Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ιμπεριαλισμός των γερμανοτσολιάδων, με απλά λόγια...

  • Το… τυρί το είδαμε όλοι οι Έλληνες στα χρόνια του πάρε κόσμε!
  • Την φάκα δεν είδαμε εγκαίρως και τώρα θα πληρώσουμε και χρωστούμενα και υπερτιμημένα αναδρομικά...
Η χώρα μας, καλώς ή κακώς και με πολιτικούς άσχετους με την εγχώρια και την διεθνή οικονομία, τίμιους και κατα κανόνα κλέφτες, δανείσθηκε μέχρι σήμερα όπως μας πληροφορούν, 350 δις ευρώ.
Τα χρήματα αυτά κυκλοφόρησαν στην χώρα μας είτε με τις αποδοχές είτε με τα δάνεια σε μία περίοδο –όχι μόνο στην Ελλάδα– που έμοιαζε με την ιστορική περίοδο των παχειών αγελάδων. Πάρτε κόσμε! Δίνουμε δάνεια μέχρι και για ταξίδια αναψυχής όπου εκεί βάζει ό,τι θέλει ο νούς του ανθρώπου. Πάρτε κόσμε ! Και άν δέν πάρετε, θα σας δώσουμε και χάπια, που ανεβάζουν το καταναλωτικό λίμπιντο! Όπως ξέρουμε ότι τα χάπια αυτά κυκλοφορούσαν αφειδώς στις ΗΠΑ.
Κατευθυνόμενος καταναλωτισμός προκειμένου να δουλεύει η παγκόσμια παραγωγή κάθε είδους. Στην χώρα μας ευνοήθηκε στο μέγιστο ύψος αποδόσεως η κατανάλωση γερμανικών προϊόντων. Για να μήν ξεχνάμε
- Νέο αεροδρόμιο του Ελληνικού
- Siemens
- ΟΤΕ
- Cosmote
- Praktiker
- Lidl
- Aldi
- Σκαραμαγκάς
- Mercedes
- Ford
- Opel
και όσα ακόμα δέν μούρχονται.
Αυτά δουλεύθηκαν με τα χρήματα που τότε σκορπούσε με χάρα ο πάντα ανάλαφρος Έλληνας και τα οποία επέστρεφαν στους δανειοδότες μας, μεγάλος αριθμός των οποίων υπάγεται στην Γερμανία της δυσκοίλιας Άντζελα Μέρκελ. ‘Αν όχι το σύνολο των σήμερα οφειλομένων, τουλάχιστον τα 2/3.
Αν το ποσό αυτό σκορπούσε η Άντζελα μέσα στην χώρα της με το οικονομικό σκηνικό της καταναλώσεως που είχε στηθεί σε όλον τον κόσμο θα υπήρχε καμία διαφορά για τους δανειοδότες, δηλαδή για τις γερμανικές τράπεζες που εκταμίευαν;
Θα υπήρχε φυσικά μόνο λόγω διαφοράς ιδιοσυγκρασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών. Λόγω εκεί περιορισμένων ευκαιριών ψυχαγωγίας και ξεφαντώματος (το μπουζούκι και το τσιφτετέλι ακόμα δέν διεθνοποιήθηκαν…) όπως και λόγω εκεί επενδύσεων σε παραγωγικές διαδικασίες κάθε είδους. Eίναι όμως μία τέτοια διαφορά και λόγος υστερίας; Πιστεύω πως δέν είναι διότι, είτε εδώ είτε εκεί τα λεφτά της καλοπέρασης ξοδεύθηκαν και πρέπει να μαζευθούν ασφαλώς σε αργούς ρυθμούς. Πόσο αργοί είναι όμως οι ρυθμοί ή πόσο γρήγοροι, άν σκεφθεί κανείς ότι, άν οι Έλληνες
δέν ενίσχυαν τους πιο πάνω Γερμανούς επιστρέφοντας με αυτόν τον τόπο το δάνειο, τα λεφτά που μπήκαν ήδη μία φορά στην Γερμανία σαν αγορές δέν θα υπήρχαν.
Και εδώ είναι και το λεπτό σημείο. Ούτε αυτά τα χρήματα θα υπήρχαν ούτε και τα ισόποσα εκ της επιστροφής του δανείου, δηλαδή της ληστείας που βασίζεται σε δάνεια. Mία για να αγοράστε τα προϊόντα μας και να ενσιχύσετε τις βιομηχανίες μας και μία για να μας τα επιστρέψετε! Και άν επιμένουν στα ισόποσα τότε πρέπει και εμείς να τους ζητήσουμε το ΦΠΑ –Γιωργάκη τ’ακούς;;;– και τους φόρους των επιχειρήσεων αυτών, που με βάση την νομοθεσία δέν πλήρωσαν και ποτέ δεν πληρώνουν στην χώρα μας ούτε δεκάρα τσακιστή.
Παρακαλώ θερμά για την άποψή σας. Παρακαλώ γιατί έχω την αίσθηση ότι, παρ’όλα τα χρεωστούμενα ακόμα μας κλέβουν.
Γράφει ο Πελίας



