Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μέτρα έρχονται και ο Γιώργος... ταξιδεύει

  • Μέτρα είναι, θα... περάσουν, λέει η κυβέρνηση, αγνοώντας την σκληρή πραγματικότητα που θέλει τα μέτρα να περάσουν… πάνω από τους έλληνες
  • «Προς το παρόν» δεν τίθεται ζήτημα 14ου μισθού για τον ιδιωτικό τομέα
Τα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος θα είναι επώδυνα αλλά προσωρινού χαρακτήρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει την πολιτική στήριξη που θέλει από την Ε.Ε. και τους ισχυρούς κοινοτικούς εταίρους, ώστε αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού.
Αυτό είναι και το θέμα που "καίει" περισσότερο την κυβέρνηση και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι "δεν υπάρχει «αυτοματοποιημένη» στήριξη, την οποία ωστόσο εξακολουθούμε να ζητάμε, σημειώνοντας ότι η μόνη εγγύηση που μπορούμε να έχουμε είναι η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας.
Αρνήθηκε να απαντήσει με σαφήνεια αν θα καταργηθεί ο 14ος μισθός, άφησε όμως να εννοηθεί ότι προκρίνεται η λύση περικοπής του, αντί της κατάργησης. Όταν ρωτήθηκε αν το μέτρο θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, η απάντησή του ήταν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, προς το παρόν.
Αύριο «κληρώνει» για τα νέα μέτρα
Η ανακοίνωση του νέου "πακέτου" μέτρων αναμένεται να γίνει αύριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Όλοι θα νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, αλλά από χθες νέος υπερυπουργός της Οικονομίας ανέλαβε κα επίσημα ο Όλι Ρεν (ναι, αυτός που όταν ακούει για Ελλάδα βγάζει… «σπυράκια» και έχει κάνει πολλές μεγάλες οικονομικές επενδύσεις στην γείτονα Τουρκία). Ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για την τσέπη μας, τις οποίες θα μας τις πει αύριο ο Πρωθυπουργός.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός προεδρεύει συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναλύσει την κατάσταση και θα ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξη των βουλευτών της συμπολίτευσης, σε αυτή τη δύσκολη φάση.
Φυσικά, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προφανώς έχει απωλέσει πλήρως την επικοινωνία με την πραγματικότητα που βιώνουν και την ακόμη σκληρότερη που πρόκειται να βιώσουν οι έλληνες πολίτες.
Επειδή τα προσωπικά οικονομικά μεγέθη (έσοδα) του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων κυβερνώντων, βρίσκονται πέρα από τον οποιονδήποτε οικονομικό ορίζοντα που μπορεί να δει ο μέσος έλληνας πολίτης (αυτός που πληρώνεται 700€ και ακόμη λιγότερο…), μήπως θα ήταν ευδόκιμο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο να πάψουν να πληρώνονται ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, οι γενικοί γραμματείς υπουργείων, οι διοικητές των ΔΕΚΟ, οι περιφερειάρχες, οι διοικητές νοσοκομείων και όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ που έχει «τρυπώσει» σε διάφορες θέσεις;
Μήπως ήρθε πλέον ο καιρός να σταματήσουν να μετακινούνται χωρίς να παράγουν αποτέλεσμα και να τοποθετηθούν ευθέως πλέον απέναντι στον ελληνικό λαό, τολμώντας να του πούνε ποιος πήρε και πόσα και φυσικά χωρίς να διάκεινται από πνεύμα ρεβανσισμού προς την αξιωματική αντιπολίτευση; Δεν προήλθε από παρθενογέννεση το σημερινό ΠΑΣΟΚ και οφείλουν όλα τα στελέχη του να καθίσουν με ειλικρινές κριτικό πνεύμα και έμπρακτα να βοηθήσουν να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός.
Πώς άραγε θα βοηθήσει στην οικονομία του τόπου, εάν δεν πάρει τον 14ο μισθό ο ιδιωτικός υπάλληλος; Και με βάση ποιο νόμο μπορεί να γίνει αυτό; Η κείμενη νομοθεσία είναι σαφής και πρέπει να υπάρξει συνταγματικό πραξικόπημα για να στερηθεί ο εργαζόμενος αυτό που δικαιούται.
