Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοσμάς ο Αιτωλός: "Θα έρθει καιρός που ο τόπος θα έχει κυβέρνηση αλλά θα είναι σαν να μην έχει…"

  • Θα πέσει πείνα μεγάλη και οι ρέμπελοι θα βγούνε στους δρόμους κατά των ελλήνων
  • Όποιος θα ζει σε πόλη θα πεινάσει και τυχεροί θα είναι όσοι θα μένουν σε χωριά
  • Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες...
(Επαναδημοσίευση)

Όποιος έλληνας πιστεύει πως σήμερα η χώρα που λέγεται Ελλάδα έχει και κυβέρνηση, πλανάται πλάνη οικτρά. Ο κυβέρνηση Παπανδρέου αποδομεί οτιδήποτε ελληνικό από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την διαχείριση και την ευθύνη για την πορεία της χώρας. Μόλις χθες, εκτέλεσε την ουσιαστικότερη αποδόμηση, αυτού του ελληνικού πληθυσμού...

Τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του αγιορίτη μοναχού που έτρεχε στα χωριά της Ηπείρου και άναβε το φυτίλι της επανάστασης, σήμερα ακούγονται τόσο καίρια όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Κι αυτό, επειδή αυτή η κυβέρνηση, αυτοί οι εκατόν εξήντα (160) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι δέκα (10) αναμενόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να θέσουν στο περιθώριο τον έλληνα πολίτη, επιθυμώντας να τον αντικαταστήσουν με λιγότερο αντιδραστικούς τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες!!!

Μήπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός προείδε πραγματικά την αθλιότητα αυτή κατά των Ελλήνων; Ενώ οι γνώμες αντικρούονται, τα γεγονότα έρχονται να τον επιβεβαιώσουν. Τα μίσθαρνα του επιδιωκόμενου πολυπολιτισμού της Νέας Τάξης, οι νεο-εποχίτες που κάθισαν στην καρέκλα της εξουσίας, επιβεβαιώνουν απόλυτα τον άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Όμως, ο Κοσμάς ο Αιτωλός πρόσθεσε και άλλα στις προφητείες του: «Θα έρθει καιρός που ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες». «Τότε, θα σηκωθεί το ρέμπελο και θα βγει στους δρόμους κάνοντας καταστροφές…». Να σκεφθούμε τους λαθρο-έλληνες του Παπανδρέου και του Τσίπρα; Να σκεφθούμε πως θα θελήσουν με την βία να επιβληθούν ή εν μέσω βαθιάς οικονομικής φτώχειας θα προσπαθήσουν να βρούνε τροφή σε σπίτια νοικοκυραίων ελλήνων;

Ότι και να λένε οι προφητείες του αγιορίτη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρατηρώντας το σήμερα, βλέπουμε πως οι πολιτικοί έχουν ευτελιστεί και δεν έχουν καμία απολύτως αξία στα μάτια των απλών πολιτών (σαφέστατα και δεν αναφέρομαι στα συγκροτημένα συμφέροντα που επέβαλαν και στήριξαν επί δεκαετίες σειρές κυβερνήσεων προκειμένου να κερδίσουν χρήματα εις βάρος της ίδιας της Ελλάδας). Πόσο έτοιμοι είναι οι έλληνες να πάρουν τις πέτρες και να κυνηγήσουν όλα αυτά τα «λαμόγια» που επέβαλαν το συμφέρον της τσέπης τους ή της ματαιοδοξίας τους σε έναν λαό, που ξεπούλησαν τις ιδέες και τσάκισαν κάθε έννοια της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τον πολίτη αλλά και προς τους θεσμούς;

Πόσο έτοιμοι είναι αυτοί οι λαθρο-έλληνες να περάσουν σε ομαδικές πράξεις βίας (που συμβαίνει ήδη και γίνονται συστηματικές κυβερνητικές προσπάθειες αποσόβησης των καθημερινών εγκλημάτων εις βάρος αθώων πολιτών) και να θελήσουν να επιβληθούν στους ιθαγενείς κατοίκους της χώρας δια της βίας;

«Τυχεροί θα είναι όλοι εκείνοι που θα μένουν στα χωριά και θα έχουν να φάνε», είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός, προβλέποντας μία περίοδο πείνας που θα σαρώσει στις μεγάλες αστικές περιοχές. Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, που ενώ βρίσκεται προ της πτώχευσης –όπως μας δήλωσε επανειλημμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου- νομοθετεί για απόκτηση ιθαγένειας, παραβλέποντας το πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση, είναι αν μη τι άλλο, τραγελαφική…! Οι συγκεχυμένες αυτές προτεραιότητες, αρχίζουν να μην πείθουν όσους αρχίζουν να ξυπνάνε από τον λήθαργο της κυβερνητικής (μέσω ΜΜΕ) προπαγάνδας και ο κόσμος αρχίζει να σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά να εκτονώσει την οργή που φουντώνει καθημερινά μέσα του… Και τότε, πολύ φοβούμαι πως ουκ ολίγοι θα είναι εκείνοι που θα παρακαλάνε να τους «παίρνανε με τις πέτρες» παρά να ζήσουν αυτή την λαϊκή οργή.

Εν κατακλείδι, ο κύριος Ρεν μας είπε «καλό κουράγιο», ενώ ο κύριος Ομπάμα μας τίμησε λέγοντας «ζήτω η γελάς»…! Αυτοί, έστω και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, είτε μας συμπόνεσαν είτε μας τίμησαν… πώς είναι όμως δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να συμπεριφέρεται με τον πλέον χυδαίο τρόπο στον ίδιο τον ελληνικό λαό, που υποτίθεται πως εκπροσωπεί;

«Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε…» και πολλοί από όλους εμάς αναρωτιούνται σήμερα: Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση Ελλήνων; Μάλλον τα χρέη του κυρίου Παπανδρέου ήταν περισσότερα από όσα υπολογίζαμε όλοι… Και πιθανότατα έχει πείσει τον εαυτό του πως τα δικά του χρέη και των υπολοίπων θλιβερών πολιτικών προσώπων που προϋπήρξαν, θα τα πληρώσουμε εμείς… οι άλλοι έλληνες που μπήκαμε στο περιθώριο, επειδή κάναμε το λάθος και καταλάβαμε με ποιους έχουμε να κάνουμε…

Κωνσταντίνος




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

30 σχόλια :

  1. «Αδελφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ' είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί...»
    ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

