Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ποινική δίωξη κατά του διοικητή του 3ου Σ.Σ. για ανάμιξη στην "Εργκένεκον"

  • Ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση με τους στρατηγούς
Κλιμακώνεται η ένταση στην Τουρκία μεταξύ της ισλαμικής κυβέρνησης και των στρατιωτικών. Πριν από λίγο απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον εν ενεργεία στρατηγού για ανάμειξη σε συvωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης απήγγηλαν.
Πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία αξιωματικό που διώκεται ποινικά.
Πρόκειται για τον στρατηγό Σαλντιράι Μπερκ, διοικητή του 3ου Σώματος Στρατού στην επαρχία Ερζιντζάν της ανατολικής Τουρκίας. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία αξιωματικός που αντιμετωπίζει δικαστική δίωξη σε σχέση με την υπόθεση του δικτύου Εργκένεκον.
Παράλληλα, κατηγορίες απαγγέλθηκαν και κατά του εισαγγελέα Ιλχάν Τσιναχάρ, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα.
Η σύλληψη του Ιλχάν Τσιχανέρ είχε προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στο δικαστικό σώμα και την κυβέρνηση, η οποία έχει απειλήσει με δημοψήφισμα για να προωθήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της εξουσίας των δικαστών.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο το 61σέλιδο κατηγορητήριο, ανέφερε ότι οι δυο άνδρες κατηγορούνται για ανάμειξη σε συνωμοσία με στόχο τη δυσφήμηση του κυβερνώντος κόμματος και των ισλαμιστικών δικτύων στο Ερζιντζάν.
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων απόστρατοι στρατηγοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι κατηγορούνται σε σχέση με την υπόθεση Εργκένεκον.
Σε μία άλλη εξέλιξη, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως διαθέτει στοιχεία που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες ότι ένας συνταγματάρχης ενδεχομένως ραδιουργούσε ώστε να αποσταθεροποιήσει την μετριοπαθή ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις αποκαλύψεις στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες οι ειδήμονες γραφολόγοι του στρατού επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα της υπογραφής του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τζιτζέκ, η οποία εμφανιζόταν στο υποτιθέμενο σχέδιο της αποσταθεροποίησης.
Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τονίζει πως οι αρμόδιοι για τις έρευνες έχουν συγκεντρώσει «στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου», χωρίς ωστόσο να παρέχονται άλλες λεπτομέρειες.
Ο Ντ.Τζιτζέκ παρουσιάστηκε την Δευτέρα ενώπιον του στρατοδικείου, όμως οι δικαστές αρνήθηκαν να δεχθούν το αίτημα για κράτησή του, υποστηρίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]