Δεν έχει κατανοήσει η σημερινή κυβέρνηση πως εάν επιβάλει αυτά τα μέτρα της ντροπής, όση υποστήριξη και εάν πάρει από όλα τα κόμματα, δεν πρόκειται ποτέ αυτά να γίνουν αποδεκτά από τους πολίτες; Και ξέρετε κύριε Παπανδρέου γιατί ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να «βάλει πλάτη» σε αυτά που του ζητάτε; Επειδή δεν έχουν συλληφθεί και δεν έχουν πληρώσει όλοι όσοι διασπάθισαν τον εθνικό πλούτο… Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς, όπως θα γινόταν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο ή σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος. Εάν θέλετε να γίνουμε Ευρώπη, αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης, πρώτοι εσείς πρέπει να δώσετε το παράδειγμα, με τον αλτρουισμό σας και με την δίκαιη και αποφασιστική πολιτική που οφείλετε να εφαρμόσετε στον τόπο.
Ζητάτε (ή πρόκειται να ζητήσετε) την κατανόηση των ελλήνων πολιτών σε μέτρα δυσβάστακτα, ενώ οι ίδιοι δεν πρόκειται να νιώσετε τίποτε από αυτά τα απάνθρωπα που σας επιβάλουν να εφαρμόσετε στη χώρα. Ο λαός θα αντιδράσει και το γνωρίζετε. Όπως το γνωρίζουν και όσοι σας χειρίζονται αυτή τη στιγμή προκειμένου να υποτάξουν την ίδια τη χώρα.
Η λύση είναι απλή κύριε Παπανδρέου. Πείτε τους ορθά-κοφτά πως δεν πρόκειται να πληρώσετε δεκάρα τσακιστή σε κανέναν εάν δεν επέλθει το φυσιολογικό οικονομικό κλίμα έναντι της Ελλάδας. Πείτε τους απλά πως οι έλληνες αποφάσισαν να τους δώσουν τα «τρυφερά» τους, παρά την υπερηφάνεια τους. Διαβεβαιώστε τους πως λίαν συντόμως (εντός εξαμήνου) θα σύρετε τους υπαίτιους -της σημερινής άθλιας οικονομικής κατάστασης- στη δικαιοσύνη και πως θα έχετε δημεύσει τις περιουσίες τους (κινητά, ακίνητα, μετρητά, μετοχές και ομόλογα) οπουδήποτε βρεθούν στον κόσμο και πως θα κινήσετε διαδικασίες αποκλεισμού κατά τραπεζών που θα σας αποκρύψουν στοιχεία.
Κάποτε είχατε πει πως δεν χρωστάτε πουθενά. Σας πληροφορώ πως το χρέος σας είναι απέναντι στον Ελληνικό λαό. Οφείλετε στους έλληνες πολίτες κύριε Παπανδρέου, περισσότερα από όσα οφείλετε στον οποιονδήποτε. Και αυτό το χρέος πρέπει να το πληρώσετε μέχρι τελευταίας δεκάρας, ειδάλλως λίαν συντόμως θα αποτελείτε –εσείς και η παρέα σας μαζί με τους συμβούλους σας- τραγικό παρελθόν για τη χώρα.

Υ.Γ.: Επειδή σήμερα κύριε πρωθυπουργέ αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει υψηλό επιτόκιο, δεν δίνετε καμία εντολή στις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού που βάζουν στους έλληνες πολίτες; (αυτό θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο...)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο κλεφτης ζηταει απο τον νοικοκυρη να κατσει φρονιμα γιατι ερχονται σκληρες μερες και ζηταει "συναινεση".Δεν ζητουσε συναινεση ομως οταν τρωγανε με χρυσα κουταλια.Συμμετοχη στα κερδη αποχη απο τις ζημιες"λεοντιος εταιρεια"η αριστερη χουντα του Πασοκισταν.Τουλαχιστον γελοιοι και οι 300.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ο ΓΑΠ ζητα την κατανοηση Ελληνων πολιτων,ποιους "Ελληνες" ακριβως εννοει???
    Τους μελλοντικους Ελληνες-λαθρομεταναστες-, ή τους Ελληνες που συμφωνα με την Δραγωνα δεν ειναι Ελληνες??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]