    No comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zanglos, πραγματικά λυπάμαι που αναγκάζομαι πλέον να απαντήσω εγώ στον ισχυρισμό σου, ο οποίος είναι αποσπασματική χρήση ενός ολόκληρου λόγου... Και όταν χρησιμοποιείται κάτι αποσματικά, μόνο εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί (μπορεί να εκληφθεί και ως μειωμένης εγκεφαλικής λειτουργίας, αλλά είμαι πεπεισμένος πως εσύ είσαι πανέξυπνος).
    Έτσι, προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, λάθρες, πρέπει να σου υπενθυμίσω (είμαι σίγουρος πως ήδη το γνωρίζεις) ότι για μία περίοδο η λέξη Έλληνας αποδιδόταν για οποιονδήποτε ήταν δωδεκαθεϊστής. Γνωστοί οι έλληνες κατά την εποχή του Χριστού, λόγω του εμπορίου... Μάλιστα, κάποια στιγμή που ο Χριστός ήταν με τους μαθητές του, του είπαν πως στο κοινό βρισκόταν και Έλληνες. Τότε, ενθουσιασμένος ο Χριστός απάντησε πως αυτό είναι πολύ καλό, επειδή ο λόγος του θα μεταδοθεί από τους έλληνες, οι οποίοι ήταν επίσης γνωστοί για την ευρύτητα και την οξύτητα του πνεύματός τους αλλά και για τις εν γένει ανησυχίες τους. Μην προσπαθείς να συρράψεις μία εικόνα (επί τω προκειμένω για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο αδικείς τον εαυτό σου και υποβιβάζεις τη νοημοσύνη σου και δεν σου πρέπει κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κοσμας ο Αιτολως & οι διδαχες του πατερα Παίσιου ειχαν απολυτο δικιο ζουμε καιρους κρισης ψαχνωντας να βρουμε την ταυτοτητα μας που δυστυχος θ' αργησουμε να την βρουμε προεχουν αυτα που λενε οι γραφες οτι μεσα απο λοιμους σεισμους πεινα διψα κατατρεγμος των λαων & των εθνων θα εμφανιστη το θηρειο & μην μου πει κανεις οτι αυτα ειναι στην σφαιρα τις φαντασιας γιατι θα τον "χαστουκισω" διοτι & ιους εχουμε & σεισμους & διαλυση των Εθνων & κατατρεγμο των λαων μενει η πεινα & ο διασυρμος τις ανθρωπηνης ψυχης που & αυτο δεν θα αργησει να ερθει κανα χρονακι ακομα να αντεξουμε το πολυ!!! Μετα θα εμφανιστη ο απο μηχανης Θεος οπου θα δωσει εργασια χρημα..(παγκοσμια τραπεζα) χαρα ευημερια αρκει να αποδεχτουμε το σφραγισμα του θηριου..(μια παγκοσμια κυβερνηση) με μια (παγκοσμια θρησκεια)... κλπ. οποιος δεν ακολουθηση θα κυνηγηθει μεχρι αισχατων δεν θα υπαρχη ουτε τρυπα να κρυφτουμε!!! Το 2012 ειναι κοντα ολοι αυτο περημενουν & για αυτο εργαζοντε μανιοδως ωστε να προλαβουν να εχουν τελειωση το εργο τους....!!! Δεν εχουν ομως εκτιμηση σωστα τον κωδικα ΙΧΩΡ που κρυβετε μεσα στο ντι ε νείτ των Ελληνων ο οποιος οταν ενεργοποιηθη θα τους παρει ο διαολος το κεφαλι... αλλωστε για αυτον ακριβως τον λογο μας τρεμουν ολοι οι λαοι τις γης... τους το εχουμε αποδειξη πανμπολλες φορες στο παρελθον & ειναι η αιτια που προσπαθουν λυσαλεα να μας αφανησουν!!!! Οοοο τι γελιοι Θεε μου δεν πηραν ποτε το μαθημα τους δεν χωνεψαν ποτε το γεγονος οτι ο Ελληνας ονομαζετε & Φοινιξ & εστω & ενας να μεινει αναγενιετε μεσα απο τ' αποκαίδια του!!! Τοτε πραγματικα θα βρουμε την ταυτοτητα μας!!!
    Οποιος δεν πιστευη να παει να πηδηχτη απο το παραθυρο διοτι οταν θα συμβουν τα γεγονοτα θα τα βλεπουν & δεν θα ξερουν απο τους ηρθε & που να κρυφτουν!!!
    " ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον Zanglos,

    επειδη σου αρεσει να γραφεις την μιση αληθεια σου γραφω την επομενη μιση:
    "Να μην εορταζωνται πλεον τα Ρουσαλια,ωσαν οπου και αυτα ειναι ελληνικαι εορται με το ιδιον ονομα προφερομεναι και απο τους Ελληνας,ατινα και ταυτα ο κανων εμποδιζει.Μητε ν'αναβουν φωτιες αφ'εσπερας της Μεγαλης Πεμπτης φρενοβλαβως απατωμενοι οτι ερχονται οι νεκροι και θερμαινονται,μητε να βαλουν εις τα μνηματα βρωματα,πιστευοντες οτι ανιστανται οι νεκροι και τρωγουσι,οτι τουτο ειναι ελληνικο,παρομοιο με εκεινο το μελικρατον,οπου οι Ελληνες εχυνον εις τα μνηματα των νεκρων αυτων".

    Η Εκκλησια δεν καταφερε να αλλαξει τις αντιληψεις του Ελληνικου λαου!!Αντιθετως κατεφυγε στην ενσωματωση τους!!
    Η Εκκλησια αντετιθετο στις δεισιδαιμονιες, στις προληψεις,στους οιωνους,παρολο που και οι ιδιοι οι Χριστιανοι πιστευαν στα αρχαιοελληνικα ηθη και εθιμα!
    Επισης η συνυπαρξη χριστιανικων και αρχαιοελληνικων συμβολων αποδεικνυεται και στην τεχνη(παρασταση κεφαλης Μεδουσας στο Λεχαιο Κορινθιας,μαρμαρινο θωρακιο με το δεντρο της ζωης στο Βυζαντινο Μουσειο Αθηνων)
    Σταματα να προπαγανδιζεις!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κεράσω κι εγώ μια "αποσπασματική αλήθεια" ;;


    Είναι δι ημάς απαραίτητον όπως οι πολέμιοι μη δίδωσι, όσον τούτο είναι δυνατόν, εδαφικά πλεονεκτήματα. Ο πόλεμος δέον να μεταφέρεται ούτω επί του ο ι κ ο ν ο μ ι κ ο ύ εδάφους, ίνα τα Έθνη ίδωσι την ισχύ της υπεροχής μας και ίνα το τοιούτον θέση και τα δύο αντίπαλα μέρη εις την διάθεσιν των διεθνών πρακτόρων μας, οίτινες έχουσι μυρίους οφθαλμούς τους οποίους κανέν σύνορον δεν σταματά.
    Τότε τα δ ι ε θ ν ή μας δίκαια θα απαλοίψωσι τα ε θ ν ι κ ά δίκαια, κατά την κυρίαν σημασίαν της λέξεως, και θα κυβερνήσωσι τους λαούς καθ’ τρόπον το αστικόν δίκαιον των Κρατών κανονίζει τας σχέσεις των υπηκόων των προς αλλήλους.
    (Απόσπασμα από το 2ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)



