Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα ζητήσουμε παράταση ενός έτους για τη μείωση του ελλείμματος;

  • Αφού όλα πηγαίνουν καλά, σύμφωνα με τον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί οδεύουμε ολοταχώς στο αίτημα της χρονικής παράτασης επίτευξης στόχου;
Αίτημα για παράταση της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος χαμηλότερα του 3% του ΑΕΠ μετά το 2013 αναμένεται να απευθύνει στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin), στις 16 Απριλίου, στη Μαδρίτη ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα βολιδοσκοπήσει τον αρμόδιο για τις Νομισματικές Υποθέσεις Επίτροπο Όλι Ρεν, αλλά και τους ομολόγους του, για το ενδεχόμενο παράτασης κατά ένα έτος του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος στο 3%.
Η επιλογή αυτή -στην οποία δεν έχει καταλήξει οριστικά η κυβέρνηση καθώς, όπως λέγεται, διαθέτει συν και πλην- καθίσταται σχεδόν μονόδρομος από τη στιγμή που έγινε φανερό από κοινοτικούς αξιωματούχους πως στις 22 Απριλίου, όταν θα ανακοινωθούν από την Εurostat τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα εμφανισθεί να έχει έλλειμμα μεγαλύτερο αυτού που έχει δηλωθεί.
Εν ολίγοις, αντί για 12,7%, το έλλειμμα θα ανέλθει πάνω από το 13%. Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος θα περιληφθούν και στην Εαρινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Μαΐου.
Τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η ανακοίνωση ενός τέτοιου στοιχείου τινάζει στον αέρα το Πρόγραμμα Σταθερότητας, κυρίως εάν ληφθεί υπόψη ότι και η ύφεση αναμένεται πιο μεγάλη από το 2% που είναι ο τελευταίος υπολογισμός. Όμως, όπως επισημαίνουν κοινοτικές πηγές -και συνομολογούν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου- η ανακοίνωση της 22ας Απριλίου θα προκαλέσει νέα αναταραχή στις αγορές και θα καταστήσει την Ελλάδα χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, αφού τα επιτόκια δανεισμού θα εκτοξευθούν σε νέα ύψη, έχοντας χάσει και το τελευταίο ανάχωμα που ήταν το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]