Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρελοκομείο η Ελλάς: Απέλασαν λαθρομετανάστες και πλήρωσαν οι αστυνομικοί-συνοδοί τα εισιτήρια!!!

  • Με έκπληξη οι 40 αστυνομικοί-συνοδοί των απελαθέντων Πακιστανών είδαν να τους παρακρατείται από τον μισθό τους το ποσό των 200 ευρώ για την πτήση προς το Πακιστάν
Μία απίστευτη ιστορία με την απέλαση των Πακιστανών με αεροπλάνο, που είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές Ιουνίου του 2009 επί κυβέρνησης ΝΔ, έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.
Οπως καταγγέλλεται, επειδή η ΕΛ.ΑΣ δεν διέθετε το απαραίτητο κονδύλι για την επαναπροώθηση των Πακιστανών στην πατρίδα τους, το χρέωσε σε 40 αστυνομικούς που τους συνόδευαν και το κρατάει σήμερα από τον μισθό τους! Το κονδύλι ανέρχεται σε 1.200 ευρώ κατά άτομο και κρατείται τμηματικά.
Η διαπίστωση ότι οι ίδιοι αστυνομικοί, που διατάχθηκαν από την υπηρεσία τους να συνοδεύσουν τους λαθρομετανάστες, χρηματοδότησαν το ταξίδι αυτό, έγινε όταν παρέλαβαν προ ημερών το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας τους.
Με έκπληξη, οι 40 αστυνομικοί που πήγαν στο Πακιστάν παρατήρησαν ότι τους είχαν κρατήσει 200 ευρώ ως προκαταβολή για την απέλαση των παράνομων αλλοδαπών, με αεροπλάνο το οποίο είχαν ενοικιαστεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex και είχε ξεκινήσει από την Τσεχία.
Η απέλαση είχε οργανωθεί από το τότε υπουργείο Εσωτερικών και όπως είχε ανακοινωθεί, οι μετανάστες, συνοδευόμενοι από 40 Ελληνες αστυνομικούς και εφοδιασμένοι με ταξιδιωτικά έγγραφα από την πρεσβεία τους, είχαν αναχωρήσει για τη χώρα τους με ειδική πτήση charter.
Η χρηματοδότηση
Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαινόταν ότι οι απελάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Επιστροφών και ανάλογες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν, όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία.
Κάποιοι από τους αστυνομικούς έκαναν και δεύτερο ταξίδι συνοδεύοντας λαθρομετανάστες στο Πακιστάν και τώρα, όπως λένε, τους ζητούν συνολικά 3.500 ευρώ!
Το όλο θέμα δημιουργήθηκε διότι, όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν χρεώθηκε από τη διεύθυνση διαχείρισης του υπουργείου το ποσό των 105.000 ευρώ που κόστισε το ταξίδι με το αεροπλάνο στον Frontex.
Οταν οι υπεύθυνοι αντελήφθησαν το πρόβλημα, το ποσό χρεώθηκε στο ελληνικό δημόσιο, με συνέπεια ο ισολογισμός του υπουργείου για το 2009 να κλείσει με έλλειμμα 105.000 ευρώ. Τότε, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα, σκέφτηκαν να πάρουν τα χρήματα από τους μισθούς των αστυνομικών που πήραν μέρος στην αποστολή συνοδείας των λαθρομεταναστών στο Πακιστάν!
Οταν αστυνομικοί, που είδαν τον μισθό τους μειωμένο κατά 200 ευρώ, πήγαν στη διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν, όπως κατήγγειλαν, τους έδιωξαν με πολύ άσχημο τρόπο. Τους είπαν, μάλιστα, πως για κάθε εξέλιξη στο θέμα τους, θα ενημερωθούν υπηρεσιακώς!
Ηδη ο διευθυντής της Διευθύνσεως Αλλοδαπών, ταξίαρχος κ. Βασίλης Κορδαλής έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στους αστυνομικούς και να σταματήσει η χρηματοδότηση της απέλασης από τον μισθό τους...
Πηγή

Και όμως, ποτέ δεν υπήρξε "λάθος" που να χρέωνε πολιτικούς (και τις συνοδείες τους) για τα έξοδα ταξιδιών τους στο εξωτερικό... Δυστυχώς, πιάσαμε πάτο και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε πιό κάτω... σκάβοντας...!!!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Το θρασος δεν εχει ορια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γ.Μ. εγώ θα ήθελα να πω ότι εάν τους λείπουν χρήματα για να απελάσουν ΟΛΟΥΣ τους λαθρομετανάστες, έχω την εντύπωση πως με μία "γύρα" θα μαζέψουν από έλληνες εθελοντές πολλαπλάσιο ποσό για εισιτήρια... Αρκεί βέβαια να θωρακίσουν τα σύνορα και να μην έχουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο "σουρωτήρι" σύμφωνα με το οποίο μπαίνει όποιος θέλει, αλλά φεύγει μόνο αεροπορικώς και αν το αποφασίσει ο ΠΡΟ.ΠΟ. και η ελληνική δικαιοσύνη (κάποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το μαύρο χάλι μας οφείλεται στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη, η οποία δεν παρεμβαίνει στις κυβερνητικές παρανομίες -και όχι μόνο- και έχει εκθέσει έτσι τους έλληνες πολίτες σε τεράστιους κινδύνους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο οι λαθρό του τώρα.

    Είναι και οι λαθρό των τελευταίων χρόνων που συσσωρεύτηκαν εδώ και ελληνοποιήθηκαν παράνομα, το πρώτο κύμα. Αυτοί πάνε, ξεχαστήκανε;

    Ανακαλύπτονται παντού και νέες γιάφκες αλβανών την ώρα που με την αγκαλιά της τουρκίας ο αλβανικός εθνικισμός είναι διάχυτος στα βαλκάνια. Σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την τουρκία, έχουν ξεκαθαρίσει απο την εποχή των Ιμίων τι θέση θα πάρουν.

    Επίσης:

    Αντιπρόσωπος αστυνομικών: "Η πλειοψηφία των σκληρών εγκλημάτων είναι απο αλλοδαπούς - Δεν μας επιτρέπουν να τους ακουμπήσουμε":

    http://alturl.com/nmaf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Συγνώμη για την υπερσύνδεση, αλλά αυτή την φορά κάνω μια εξαίρεση γιατί ο συγκεκριμένος σύνδεσμος είναι πολύ σημαντικός. Έχει άλλωστε αλλάξει με url shorten για να μην είναι πολυ μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]