Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παθογένεια μιάς χώρας...

  • Η παθογένεια της χώρας ξεκινά από μας τους ίδιους!
  • Έχουμε τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν, γιατί σκεφτόμαστε λίγο, βολευόμαστε πολύ, ξεχνάμε εύκολα και ενημερωνόμαστε αποκλειστικά από τους παπαγάλους των «εργολάβων» χωρίς να το ψάχνουμε περισσότερο!
Υπήρξαν «ευκολόπιστοι» Έλληνες, που πίστεψαν ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί και να καταφέρει να κυβερνήσει! Αφού είναι υιός και εγγονός πρωθυπουργών, υπολόγισαν πως κάτι θα έχει μάθει!
Υπήρξαν «τιμωροί» Έλληνες, που θέλησαν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον Καραμανλή για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως όμως για τα φαινόμενα διαφθοράς που δυστυχώς διαπιστώθηκαν και κατά τη δική του διακυβέρνηση! Αναθάρρεψαν τότε με την περίφημη δήλωση στου Μπαϊρακτάρη, αλλά μετά είδαν τη «σιγή των όπλων» και σκέφθηκαν την παροιμία « τί είχες Γιάννη…»!
Υπήρξαν «παραπλανημένοι» Έλληνες, που νόμισαν ότι το έλλειμμα το έφτιαξαν μόνον οι κυβερνήσεις Καραμανλή, μέσα στα πεντέμισι χρόνια ! Πού να φταίνε οι πολίτες-ψηφοφόροι, αφού αυτό τους σέρβιραν τα «αντικειμενικότατα» ελληνικά ΜΜΕ και η εκπληκτική γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ;
Υπήρξαν «ξεχασιάρηδες» Έλληνες, που δεν θυμήθηκαν καθόλου ότι την οικονομική καταστροφή της χώρας την ξεκίνησε και την καθιέρωσε πρώτο το ΠΑΣΟΚ από το 1981! Οι συνεχιστές κυβερνήτες δεν θέλησαν να το παλέψουν, γιατί υπάρχει το «ρημάδι» πολιτικό κόστος και είχαν και αυτοί τα δικά τους τρωκτικά! Δεν θέλησαν καθόλου να πάνε το μυαλό τους λίγα χρόνια πιο πίσω και ούτε θέλησαν ποτέ να μάθουν το πώς ανά έτος διαμορφωνόταν το έλλειμμα!
Υπήρξαν «βολεμένοι» Έλληνες, που βολεύτηκαν γιατί γέμισε το Δημόσιο, οι Δημόσιοι Οργανισμοί και Επιχειρήσεις, όπως η κρατική Ολυμπιακή, με υπαλλήλους που δεν είχαν καρέκλα να κάτσουν και που δεν κάλυπταν ούτε πάγιες ούτε διαρκείς ανάγκες, αλλά ήταν όμως τα δικά τους παιδιά!
Υπήρξαν «συνταξιούχοι» Έλληνες, που κατάφεραν και πήραν συντάξεις «πολλών ειδών και ποιοτήτων», χωρίς ασφαλώς να τις δικαιούνται και εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και άλλοι τόσοι που γνώριζαν τέτοια περιστατικά και δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ! Ε, δεν γίνεσαι και “καρφί” για μια συνταξούλα!
Υπήρξαν Έλληνες αγρότες, που φάγανε τον αγλέουρα από τις επιδοτήσεις της Ε.Ε., δηλώνοντας τα συνολικά στρέμματα του χωριού τους ως ατομική τους περιουσία και τη συνολική παραγωγή του χωριού σε λάδι ή άλλα προϊόντα ως ατομική τους παραγωγή! Υπήρξαν και κτηνοτρόφοι που δήλωναν τον συνολικό αριθμό ζώων της περιοχής τους, ως ατομικό τους κοπάδι! Υπήρξαν όμως ποτέ σοβαροί κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, για να μην επιτρέψουν αυτήν την καραμπινάτη κλοπή; Ή μήπως το «λάδι» έρρεε «άφθονο»;
Υπήρξαν «αφελείς» Έλληνες, που δεν τους ένοιαξαν ποτέ οι υπερκοστολογήσεις των δημοσίων έργων και των πάσης φύσεως προμηθειών, λες και δεν καταλάβαιναν ότι τις τεράστιες διαφορές και τις «μίζες» τις πληρώνουν μόνον εκείνοι ως φορολογούμενοι πολίτες!
Τέλος υπήρξαν και Έλληνες που δεν θεώρησαν σημαντικό ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε συγκεκριμένες «θέσεις» σε Εθνικά μας ζητήματα! Θα αναφερθώ π.χ. στο Σχέδιο Ανάν που αφορούσε στον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου, που γλύτωσε στο παρά 5’, γιατί το πάλεψε πατριωτικά ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος με εκείνο το ιστορικό δημοψήφισμα. Δεν αξιολόγησαν επίσης , ότι ο Γιώργος υπήρξε και επί οκτώ συναπτά έτη υπουργός των κυβερνήσεων του Σημίτη, χωρίς να διαχωρίσει ποτέ τη θέση του για μείζονα θέματα που μας θύμωσαν και μας ντρόπιασαν κιόλας! Ίμια, Συνθήκη Μαδρίτης και παράδοση Οτσαλάν.
Τώρα λοιπόν μετά τις 4 Οκτωβρίου, είναι λογικό να μας πουν πως «μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!
Και τώρα ξέρουμε τουλάχιστον οι περισσότεροι, πως θα πληρώσουν το μάρμαρο αυτοί που το πλήρωναν πάντα, πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς που έκλεψε και ντρόπιασε, πως θα μας χορεύουν στο ταψί οι «φίλες» χώρες και θα μας πουλάνε ό, τι θέλουν, πως θα μας ζητούν με περίσσιο θράσος μέχρι και νησιά μας και εμείς χωρίς φως από πουθενά, θα μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στην κινούμενη άμμο.
Τώρα επίσης ξέρουμε, πως με το νόμο για την απόδοση ιθαγένειας, θα έχουμε αλλοίωση αρχικά του εκλογικού σώματος αλλά στην ουσία αλλοίωση της εθνικής μας συνοχής. Πως με την επιλογή της Δραγώνα στο πρώην ΥΠ.Ε.Π.Θ., βάλλεται ευθέως το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Πως με την κατάργηση των συμβολικών υπουργείων Μακεδονίας και Αιγαίου ρίχνουμε στα ζάρια την εδαφική μας ακεραιότητα και κυριαρχία! Πως η αφαίρεση του προσδιορισμού «Εθνική», από τα σημαντικότατα υπουργεία Παιδείας και Άμυνας, μας προειδοποιεί πως «κινδυνεύει η Ελλάς»!
Από εδώ και πέρα, ο Θεός βοηθός...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]