Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δίλημμα από τον Παπανδρέου προς τους έλληνες: Θυσίες ή χρεοκοπία!!!

  • «Δεν θα επιτρέψω όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου να συνεχίσουν να πίνουν στην υγεία του κορόιδου», δήλωσε ο πρωθυπουργός και μας θύμισε τον πολίτη που του προσφέρει έναν μισθό για να σωθεί η χώρα!!!
Με δραματικό τόνο και με "πολεμικές" αναφορές, αλλά και διλήμματα, προσπάθησε ο Γιώργος Παπανδρέου να "ντύσει" την πίεση που θέλει να επιβάλει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκειμένου αύριο να στηριχθεί πολιτικά -τουλάχιστον από το κόμμα στο οποίο ηγείται- όταν θα ανακοινώνει τη νέα επίθεση κατά του βιοτικού επιπέδου των ελλήλων πολιτών.
"Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, απέναντι στο εφιαλτικό σενάριο της χρεοκοπίας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε τη στήριξή στα νέα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο. «Θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση που χρειάζεται για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε, ακόμη κι αν ορισμένες από αυτές αδικούν.
Περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση, προαναγγέλλοντας νέες μισθολογικές περικοπές στον δημόσιο τομέα. "Ζητάμε από τους δημόσιους υπαλλήλους να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα", είπε και υποστήριξε πως αν η κυβέρνηση φερθεί ανεύθυνα και δεν κάνει ό,τι πρέπει, κινδυνεύει να μην έχει να πληρώσει όχι τον 14ο, αλλά τον 6ο, τον 5ο και τον 4ο μισθό. "Αν η χώρα δεν καταφέρει να δανειστεί με όρους παρόμοιους με εκείνους των άλλων κρατών της Ε.Ε. οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές", πρόσθεσε.
Ο Γ. Παπανδρέου έβαλε στο στόχαστρο τον πλούτο που χτίστηκε μέσα από "πλιάτσικο", όπως είπε, σε μια προσπάθεια να πείσει μισθωτούς και συνταξιούχους ότι δεν θα επωμιστούν μόνοι τους το βάρος της κρίσης. "Δεν θα επιτρέψω όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου να συνεχίσουν να πίνουν στην υγεία του 'κορόιδου'. Οι μέρες και οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι, απαιτώ όμως να είναι ακόμη πιο δύσκολοι για όσους πλουτίζουν σε βάρος της χώρας", είπε.
Παραδέχτηκε ότι τα νέα μέτρα ενδέχεται να οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση. Πρόσθεσε, όμως, ότι η κύρια απειλή για την Ελλάδα είναι "κάτι χειρότερο", η αδυναμία δανεισμού και η ασφυξία πληρωμών. Υποστήριξε πως όποιος το θεωρεί μακρινό εφιάλτη δεν έχει αντιληφθεί που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
"Δεν μας εμπιστεύονται, δεν θα δανειστούμε από τοκογλύφους"
Αιτιολογώντας τα επιπλέον μέτρα, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα πληρώνει την αναξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης. Χαρακτήρισε, όμως, αναξιόπιστη και την Κομισιόν, η οποία -όπως είπε- τώρα απολογείται επειδή δεν σταμάτησε τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε ότι οι αγορές δεν μας πιστεύουν, ενώ οι εταίροι μας, τη στήριξη των οποίων χρειαζόμαστε, πρέπει να πείσουν τους δικούς τους πολίτες πως είναι προς το όφελός τους η αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
Παρομοίασε την Ελλάδα με έναν επιχειρηματία που σπαταλά τα χρήματα που δανείζεται και τους κερδοσκόπους με τοκογλύφους, στους οποίους θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να καταφύγει, αν δεν αλλάξει κατεύθυνση. Υποστήριξε ότι οι αιτήσεις δαπάνες του Δημοσίου ανέρχονται σε περίπου 100 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι περίπου τα μισά καλύπτονται μέσω δανεισμού. Έκανε λόγο για τεράστιο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Ελλάδα για ένα δάνειο 5 δισ. ευρώ πληρώνει 750 εκατ. ευρώ περισσότερους τόκους, σε σχέση με τη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα αποδώσουν καρπούς, αλλά οι διεθνείς συνθήκες μας έχουν στερήσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κυριε Παπανδρεου,δεν τα πηγαινατε καλα στο μαθημα της Προπαγανδας!!
    Οσο για τους πολιτες που "θυσιαζουν" τον 14ο μισθο για το καλο της πατριδας,τωρα θυμηθηκατε οτι υπαρχει???
    Διοτι η κ.Δραγωνα και ΣΙΑ ισχυριζονται οτι δεν ειμαστε Ελληνες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δεν δινει και ο προθυπουργος ενα μισθο και οι βουλευτες;;
    Θα τους λειψουν 7000 Ευρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]