    Όταν δε δι’ όλων των αποκρύφων μέσων τα οποία διαθέτομεν, δυνάμει του Χρυσίου το οποίον είναι ολόκληρον εις χείρας μας, θα έχωμεν δημιουργήσει μιαν γ ε ν ι κ ή ν Ο ι κ ο ν ο μ ι κ ή ν κ ρ ί σ ι ν, θ α εξαπολύσωμεν ανά τας οδούς ολόκληρα π λ ή θ η εργατών εις όλας ταυτοχρόνως τας χώρας της Ευρώπης.
    (Απόσπασμα από το 3ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)


    Θα οικειοποιηθώμεν την φυσιογνωμίαν ό λ ω ν τ ω ν κ ο μ μ ά τ ω ν, όλων των τ ά σ ε ω ν και θα τας διδάξωμεν εις τους ρήτοράς μας οίτινες θα ομιλώσι τόσον, ώστε ό λ ο ς ο κ ό σ μ ο ς θα α π α υ δ ή σ η ακούων αυτούς.
    (Απόσπασμα από το 5ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)


    Όταν όμως παιχθεί η κωμωδία ευρίσκονται ενώπιον παθητικού και μάλιστα π α θ η τ ι κ ο ύ β α ρ υ τ ά τ ο υ. Δια να πληρωθούν οι τόκοι πρέπει να καταφύγωσιν εις ν έ α δ ά ν ε ι α, άτινα δεν απορροφούν αλλά μόνον α υ ξ ά ν ο υ ν τα πρώτα χρέη. Όταν η πίστωσις εξαντληθή, πρέπει διά νέων δανείων να καλυφθεί ουχί το δάνειον, αλλά μόνον οι τόκοι των δανείων. Οι φόροι αυτού είναι παθητικοί, χρησιμοποιούμενοι προς κάλυψιν του παθητικού.
    (Απόσπασμα από το 21ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)



    Τα δάνεια ταύτα επεβάρυνον τα οικονομικά των Κρατών δια της π λ η ρ ω μ ή ς τόκων, υ π ε δ ο ύ λ ω σ α ν αυτά εις το κεφάλαιον.
    (Απόσπασμα από το 20ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο για το άρθρο Κωνσταντίνε .
    Μολις βλεπουν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σκυλιάζουν! Κάνουν τα πάντα για να μειώσουν την Θρησκεία των Ελλήνων και να σε βάλουν σε δίλημμα...τα ανθελληνικά σκουπιδάκια.!
    Ευτυχώς δεν θα τα καταφέρουν...!
    Έχει ο καιρός γυρίσματα..θα δούμε πολλά κα λυπηρά γεγονότα όπως μας τα περιέγραψαν οι Άγιοι της Ορθοδοξίας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περίεργο. Όσο και να το έψαξα την εν λόγω προφητεία του αγίου Κοσμά δεν την βρήκα πουθενά παρά σε blog με τωρινή ημερομηνία. Μπορεί κανείς να διασταυρώσει την πηγή (από ποιο βιβλίο είναι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί εξάπτεσαι φιλε μου και συνέλληνα? Αν σας ενοχλεί η κριτική, θα πρέπει να είστε προσεκτικότεροι στις αναρτήσεις σας και αυτά τα μεσαιωνικά και δύστροπα του σκότους γυρίσματα όπως προφητείες αγράμματων καλόγερων κλπ κλπ πρέπει να δίδονται με μια δόση humour και όχι σαν κοσμοθεωρίες! Ναι οι προπάπποι μας ήταν δώδεκαθεϊστές, λοιπόν? έπρεπε να τους σφάξουν? Έπρεπε να καταστρέψουν τα μνημεία τους και τον πολιτισμό τους? Πολλές φορές στον παροξυσμό της ορθοδοξίας βλέπω τους ταλιμπάν!

    «Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι, απαντώ Χριστιανός είμαι.» (Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eiste gia gelia.edw sto eksoteriko oi tourkoi ,oi alvanoi .oi Skopianoi xairwnte pou se ligo tha mpenoun stin agelada tou Pasok ke neas dim.ke
    tha podoune tis Elinides...kirios oi tourkoi pou tha arazoun me tis fregatestous sta noisia...ke eseis Pigenete me to Stavro sto xeri...na erthei o Isous na sas swsei xaxaxa..
    exete plaka.megalh..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουμε γεμίσει ηλίθιους ραγιάδες,
    ανθρώπους που ονειρεύονται το ίχωρ, διαστημοέλληνες και προφητείες ότι θα τους σώσουν.

    Πως είναι δυνατόν το κίνημα του καναπέ να υπερκεράσει το κίνημα των Ελλήνων;

    Είναι όλοι τους γελοίοι, ανάξιοι για αυτά που θυσιάστηκαν οι πρόγονοι μας.

    Έπαψα να έχω εκτίμηση για οποιοδήποτε από αυτούς. Είναι άξιοι για την τύχη τους, αλλά πραγματικά δε θέλω να έχω σχέση με κανέναν από αυτούς που θυσίασαν το μέλλον των παιδιών μας.

    Βλέπω τα κομματόσκυλα που υπερασπίζονται τους κομματοαφέντες τους και μου έρχεται γεύση εμετού.

    Τι έπρεπε να κάνουμε για να ξεσηκωθείτε μωρέ ραγιάδες, να σας τάξουμε φούρνο μικροκυμάτων και Plasma TV;

    Ζώα.

    Apollonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/02/blog-post_1277.html ὅπου ὅλα τά σχετικά μέ τήν περίφημη φεμα καί dumbs

    http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/02/blog-post_1475.html γιά τό ἀμερικάνικο ἐκπαιδευτικό σύστημα

    http://www.youtube.com/watch?v=vS5oe2gv6ak ὅπου ὁ Τζέι Ροκφέλερ ὁμολογεῖ ὅτι τό ἴντερνετ δέν ἔπρεπε νά ὑπάρχει καί ἄλλα ὡραῖα.

    Συγχαρητήρια γιά τήν ἀνάρτηση, ἱστολόγε!
    Καλόν κι' εὐλογημένον ἀγώνα εὔχομαι.

