα μυαλά" και πέθαιναν στο όνομα ενός αγνώστου... Μία απορία μόνο και τελειώνω: Αφού δεν υπήρξε και αφού όλα τα λεγόμενα είναι αρλούμπες και εκμετάλλευση του λαού (θρησκεία το όπιο του λαού συνηθίζουν να λένε οι γνωστοί άθεοι...) πως είναι άραγε δυνατόν να ευλογείται το νερό και να μην χαλάει στη συνέχεια, αλλά και επιπλέον όταν ελάχιστη ποσότητα από αυτό το νερό μπει σε άλλο (μη διαβασμένο) να του μεταφέρει την ιδιότητα της μη αλλοίωσης; Παρεπιμπτόντως, αναφέρομαι στον Αγιασμό... Όταν η επιστήμη λύσει το συγκεκριμένο θέμα, τότε ας ασχοληθεί με την ανυπαρξία του Χριστού (δεν ξέρω τι πιστεύεις και ποιόν θεό προσκυνάς... δικαίωμά σου άλλωστε και μάλιστα αναφαίρετο. Απλά θέλω να σου πω κάτι: Το μεγαλύτερο κακό βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, το ότι από όλες τις έξυπνες κουβεντούλες σου το μόνο ενδεικτικό που προσκόμισες ήταν το νερό πως και δεν χαλάει! Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν είναι σοβαρό στοιχείο!

    Τον καιρό που υποτίθεται γεννήθηκε και έζησε ο χριστός είναι η καλύτερη ιστορικά καταγεγραμμένη περίοδος, πως και κανείς ιστορικός δεν αναφέρει αυτό το μέγα γεγονός, παρά εβραίοι, επαναλαμβάνω, γραφιάδες γράψανε τα γεγονότα 100 και πλέον χρονια αργότερα?

    ΤΙΠΟΤΑ δεν υπάρχει που να δηλώνει την ύπαρξη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου το έδωσα σαν πρώτο στοιχείο... αλλά αφού δεν υπήρχαν κάμερες, παρά "γραφιάδες" αγράμματοι εσύ δεν μπορείς να το πιστέψεις. Κι επειδή και σήμερα υπάρχουν "γραφιάδες" γραμματιζούμενοι (Ρεπούση κ.α.) και δεν θα γράψουν εμάς στην ιστορία, τότε κι εσύ κι εγώ δεν θα έχουμε υπάρξει ποτέ. Και για να σε προλάβω, ο Χριστός ήρθε σαν απλός άνθρωπος, όπως όλοι εμείς, οπότε δεν υπήρχε λόγος να γράψουν οι εβραίοι γραφιάδες τίποτε (εξάλλου, ήταν λίγο δύσκολο να γραφτεί κάτι που δεν επέτρεπαν οι ραβίννοι, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι). Αλλά είπαμε, ελλείψει κάμερας, εσύ θα λες ότι δεν υπήρξε κι εγώ θα λέω ότι υπήρξε. Εσύ (άπιστος) Θωμάς κι εγώ (άπιστος) Πέτρος, που τον αρνήθηκε τρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Zanglos δέσε μιά πέτρα στο λαιμό σου και φούνταρε στη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη Αυτό καταλάβατε από το video; Αν ναι, λυπάμαι που παίρνετε τα πράγματα τόσο επιπόλαια...ξαναδείτε, προσπαθήστε να καταλάβετε τι λέει ο άνθρωπος, Ελληνικά μιλάει, δεν έχει καμία σχέση ο τίτλος του άρθρου σου με αυτά που λέει. Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 10 ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ - ΕΞΩΒΙΒΛΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗ. ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ... ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ZANGLOS, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!!

    ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΖΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑ ΟΙΚΟΝΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΥ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΗΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ Η ΠΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ.

    ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΕ. Ε ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΤΕ. ΜΠΟΡΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ;

    ΤΕΛΙΚΑ ΖΑNGLOS ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΚΕΑΝΟΥ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΛΕΚΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ...ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη,

    http://www.egolpion.com/193AC71E.el.aspx

    http://www.egolpion.com/plinius.el.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ZANGLO-XAZO ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΠΤ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ....ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ....ΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ...ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ
    ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΛΗΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΗ

    http://monk54.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αφηστε τον zanglo ένα αρχαιολατρικό νεοειδωλολατρικό απολίθωμα είναι.

    ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΥΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Zanglos

    Αγόρι μου καλό, ακούς αυτά που λες ?
    Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε Χριστός ?
    Επειδή δεν υπήρξε Χριστός ο μαρτύρησαν εκατομμύρια μάρτυρες ? Γι' αυτό ο απ. Παύλος σταυρώθηκε ανάποδα ? Γι' αυτό πέθαναν ΟΛΟΙ οι μαθητές του Χριστού με βασανιστήρια ? Γι' αυτό ο Χριστιανισμός διαδόθηκε παρά τους διωγμούς, τα βασανιστήρια, τους αποκεφαλισμούς και τις υπόλοιπες εξελιγμένες τεχνικές θανάτωσης της εποχής ?

    Αποδείξεις ότι υπήρξε Χριστός φυσικά και δεν υπάρχουν, πολύ απλά γιατί αποδείξεις δεν υπάρχουν για ΤΙΠΟΤΑ υπαρξιακό. Μόνο ενδείξεις.
    Και εγώ πιστεύω ότι δεν υπήρξαν ποτέ ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι διάσημοι της αρχαιότητας. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι οι πρόγονοί μας τους έπλασαν με τη φαντασία τους την ώρα που μασούσαν φύλα δάφνης και έγραφαν αυτά που μερικοί πιστεύουν σήμερα ότι είναι τα έργα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παίδες πρέπει να ξυπνήσετε...
    Ο Ιερώνυμος είναι μασόνος. Και από τη θέση που είναι τώρα θα ανεβάσει και άλλους μασόνους στην ιεραρχία της Εκκλησίας. Το ίδιο έγινε και στην Παπική Εκκλησία και τώρα είναι όλοι οι καρδινάλιοί της μασόνοι.
    Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που δε βγάζει άχνα για τις εξωφρενικές βεβηλώσεις της κυβέρνησης (αφαίρεση σταυρού από το σήμα της αστυνομίας, εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, αποδοχή οδηγίας της ΕΕ για αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από δημόσιους χώρους, νομιμοποιήση λαθρομεταναστών αγνώστου ταυτότητας και ποινικού μητρώου, κ.α.) ενώ κάθεται δίπλα στον Γιωρίκα (άλλος μασόνος αυτός) όταν είναι να πάρει αποφάσεις που θα ξεσηκώσουν κόσμο ?

    Άρθρο Ελευθεροτυπίας:
    Τίτλος: Έλληνες, παιδιά μεταναστών
    "...Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή φοιτούν σε ελληνικό σχολείο να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Επίσης δίνεται σε μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ θα μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικοί σύμβουλοι. Σημειώνεται ότι παρών στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ."

    Πως μπορεί να γίνει αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]