Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πιέσεις δέχεται η Μέρκελ για τον ανύπαρκτο "μηχανισμό" βοήθειας προς την Ελλάδα

  • Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μπήκε στο στόχαστρο του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, με αφορμή τη στάση που τήρησε στο θέμα του «μηχανισμού» βοήθειας στην Ελλάδα
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, ο πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει την πολιτική της Μέρκελ, με αφορμή το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης για την επίλυση της ελληνικής κρίσης.
«Η ευρωπαϊκή αντιπαράθεση, την οποία προκάλεσε η Μέρκελ, άλλαξε την ΕΕ για πάντα» υποστηρίζει, υπογραμμίζοντας ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδος, θα μπορούσε να προβλεφθεί χωρίς τις πολιτικές συγκρούσεις, που προηγήθηκαν, και έκαναν την επίτευξη της συμφωνίας τόσο δύσκολη.
«Η Γερμανία θα πρέπει να λειτουργεί, λόγω του μεγέθους και της ιστορίας της, ως η κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Εάν δεν δώσει ένα χαρακτήρα ευρωπαϊκό στα εθνικά της συμφέροντα, το αποτέλεσμα θα είναι η επανεθνικοποίηση της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα ανήκει πλέον στο παρελθόν» συνεχίζει.
Μια τέτοια εξέλιξη βρίσκεται πιο κοντά στην βρετανική ιδέα για την ΕΕ, λέει ο Φίσερ σημειώνοντας ότι στο Λονδίνο θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από μια τέτοια πορεία.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως, σημειώνει ο Φίσερ, θα οδηγήσει σε μια συνομοσπονδία κρατών, που θα κυριαρχείται από συγκρουόμενα εθνικά συμφέροντα, σε μια αδύναμη ΕΕ, ιδίως τώρα που καλείται να αντιμετωπίσει νέους παίκτες και νέες προκλήσεις παγκοσμίως.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]