    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.scribd.com/doc/19885609/-

    http://www.scribd.com/doc/26285432/Leontios-monaxos-Dionisiatis-Profiteies

    Εδώ είναι όλες οι προφητείες, ακόμα και πολλές άγνωστες και πολύ πρόσφατες. Μπορεί να έχουν βάση, μπορεί και όχι. Άλλες φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθει, άλλες όχι, άλλες είναι δύσκολο να ερμηνευθούν ή έχουν ερμηνευθεί λάθος.

    Έχουν όμως πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κωνσταντίνε,
    Κάτι που στριφογυρίζει στο μυαλό μου, με είπες ότι είμαι έξυπνος αλλά μπλα μπλα μπλα... Ακριβώς την ίδια αίσθηση έχω και εγώ για σένα, μέσα σε πλήθος από αξιόλογες αναλύσεις και θέσεις, φλάρ μας πετάς και τον άγιο παΐσιο που έπλενε το βρακί του κάθε πάσχα και χριστούγεννα σαν να είναι ο μέγας ιστορικός αναλυτής.

    Γιατί το κάνεις αυτό? Για τους πελάτες σου τους θρισκόπλικτους, η το πιστεύεις και εσύ ο ίδιος? Όποια και να είναι η απάντηση σε δείχνω κίτρινη κάρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά που αποδίδονται στον Κοσμά, που τα βρήκατε; Είχε εκδοθεί έστω και ένα βιβλίο ή εφημερίδα όσο αυτός ζούσε, ή έστω 10-50 χρόνια μετά που να περιήχε όσα έλεγε; Τόσες εφημερίδες βγαίναν στη Τεργέστη, Βενετία, Οδησό, Κων/πολη, Βιέννη...
    Ένας αγράμματος ήταν, που κάποιοι 50-80 χρόνια μετά του βάλαν λόγια που πιθανόν ποτέ δεν είπε, έστω και αν υπήρχε η προφορική παράδοση που αποδίδονταν σε αυτόν. Επαναλαμβάνω ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ!

    Οι Ρήγας, Κοραής κλπ αφήσαν βιβλία και δημοσιεύσεις. Ο Κοσμάς ούτε ειδησάριο με το όνομά του....

    Αμάν πια με τους παπάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον ανώνυμο 5:47. Να θυμάσαι να διαβάζεις την προπαγάνδα των ΜΜΕ εκεί που εσύ βρίσκεις την αλήθεια... Όσο για το που είναι γραμμένα αυτά που παρατέθηκαν στο κείμενο, αν ψάξεις θα τα βρεις. Αλλά και αν τα βρεις πόσο θα τα πιστέψεις αφού δεν τα έχει γράψει κάποια φυλλάδα; Αλήθεια, μήπως τους λόγους του Σωκράτη, του Λυσία, του Περικλή και τόσων άλλων, τα έχεις διαβάσει σε εφημερίδες; Αλλά ξεχνώ τόσο γρήγορα... στα σύγχρονα ΜΜΕ βρίσκεται η μεγάλη αλήθεια... του κεφαλαίου, του συμφέροντος, των λαμογιών και τόσων άλλων όμορφων, όμορων και περισπούδαστων του Γκαιμπελισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τον Zanglo. Κατά πρώτον, δεν έχω πελάτες αγαπητέ μου. Κείμενα παραθέτω και αναγνώστες που τα διαβάζουν. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, από συνοδοιπόρους σε μία προβληματική επί των τρεχόντων πολιτικών και γεωπολιτικών ζητημάτων. Αν εσύ βλέπεις "πελάτες", έχει καλώς. Η επιχειρηματικότητά σου προφανώς σε σπρώχνει σε γρήγορες (και όχι απαραίτητα σωστές) αποφάσεις.
    Η ερώτηση για το αν πιστεύω αυτά που γράφω, προφανώς είναι άτοπη, αφού εγώ τα γράφω... εγώ τα υπογράφω... Λες να αρνηθώ αυτά που πιστεύω; Αλήθεια, γιατί ενοχλείσαι με όσα εγώ ή κάποιος άλλος πιστεύει; Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πράττει αυτά που η καρδιά και η ψυχή του ορίζουν. Εγώ σου διαμαρτυρήθηκα ποτέ γι αυτά που εσύ πιστεύεις και πρεσβεύεις; Όχι βέβαια. Και αν θέλεις, μακάρι να ήμουν τόσο δυνατός χριστιανός όπως κι εσύ. Μα υστερώ και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε φορά που σε διαβάζω. Μου κάνεις πραγματικά πολύ καλό στην πίστη μου και στην ψυχή μου. Και σε ευχαριστώ γι αυτό. Το να μιλάς όμως απαξιωτικά για κάποιον που δεν γνώρισες, δεν τιμά την ηθική σου και την λογική σου ταυτόχρονα. Δεν πιστεύω πως έχεις έλλειμα σε τίποτε. Και εξυπνότερος και ικανότερος από πολλούς άλλους (και προφανώς και από εμένα) είσαι. Δεν ξέρω τι σε κρατά στην αντίπερα όχθη, μα δεν παύω να ελπίζω πως αυτό το ποτάμι που μας χωρίζει θα γαληνέψει, κάποια στιγμή θα στενέψει και θα μας φέρει πιό κοντά. Τέλος, η προσωπική του "επίθεση" είναι πλέον του δέοντος άστοχη, αφού εγώ σεβάστηκα πάντα την άποψή σου, ακόμη και αν διαφωνούσα. Δημοκρατικά στάθηκα και επέτρεψα να συνδιαλλαγείς με άλλους. Κι εσύ μου επιτίθεσαι γι αυτά που γράφω; Μα τότε, αγαπητέ μου, προφανώς νοείς ιδιόμορφα το δικαίωμα στην άποψη και στην πίστη. Επιθυμείς να σου δίνουν τον λόγο και να σε αποδέχονται όπως είσαι. Και πολύ καλά πράττεις. Αλλά εσύ δεν επιστρέφεις αυτό που από τους άλλους απαιτείς... Γιατί; (ρητορικό ερώτημα) Θα σου το πω απλά: Ελλείψει επιχειρημάτων, προβάλεις την οργή και προσκαλείς σε λύσεις θυμού και λόγια μίσους, για να κερδίσεις τις εντυπώσεις... Ακόμη και αυτές σε αφήνω να κερδίσεις απέναντί μου. Όμως αυτό που εγώ πιστεύω δεν σου επιτρέπω να το προσβάλεις... Και αυτό δεν είναι δικαίωμά μου, αλλά απαράβατη υποχρέωσή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπραβο Κωνσταντίνε. Τέτοιους Ελληνες χρειάζεται η Ελλάδα μας και η Ορθοδοξία. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος γιατί βάλεται καθημερινά από εξωτερικούς εχθρούς και από εσωτερικούς προδότες και συκοφάντες. Το περίεργο είναι φίλε μου ότι όλοι αυτοί γραφουν στα blog τους του κόσμου τις ανοησίες και παραπληροφορικές συκοφαντίες και κανένας δεν βγαίνει να τους πει για τα βρακιά του Απόλλωνα και των άλλων ανυπαρκτων θεών τους. Μόλις όμως τολμήσει κανεις από εμάς να πεί λέξη για τους Αγίους της Ορθοδοξίας τσουπ πετάγονται κι αρχίζουν τις προσβολές και τα βρισίδια...