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αγαπητε Πελια,

    οντως μας κλεβουν και πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι θα μας κλεψουν και τον ορυκτο πλουτο της χωρας!!
    Προκειμενου να μας σωσουν,θα απαιτησουν μια "αντιπαροχη"!!Δεν ειναι τυχαιο που δεν μας αφηνουν να εκμεταλλευτουμε τις πλουτοπαραγωγικες μας δυνατοτητες!!
    Τα θελουν ολα δικα τους και οι πολιτικαντηδες μας εχουν προσκυνησει!!
    Προβλεπω να πεφτει πολυ "πυρ" και πολυ τσεκουρι!!
    Ειναι απλως θεμα χρονου!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ιντερνετ υπάρχει μια συνέντευξη του Vladimir Bukovsky από το 2006 στο brussels journal, που λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίγραφο της Σοβιετικής χωρίς την ακραία βία. H EE θέλει να επιβάλει δικτατορία όπου η europol θα κυνηγά όποιο μιλά για έθνος ή εκφράζει αντίθετες γνώμες.

    Εκεί προβλέπει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, όπου η ΕΕ έκανε διαφημιστικές εκστρατείες στις χώρες τους, την οικονομική κατάρρευση από την ανοησία του ευρώ και τον ακραίο εθνικισμό(τύπου Γιουγκοσλαβίας), που θα έρθει μετά την κατάρρευση.

    Προτείνει ως λύση την διάλυση της ΕΕ και διαδηλώσεις του τύπου: δεν πληρώνουμε φόρους μέχρι να διαλυθεί.

    Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στο στρατό δείχνει ότι φοβούνται μια νέα δικτατορία.
    Οι επιθέσεις στην αστυνομία και η αποβολή του εθνόσημου δείχνουν ότι θέλει να καταργήσει την "διεφθαρμένη αστυνομία" και να φέρει μία νέα "αδιάφθορη ευρωπαϊκή αστυνομία" τύπου europol-frontex;
    Είναι τυχαία η ομοιότητα της προπαγάνδας των ελληνικών(γερμανικών δηλαδή) ΜΜΕ με την σοβιετική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 σημαντικές ειδήσεις που έχουν περάσει στα ψιλά...

    A) Το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες προσφυγες Έλληνες...και τους βάζει στην ίδια κατηγορια με τους μετανάστες σε επίσημη κρατική Έκθεση για το λαθρονομοσχεδιο.

    B) Η ΝΔ βρίσκει το Εθνοκτόνο Νομοσχέδιο Συνταγματικά Νόμιμο.

    http://www.youtube.com/watch?v=whS53QqDMB8

    http://www.youtube.com/watch?v=GHMqE43hQxc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]