    Λες να έπρεπε να μπαινουμε κι εμείς στα δικά τους και να τους ξεχέζουμε; (ρητορικο ερώτημα) Μπα αστους να μπαίνουν αυτοί και να βρίζουν.... και μόνο η αντίδραση τους δείχνει ποσο ενοχλεί η αλήθεια.....

    Απορώ γιατί δεν κάθονται να συνομιλούν μεταξύ τους και να αλληλοσυγχαίρονται για τους συμπαντικούς θεούς τους.....

    Αφού δεν τους ενοχλούμε γιατί μας ενοχλούν;
    Να σου πω καμια φορά σκέφτομαι ότι αρκετά κάθομαι στην άμυνα και δέχομαι συνεχεια τις επιθέσεις τους προσπαθώντας να τις αποκρούσω.

    Αυτή η ανθελληνική και δηλητηριώδης προπαγάνδα που στοχεύει στην αγάπη και την περηφάνεια μας για την αρχαία Ελλάδα και προσπαθεί να μας πλασάρει και κάθε δοξασία των αρχαίων προγόνων μας μισώντας μέχρι θανάτου τους μεσαιωνικούς και νεότερους προγόνους μας πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθεί μια και καλή και να ξεμπερδεύουμε οριστικά......

    Και μου άρεσε αυτό που είπες για την αποσπασματική αναφορά στα λεγόμενα τους πατροΚοσμά. Ξέρεις γενικά όλοι αυτοί οι τύποι χρησιμοποιούν την αγαπημενη μέθοδο των μαρτύρων του Ιεχωβα. Πιάνουν ενα κομμάτι από τα λεγόμενα κάποιου και το παρερμηνέυουν όπως τους βολεύει.
    Είναι αστείοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

    Eυχαριστώ για την ευγενική σου απάντηση και τον στρογγυλό σου λόγο, εγώ υστερώ κατά πολύ σε αυτό το θέμα. Ναι είναι αλήθεια ότι το tolerance μου είναι πολύ χαμηλό στα θέματα που θεωρώ αδιαπραγμάτευτα. Σαν αρθρογράφος και γνωμοθέτεις που είσαι έχεις μια υπευθυνότητα για τα γραφόμενα σου. Το ξέρω ότι υπερβάλλω πολλές φορες και οδηγό την συζήτηση σε προστριβή, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ταρακουνήσω τα νερά και να φωνάξω έεεε σας ακούνε και Έλληνες απροσκύνητοι και αδούλωτοι στον θεό του μίσους που προσκυνάτε! Δεν με ενοχλεί να πιστεύεις όπου θέλεις, οι γονείς μου οι φίλοι μου οι περισσότεροι είναι χριστιανοί, με ενοχλεί όταν παραβιάζεται το μέτρο. Απαξιωτικά δεν μιλώ ποτέ για κανέναν, αν δεν με προκαλέσει.

    Στην αντίπερα όχθη? Καλο!
    Λοιπόν θα πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου ότι για να απαρνηθεί κάποιος μια θρησκεία που γαλουχήθηκε από παιδί, με τον φόβο της κόλασης κλπ θα πρέπει να έχει δυνατά ερείσματα, δεν νομίζεις? Η ολοκλήρωση της πίστης μου στην βαρβαρότητα του χριστιανισμού ολοκληρώθηκε πριν πολλά χρονια, συνεχίζοντας την μελέτη και το ”ψάξιμο” το μισος μου για τον χριστιανισμό έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού. Αλήθεια, μετά από τόσα που λέγονται, δεν σε δημιουργήθηκε η ανάγκη να διαβάσεις (μελετήσεις) τις ύβρις της ΠΔ που είναι μια διαστροφική περιγραφή της εβραϊκής μυθολογίας, με ένα φοβερό μισος κατά του Ελληνισμού?

    Όταν διαφωνώ μαζί σου δεν σε επιτιθομαι, απέναντι μου έχω τον αναγνώστη σου που του λέω, πρόσεξε δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Κωνσταντίνος! Έλλειψη επιχειρημάτων? Όχι ακριβώς, προσπαθώ να αντικρούομαι χωρίς να περνώ την κόκκινη γραμμή, γιατί αν λχ έγγραφα ότι κατά τον εβραϊκό νομο μια γυναικα που απάτησε τον άνδρα της την θανατώνουν διά λιθοβολισμό, και η Μαρία η γυναικα του Josef γέννησε χωρίς να έχουν σεξουαλική επαφή δεν θα το αναρτούσες! και μη μου πεις για τον κρίνο που μύρισε γιατί θα ξεράσω!

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Ζάγκλος
    Aπό την μακρινή αρχαία Ζάγκλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ JEFFRY ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ . ΑΥΤΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥς ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ .[ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1) Θα παρακαλούσα θερμώς την διαχείριση του μπλογκ να διαγράφη αμέσως σχόλια αναγωστών που θίγουν ευθέως τις θρησκευτικές ευαισθησίες και τα ιερά άλλων. Εϊναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, αλλά και υποβαθμίζει την όποια ανταλλαγή απόψεων εδώ σε αντίλογο ηλιθίων.
    Προσωπικά δε σιχαίνομαι την όποια προσπάθεια ηθικής καρατόμησης ΑΓΙΩΝ ανθρώπων, που έζησαν μια ζωή μέσα στην αγάπη, και μαρτύρησαν θάνατον μαρτυρικόν.

    2) Έχω την εντύπωση, και την καταθέτω εδώ στην αγάπη σας, πως η εν λόγω πορφητεία του ΑΓΙΟΥ Κοσμά έχει ήδη εκπληρωθεί κατά την τριπλή κατοχή 41-44, οπότε και οι πόλεις λιμοκτονούσαν. Ίσως και να σφάλλω, μα γνώμη μου.

    3) Το Γένος των Ελλήνων είναι ΚΑΙ ευλογημένο, ΚΑΙ καταραμένο συνάμα. Για μια φορά επιτέλους ας υπερβούμε την κατάρα (ποιος δαίμονας μας το έκανε αυτό;) και ας μονοιάσουμε. Στο χέρι μας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και βέβαια δεν συμφωνώ με το αηδιαστικό μίσος που μας παρουσιάζει ο "Zanglos".

    Δεν πρέπει να ξεχνούμε όμως ότι η Ορθοδοξία ΔΕΝ είναι μόνον Ελληνική αλλά μάλλον ο Ελληνισμός (στην πλειοψηφία του τουλάχιστον) Ορθόδοξος. Το να είναι κανείς Ορθόδοξος και μόνο αρκεί για την σωτηρία της ψυχής του. Δεν εννοώ βέβαια ότι ο Ελλήνας πρέπει να ξεχάσει η να υποβιβάζει την παρτίδα του, αλλά μάλλον να τα θέσει όλα με την σωστή προτεραιότητα.

    Το να είναι κάποιος Ορθόδοξος, είναι δώρον Θεού και έτσι Ελληνικός λαός έχει ευλογηθεί. Πρέπει λοιπόν ταπεινά να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευλογία, παρά να την πάρουμε ως αυτονόητο "προσόν" του Έλληνα μόνο.

    Μην ξεχνούμε ότι ως Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι, είμαστε ΟΛΟΙ πνευματικοί απόγονοι του Αβραάμ... και έτσι πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας. Τον βλέπουμε όμως έτσι?

    Προς Γαλάτας 3: 26:

    26 παντες γαρ υιοι θεου εστε δια της πιστεως εν χριστω ιησου 27 οσοι γαρ εις χριστον εβαπτισθητε χριστον ενεδυσασθε 28 ουκ ενι ιουδαιος ουδε ελλην ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος ουκ ενι αρσεν και θηλυ παντες γαρ υμεις εις εστε εν χριστω ιησου 29 ει δε υμεις χριστου αρα του αβρααμ σπερμα εστε και κατ επαγγελιαν κληρονομοι

    Όποιος βάζει Άνδρα, Γυναίκα, Παιδί ή και Πατρίδα πριν τον Θεό, αυτό-καταταράσσεται. Γι αυτό οι προγονοί μας, έλεγαν υπέρ πίστεως πρώτα και μετά υπέρ πατρίδος. Έτσι το "υπέρ πατρίδος" αγιάζεται όταν κανείς βάλει τον Θεό πρώτα.

    Ο παραπάνω κανόνας, είναι απλός, αγαπητοί Έλληνες μην υπερηφανεύεστε για την Ελληνικότητά σας, παραπάνω από την Εν Χριστώ ζωή, γιατί θα τα χάσετε και τα δύο.

    Ελλάδα χωρίς τον Χριστό είναι σοφία στείρα ή δώρον άδωρον.
    Και μην ξεχνάτε ότι η Ορθοδοξία είναι "Υπέρ του κόσμου τούτου" και υπερβαίνει χώρες και εθνικότητες όταν βιώνεται πραγματικά. Ότι καλό έχουν να προσφέρουν όλα τα εγκόσμια και προσωρινά, δεν χάνονται, μην αντηχήστε!!! Ότι καλό και άγιο έχει παράξει ο Ελληνισμός θα το πάρετε μαζί σας, όμως ετοιμαστείτε και να παρατήσετε ότι κακό έχει.

    Εν Χριστώ Χαίρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. Υπάρχουν 3 χειρόγραφα πολλών δεκαετιών (τέλεια ανάλυση στην έκδοση του Μοναστηριού στο Θέρμο)
    2. Ορισμένες λέξεις στις προφητείες τις προσθέτουν από ενθουσιασμό αλλά δεν αλλάζει το νόημα.
    3. Το κακό γίνεται με τις ερμηνείες τύπου Λιακόπουλου-Μαξιμου που παραποιούν το πρωτότυπο και αυτοχρίζονται προφήτες
    4. "ρέμπελοι" υπήρξαν και στο Κιλελερ και στον εμφύλιο και ίσως και στο μέλλον από το 1+ εκατομμ. μεταναστών
    5. Πείνα έπεσε 1922 αλλά κυρίως το 1941 που η επαρχία όντως δεν λιμοκτόνησε και μπορεί να επαναληφθεί άνετα!
    6. Τους πολιτικούς όμως ΤΩΡΑ πρόκειται να τους πάρουμε με τις πέτρες!!!!!!!!!!
    Κοσμάς ο εξ Ηπείρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε συ Zanglos, απ την ...αρχαία Ζάγκλη, καλά ρε αγόρι μου, φιλότιμο δεν έχεις; Τσίπα δεν έχεις πάνω σου;
    Για όνομα του...Δία δηλαδή!
    Ρε φίλε, δε βλέπεις οτι δε "κολλάς" εδώ;
    Την προηγούμενη φορά που δημοσιεύτηκε πάλι άρθρο για τον Γέροντα Εφραίμ, πετάχτηκες σαν ... αντε να μη πώ, ανακατεύτηκες εδώ σαν το μαιντανό και αντί για μια επικοδομητική κουβέντα για έναν μεγάλο της σύγχρονης Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης και τα λεγόμενά του, γίναμε ο...αχταρμας της βρισιάς και των...κοσμητικών ενθεν κα κείθεν!
    Ποιό είναι το πρόβλημά σου ρε παιδάκι μου; Τι θέλεις επιτέλους απο μας;
    Ωραία, μας τάπες την άλλη φορά, σ' ακούσαμε, σ' αποδοκιμάσαμε, δηλαδή τι άλλο θέλεις! Να φτάσουμε στο σημείο να σε βρίζουμε, όπως εσύ βρίζεις το δικό μας Θεό;
    Είσαι στα καλά σου; Αυτή είναι η Ελληνική Παιδεία την οποία έχεις, καθώς λές και ισχυρίζεσαι; Της βρισιάς και της απαξίωσης; Ποιός είσαι επιτέλους; Γιατί δε μας αφήνεις ήσυχους ρε φίλε;
    Σου πειράξαμε τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου, το σπίτι σου; Σου ζητήσαμε το λόγο; Σου είπαμε τίποτα κακό για τον Δωδεκαθεισμό;
    Ελα ...Δία και Αθηνά! (κατά το "έλα Χριστέ και Παναγιά")
    Ψυχοπαθής είσαι;
    Εμένα πάντως, έτσι όπως φέρεσαι, μου φαίνεσαι σαν ...κουκουλοφόρος (καθ ότι και ανώνυμος που είσαι) που μπαίνεις μέσα σε μια ειρηνική διαδήλωση και πετάς μολότωφ για να τη...διαλύσεις! Γιατί δε διαφέρεις και πολύ απο αυτά τα πληρωμένα, εγκάθετα και πουλημένα κωλόπαιδα, που αγγίζουν και ίσως ξεπερνούν τον όρο "εγκληματίας"! Και με τον τρόπο σου καταφέρνεις, όντως να μας διαλύσεις και μας! Ξεστρατίζουμε όλοι μας απο το θέμα και την ουσία του και ασχολούμαστε μαζί σου!
    Ρε συ Κωνσταντίνε, (να τα ψάλλω και σε σένα τώρα),έλεος δηλαδή! Τι του αναρτάς τα σχόλιά του ρε αγόρι μου; Σ' αρέσει κι εσένα που βρίζει αυτά που εσύ προσκυνάς ώς Οσια και Ιερά; Η μήπως σου αρέσει και το γουστάρεις να κάνεις ...διάλογο μαζί του, έναν διάλογο που ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ; Τι πας να παραστήσεις δηλαδή, αυτό που μισείς μετα βδελυγμίας; Το παρακράτος και τους μηχανισμούς του;
    Εμ, έτσι μου φαίνεται ρε Κωνσταντίνε! Εκεί που μιλάγανε όλοι για τον Αγιο και τα λεγόμενά του, να σου ο ...απρόσκλητος "τσάρος" της αθείας και του νεο-παγανισμού, ο δήθεν..."ψαγμένος" και καλά, κόπρος του ασέβειας, να βρίζει και να παραληρεί, δήθεν κοπτώμενος, όχι για μάς (μωρε τι μας λές!) αλλά για τους...'αλλους Ελληνες που μας ...ακούνε! "...αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ταρακουνήσω τα νερά και να φωνάξω έεεε σας ακούνε και Έλληνες απροσκύνητοι και αδούλωτοι στον θεό του μίσους που προσκυνάτε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή, κατ' αυτόν τον ...κύριο, τέλος πάντων, εμείς οι οπαδοί του Ιησού είμαστε προσκυνημένοι κι αυτός καιοι όμοιοί του οι...αδούλωτοι! Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο ...μόνος τρόπος κατ’αυτόν για να τους ...ταρακουνήσει, είναι ο λεκτικός τραμπουκισμός! Δηλαδή και οι ...χουλιγκανς των γηπέδων, που είναι ο ορισμός του ...τραμπούκου, νομιμοποιούνται να ...πλακώνουν στο ξύλο τον κάθε ...αλλόθρησκο οπαδό αντίπαλης ομάδας, επειδής είναι ο μόνος τρόπος για να τον...συνετίσουν!
    Ωραία! Θαυμάσια!
    Οχι ρε συ Κωνσταντίνε, αυτό δεν είναι Δημοκρατία και να με συμπαθάς! Τουλάχιστον, δεν είναι Δημοκρατία ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΟΜΑΣΤΕ, έτσι;
    Εγώ στο κάτω-κάτω τι φταίω που τον βλέπω και τον διαβάζω (αναγκαστικά) και νοιώθω άσχημα, σα να με βάρεσε γροθιά στο στομάχι;
    Γιατί ο άνθρωπος ( το ομολογεί ο ίδιος άλλωστε "το μισος μου για τον χριστιανισμό έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού") ούτε μπορεί να πειστεί, παρά τα στυβαρά επιχειρήματα ολονών μας και τα δικά σου πολύ περισσότερο, αλλά ούτε και να κάνει πίσω σε οτιδήποτε, παρά την πλειοψηφούσα αντιγνωμία. Αντιθέτως μάλιστα, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ( προς Θεού, Διαμόνια=Διαβολές, εξ ού και η λέξη-ουσιαστικό "Διάβολος") και να μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και να θέλουμε να τον πλακώσουμε εμείς πια, στο ξύλο, γινόμενοι και οι ίδιοι...τραμπούκοι!
    Αν αυτό λέγεται...επικοδομητική συζήτηση, ε, τότε τι να πώ!
    Αν εσύ, καθώς λές, γίνεσαι...καλύτερος Χριστιανός, διαβάζοντας τις ...αρλούμπες του (και τον ευχαριστείς γι αυτό κιόλας!), ε, τότε, κράτα τα για τον εαυτό σου, όταν τα διαβάζεις στο admin, εκεί που συγκεντρώνονται τα σχόλια προτού τα εγκρίνεις προς δημοσίευση.
    Τι χρωστάμε δηλαδή, όλοι εμείς, που είμαστε "κολλημένοι" στο site σου, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ, είτε για να διαβάσουμε κάποιον αρθρογράφο, είτε για να σχολιάσουμε και να πούμε τη δική μας άποψη, είτε να αρθρογραφήσουμε κιόλας, να έχουμε έναν.... ασε, δε το λέω, να μας βρίζει τα θεία μας, τα "πιστεύω" μας, να μας ειρωνεύεται με υποννοούμενα σαν να είμαστε...κατώτερα όντα, επειδή πιστεύουμε σ' Εκείνον, που με την Τίμια Θυσία Του μας λύτρωσε απ τα δεσμά και τα νυχια του Σατανά; Οχι μόνον εμάς, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;
    Ποιός του είπε αυτουνού οτι εμείς, ως ΕΛΛΗΝΕΣ, απαρνηθήκαμε ποτέ το παρελθόν μας; Αντιθέτως μάλιστα! Το παρελθόν μας αυτό είναι που μας κρατάει ακόμη όρθιους! Θα μου πεί αυτός εμένα, οτι θα πρεπε να ντρέπομαι που ονομάζομαι Ελληνας, επειδή πιστεύω στον Εναν και Αληθινό Ολοζώντανο Θεό, που Τον συναντώ σε κάθε μου πράξη, είτε γαληνεύοντας τη ψυχή μου, είτε επιπλήττοντάς την, αν η πράξη μου είναι αντίθετη με την ανθρωπιά μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είμαι Ελληνας κύριε... Ζαγκλος, απ την ...αρχαία Ζαγκλη! Πιο Ελληνας ασφαλώς απο σένα! Γιατί Ελλάδα για μένα, ασφαλώς και δεν είναι η εβραική μυθολογία της Παλαιάς Διαθήκης του Μωυσή, ούτε ο ασπασμός των εβραικών ηθών και εθίμων, των οποίων ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχω. Ελλάδα για μένα είναι ο ΦΑΡΟΣ, ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ! Είναι ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΡΜΗ του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ, ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ!
    Σκοταδιστές και υβριστές σαν ελόγου σου, δεν τους θεωρώ κάν Ελληνες! Γιατί δεν έχουν σχέση με ό,τι ευγενικό και γνήσια ανθρώπινο γέννησε ετούτος ο πλανήτης!
    Ενας υλιστής είσαι, υπέρμαχος του Νιτσε και του ...Υπερανθρώπου που εκείνος επαγγέλετο κάποτε μέσα απο τα συγγράματά του, μηδενίζοντας την ύψιστη ανάγκη του Ανθρώπου να Υψωθεί και να γίνει Ενα με τον Δημιουργό του!
    Αρνείσαι ακόμη και τη λέξη "Ανθρωπος", που, όπως ίσως να γνωρίζεις, συνάγεται απο τις λέξεις "Ανω" και "Θρώσκω", δηλαδή αυτός που κοιτάει ψηλά, με τον υβριστικό και ειρωνικό σου λόγο, επειδή εσύ...πληγώθηκες δήθεν απο τα λεγόμενα και τις ...μαρτυρίες των Αγίων! Το τί είδους "χούντα" επαγγέλεσαι Zaglos απ την... αρχαία Ζάγκλη, το έχουμε αντιληφθεί απο τότε που σε πρωτοτρακάραμε στο άρθρο του Γέροντα Εφραίμ.
    Κι επειδής εμείς, οι...Αδούλωτοι "Προσκυνημένοι", επαγγελόμαστε την Αληθινή Ελλάδα, εκεί μέσα ΔΕΝ ΧΩΡΑΣ! Τράβα όπου γουστάρεις, πίστευε ό,τι γουστάρεις, στο Δία, στην Ηρα, στο Βούδδα, στον Ζωροάστρη, στον...Βάαλ, ούτε που μας καίγεται καρφάκι!
    Κι αν θές να ...ξεσηκώσεις, όπως λές, συνειδήσεις, τράβα πρώτα στη πρώτη Βιβλιοθήκη που θα συναντήσεις, χώσου εκεί μέσα και μάθε γράμματα, μάθε Ιστορία, βελτίωσε κατά πολύ τον χαρακτήρα σου (που είναι...αχαρακτήριστος) και μετά βγές και προσπάθησε να ...κηρύξεις ό,τι εσύ πιστεύεις, εκεί που σε παίρνει να το κάνεις. Εδώ είσαι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
    Αιντε!
    Και σύ ρε Κωνσταντίνε, νομίζω πως καλό θα είναι να κρατάς λιγάκι τις αποστάσεις απο τέτοιους και τέτοιους. Αλλοιώς, μη ξαναναρτήσεις τέτοιου είδους άρθρα, που εκ των πραγμάτων είναι "κόκκινα πανιά" για δαύτους. Η όταν τα αναρτάς, τα υβριστικά και ειρωνικά σχόλια κάποιων κράτα τα για τον εαυτό σου. Οι άλλοι δε χρωστάνε σε τίποτε να νοιώθουν αηδία και ...ασφυξία απ τη βρωμιά των λόγων τους.
    Ζητώ χίλια συγνώμη αν σε πρόσβαλλα με τα λεγόμενά μου. Δε το κάνω απο κακή πρόθεση και το ξέρεις καλά αυτό. Απλά αντιδρώ στην αδικία του Zaglos και του κάθε...Ζάγκλος, που επειδή νομίζει οτι είναι ...θεός, πιστεύει οτι μπορεί και να τον παραστήσει.
    Συγνώμη και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αδερφια μην ασχολειστε με αυτο το ανοτηο παιδαρελι. Ιδεα δεν εχει ποσο πολυ δουλευει για τους αφεντες του ο φουκαρας. Ας τον φωτισει ο Θεος. Ειναι απαραδεκτο να λειτουργειτε κατα αυτον τον τροπο. Μετα δευτερας νουθεσιας παρατηστε τον και θυμηθητε τον στην προσευχη σας. Ευλογειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τρώγεστε μεταξύ σας ρε....σαν τους πολιτικούς...Γι'αυτό δεν πάμε κατά διαόλου σαν Έλληνες. Μην ασχολείστε τώρα με τον Zanglos και κάθε Zanglo που δε θέλουν να αποδεχτούν ότι επίσημη Θρησκεία των Ελλήνων είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Αυτή είναι η θρησκεία μας θέλετε δε θέλετε....μη δημιουργείτε αναταραχές στη θρησκεία γιατί ειναι ενας από τους βασικότερους παράγοντες ενός λαού. Αν υπάρχει πρόβλημα εκεί δε θα υπάρξει ομόνοια πουθενά αλλού.....Αναφέρομαι στους Έλληνες που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.....Kαι κάτι ακόμα στους αδερφούς μου που είναι Χριστιανοί ( γιατί οι άλλοι θα γιουχάρουν και θα μας λένε και μωρούς ) δεν είναι τυχαίο που Εβραίοι έζησαν τον Χριστό και δεν πίστεψαν, ενώ εμείς οι Έλληνες δεν τον ζήσαμε αλλά πιστέψαμε. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα λείψανα Αγίων βρίσκονται στην Πατρίδα μας. Δεν είναι τυχαίο που το Ευαγγέλιο , η Αποκάλυψης και η Αγία Γραφή γράφτηκαν στην Ελληνική Γλώσσα.....<> << Ειθε η Ελληνικη Γλωσσα να γινει η γλωσσα ολοκληρης της Οικουμενης, Βολταιρος>> Αυτο που ειπε ο Βολταιρος θα γινει αδερφοι μου. Καποιοι θα πουν γιατι ρε φιλε απο Θρησκευτικα γεγονοτα μας πας σε Γλωσσικα....Αμα σκεφτειτε με λογικη και συνεση θα καταλαβετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οχι για να ρίξω λάδι στη φωτιά αλλά για να πάψετε να ασχολείσθε με τον κάθε Ζάγκλο, θα σας πω ότι με τον συγκεκριμένο φανατικό δωδεκαθειστή έχουμε συγκρουστεί άγρια σε κάποιον ιστότοπο καθώς έβριζε κάθε ορθόδοξο και χριστιανικό.
    Ισως θα πρέπει να σταματήσει ο διάλογος μαζί του αφού είναι προφανής ο μοναδικός του σκοπός δηλαδή η προσβλητική του διάθεση απέναντι σε ό,τι για μας αποτελεί ιερό και όσιο.
    Είτε αρέσει είτε όχι, η Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια και η επιστροφή σ'αυτή η μόνη ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ....ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ BLOG ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ?ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ?Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑ. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ,ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ Η ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟ θ,ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΩ....ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΕΛΠΙΖς ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οπου προφητεύουν πολλοί..., αργεί να ρθεί ο μόσκοβος!!
    .

    http://www.alithiafm.gr/images/______.jpg_2_400.jpg

    --ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]